اخبار

یادواره شهدای فصل زمستان ندوشن با رنگ و بوی فاطمی برگزار شد

(بدون دیدگاه)


سخنان اندوهبار امیرالمومنین(ع) هنگام دفن فاطمه زهرا(س)

(بدون دیدگاه)


مسابقات قرآن و عترت در ندوشن برگزار شد

(بدون دیدگاه)


یادواره شهدای فصل زمستان ندوشن برگزار می‌شود

(بدون دیدگاه)


جزئیات مراسم استقبال و تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در میبد

(بدون دیدگاه)


رسم دیرینه پخت آش جو اول اسفند در ندوشن

(بدون دیدگاه)


دعا برای آرامش / ۵ دعای برتر برای آرامش اعصاب روان و رفع دلشوره

(بدون دیدگاه)


اطلاعیه شهرداری ندوشن جهت انجام امور پیمانکاری

(بدون دیدگاه)


جشنواره پخت کیک و غذا توسط دانش آموزان دبیرستان رازی

(بدون دیدگاه)


افتتاح پروژه گازرسانے روستاهای هفتهر و سورڪ با حضور مسئولین

(بدون دیدگاه)


صلابت مردم ندوشن در یوم الله” ۲۲ بهمن ۹۶ “درخشید +تصاویر

(بدون دیدگاه)


نورافشانی در تپه نورالشهدا همراه با گلبانگ الله اکبر

(بدون دیدگاه)


دعوت به حضور گسترده و پرشور مردم در راهپیمایی ٢٢ بهمن

(بدون دیدگاه)


برگزاری مسابقه اذان دانش آموزان در ندوشن

(بدون دیدگاه)


دیدار با خانواده شهدا به مناسبت دهه فجر

(بدون دیدگاه)


شماره خبر: 19856 بدون دیدگاه انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳ نسخه چاپي ارسال به دوستان

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد بشمار می رفت.

به گزارش  ندای ندوشن:مردم ندوشن از دیر باز سنت زیبای صله ارحام را با مراسم مختلفی چون قرمه کنان ، پخت آش و … انجام میدادند اما برخی از این مراسم بدلیل حضور تکنولوژی از میان این مردمان کمرنگ شده است.

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد زمستان بشمار می رفت.چرا که در زمانهای دورتر که نه برق وجود داشت و نه فریزر و یخچال مردم مجبور بودند برای ماههای سرد زمستان گوشت و مایحتاج خود را فراهم کنند.

مردم یاد گرفته بودند که بهترین راه برای نگهداری گوشت برای چندین ماه پخت گوشت بصورت قرمه پز و نگهداری آن در شکمبه گوسفند همراه با چربی خود گوشت بود و این گوشت خوشمزه تا اواخر اسفند گوشت مصرفی مردم را نگه میداشت.

از محسنات این مراسم دور هم جمع شدن خانواده ها و اقوام بود که برای مراسم قرمه کنان دعوت می شدند و شبی را با هم می گذراندند .

این مراسم هر ساله و در فصل پاییز انجام می گرفت و گوسفندی را که از اول تابستان مخصوص قرمه نگهداری کرده بودند را ذبح کرده و از ظهر اقوام دور هم جمع شده و گوشت این گوسفند را بصورت  تقریبا ریز خرد کرده و با مقدار کمی آب و نمک بر روی آتش میگذاشتند تا برای شب آماده شود.

شب که قرمه پخته شده و اقوام نیز دور هم جمع بودند از این قرمه خوشمزه میل می کردند و به شادی برگزار می شد و در آخر مقداری هم که اضاف بود را درون شکمبه گوسفند که از قبل آماده کرده بودند می ریختند و در یک فضای خنک نگهداری می کردند.

مردم از گوشت قرمه برای مصارف در ماههای زمستان که گوشت کمتر یافت می شد استفاده کرده و در اشکنه  ، کل جوش ،تخم مرغ و قرمه و … استفاده می کردند که بسیار هم سالم بود و هم طعم گوشت حفظ می شد.

اما امروزه با ورود تکنولوژی و یخچال و فریزر دیگر کمتر کسی از این مراسم استقبال می کند و آن دور هم جمع شدن ها هم کم شده است.

 

 

234050

اخبار مرتبط :

رسم دیرینه پخت آش جو اول اسفند در ندوشن

سلامِ برف به اولین روز بهمن ماه/ندوشن سفیدپوش شد

علت سرد نبودن زمستان امسال چیست؟

غذاهای مفیدی که تا به حال آنها را اشتباه مصرف می‌کردید+ اسامى

اختصاص ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اولیه برای  موزه تاریخ وفرهنگ ندوشن

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.

خبرنگار ما باشید