اخبار

نجات ۹ نفر گرفتار در برف و سرما در ندوشن

(بدون دیدگاه)


راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در ندوشن برگزار شد

(بدون دیدگاه)


در دهه فجر ساختمان جدید بخشداری ندوشن افتتاح شد

(بدون دیدگاه)


طرح شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهر ندوشن کلنگ زنی شد

(بدون دیدگاه)


روکش آسفالت جاده میبد – ندوشن افتتاح شد

(بدون دیدگاه)


خیابان از دانشگاه جلو افتاد

(بدون دیدگاه)


بهره برداری ۴ پروژه مخابراتی در ندوشن به مناسبت دهه فجر

(بدون دیدگاه)


اعمال محدویت تردد درمحورفولادآلیاژی به ندوشن بزودی .

(بدون دیدگاه)


فرارسیدن ایام مبارک فجر طلیعه ی آزادی ملت و محو استبداد و واپس راندن استعمار، بر ملت بزرگ ایران مبارک باد.

(بدون دیدگاه)


طنین گلبانگ انقلاب در دبیرستان شهید صدوقی ندوشن+گزارش تصویری

(بدون دیدگاه)


پیام تبریک فرمانده حوزه مقاومت بسیج امام حسین (ع) ندوشن به مناسبت فرا رسیدن ایام فرخنده دهه مبارک فجر

(بدون دیدگاه)


دیدار با خانواده شهدای روستای علویه ندوشن

(بدون دیدگاه)


رژه موتوری به مناسبت آغاز دهه فجر در ندوشن برگزار شد

(بدون دیدگاه)


انتقاد رهبر انقلاب از یکسان‌سازی قبور شهدا

(بدون دیدگاه)


برنامه های آموزش و پرورش ندوشن جهت گرامیداشت ایام الله دهه فجر و ایام فاطمیه

(بدون دیدگاه)


شماره خبر: 19856 بدون دیدگاه انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳ نسخه چاپي ارسال به دوستان

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد بشمار می رفت.

به گزارش  ندای ندوشن:مردم ندوشن از دیر باز سنت زیبای صله ارحام را با مراسم مختلفی چون قرمه کنان ، پخت آش و … انجام میدادند اما برخی از این مراسم بدلیل حضور تکنولوژی از میان این مردمان کمرنگ شده است.

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد زمستان بشمار می رفت.چرا که در زمانهای دورتر که نه برق وجود داشت و نه فریزر و یخچال مردم مجبور بودند برای ماههای سرد زمستان گوشت و مایحتاج خود را فراهم کنند.

مردم یاد گرفته بودند که بهترین راه برای نگهداری گوشت برای چندین ماه پخت گوشت بصورت قرمه پز و نگهداری آن در شکمبه گوسفند همراه با چربی خود گوشت بود و این گوشت خوشمزه تا اواخر اسفند گوشت مصرفی مردم را نگه میداشت.

از محسنات این مراسم دور هم جمع شدن خانواده ها و اقوام بود که برای مراسم قرمه کنان دعوت می شدند و شبی را با هم می گذراندند .

این مراسم هر ساله و در فصل پاییز انجام می گرفت و گوسفندی را که از اول تابستان مخصوص قرمه نگهداری کرده بودند را ذبح کرده و از ظهر اقوام دور هم جمع شده و گوشت این گوسفند را بصورت  تقریبا ریز خرد کرده و با مقدار کمی آب و نمک بر روی آتش میگذاشتند تا برای شب آماده شود.

شب که قرمه پخته شده و اقوام نیز دور هم جمع بودند از این قرمه خوشمزه میل می کردند و به شادی برگزار می شد و در آخر مقداری هم که اضاف بود را درون شکمبه گوسفند که از قبل آماده کرده بودند می ریختند و در یک فضای خنک نگهداری می کردند.

مردم از گوشت قرمه برای مصارف در ماههای زمستان که گوشت کمتر یافت می شد استفاده کرده و در اشکنه  ، کل جوش ،تخم مرغ و قرمه و … استفاده می کردند که بسیار هم سالم بود و هم طعم گوشت حفظ می شد.

اما امروزه با ورود تکنولوژی و یخچال و فریزر دیگر کمتر کسی از این مراسم استقبال می کند و آن دور هم جمع شدن ها هم کم شده است.

 

 

234050

اخبار مرتبط :

راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در ندوشن برگزار شد

طرح شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهر ندوشن کلنگ زنی شد

اعمال محدویت تردد درمحورفولادآلیاژی به ندوشن بزودی .

طنین گلبانگ انقلاب در دبیرستان شهید صدوقی ندوشن+گزارش تصویری

بهبود جاده فولاد آلیاژی به شهر تاریخی ندوشن ضروری است

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.

خبرنگار ما باشید