اخبار

پیام رییس ادارهُ صنعت،معدن وتجارتِ میبد به مناسبتِ روزِ ملیِ

(بدون دیدگاه)


وزیر دادگستری در سفر به بخش ندوشن، از شرکت تک‌آور بازدید کرد.

(بدون دیدگاه)


خسارت دیدگان سیل در میبد، کمک بلاعوض دریافت می کنند

(بدون دیدگاه)


افتتاح چند طرح آبخیزداری با حضورمعاون هماهنگی امور عمرانی استانداری دربخش ندوشن

(بدون دیدگاه)


اوقات فراغت دانش آموزان، نیازمند مدیریت واحد

(بدون دیدگاه)


نماز عید فطر در ندوشن اقامه شد

(بدون دیدگاه)


مراسم سی امین سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) در ندوشن برگزار شد

(بدون دیدگاه)


بازدید سرپرست معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد از دو واحد تولیدی ندوشن

(بدون دیدگاه)


مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

(بدون دیدگاه)


حضور حماسی و پرشور‌ مردم ندوشن در راهپیمایی روز جهانی قدس

(بدون دیدگاه)


مبلغ ۵۴ میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

(بدون دیدگاه)


جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

(بدون دیدگاه)


قبور مطهر شهدای ندوشن عطر افشانی شد

(بدون دیدگاه)


بارندگی بخش هایی از جاده ورزنه – ندوشن را تخریب کرد

(بدون دیدگاه)


حضور پروانه های رنگارنگ در مزارع و مراتع ندوشن

(بدون دیدگاه)


شماره خبر: 19856 بدون دیدگاه انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳ نسخه چاپي ارسال به دوستان

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد بشمار می رفت.

به گزارش  ندای ندوشن:مردم ندوشن از دیر باز سنت زیبای صله ارحام را با مراسم مختلفی چون قرمه کنان ، پخت آش و … انجام میدادند اما برخی از این مراسم بدلیل حضور تکنولوژی از میان این مردمان کمرنگ شده است.

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد زمستان بشمار می رفت.چرا که در زمانهای دورتر که نه برق وجود داشت و نه فریزر و یخچال مردم مجبور بودند برای ماههای سرد زمستان گوشت و مایحتاج خود را فراهم کنند.

مردم یاد گرفته بودند که بهترین راه برای نگهداری گوشت برای چندین ماه پخت گوشت بصورت قرمه پز و نگهداری آن در شکمبه گوسفند همراه با چربی خود گوشت بود و این گوشت خوشمزه تا اواخر اسفند گوشت مصرفی مردم را نگه میداشت.

از محسنات این مراسم دور هم جمع شدن خانواده ها و اقوام بود که برای مراسم قرمه کنان دعوت می شدند و شبی را با هم می گذراندند .

این مراسم هر ساله و در فصل پاییز انجام می گرفت و گوسفندی را که از اول تابستان مخصوص قرمه نگهداری کرده بودند را ذبح کرده و از ظهر اقوام دور هم جمع شده و گوشت این گوسفند را بصورت  تقریبا ریز خرد کرده و با مقدار کمی آب و نمک بر روی آتش میگذاشتند تا برای شب آماده شود.

شب که قرمه پخته شده و اقوام نیز دور هم جمع بودند از این قرمه خوشمزه میل می کردند و به شادی برگزار می شد و در آخر مقداری هم که اضاف بود را درون شکمبه گوسفند که از قبل آماده کرده بودند می ریختند و در یک فضای خنک نگهداری می کردند.

مردم از گوشت قرمه برای مصارف در ماههای زمستان که گوشت کمتر یافت می شد استفاده کرده و در اشکنه  ، کل جوش ،تخم مرغ و قرمه و … استفاده می کردند که بسیار هم سالم بود و هم طعم گوشت حفظ می شد.

اما امروزه با ورود تکنولوژی و یخچال و فریزر دیگر کمتر کسی از این مراسم استقبال می کند و آن دور هم جمع شدن ها هم کم شده است.

 

 

234050

اخبار مرتبط :

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

تکمیل مرکز جامع سلامت ندوشن ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

جاده فولاد – نیوک تعریض می‌شود/اصلاح یکی از مرگبارترین جاده های یزد در گرو تامین اعتبار

تصویر متفاوت یک بانوی هلندی در حسینه قاجاری ندوشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.

خبرنگار ما باشید