اخبار

جلسه مدیران متوسطه اول شهرستان میبد در بخش ندوشن

(بدون دیدگاه)


فضیلتهای شب نیمه شعبان

(بدون دیدگاه)


بخشدار ندوشن تسریع در ساخت مرکز جامع سلامت بخش را خواستار شد

(بدون دیدگاه)


«رونق تولید» خواست ۱۰ ساله رهبر انقلاب/ قرار است تا چه زمانی به کدخدا «امیدوار» بمانیم؟!

(بدون دیدگاه)


غار « اشکفت یزدان» هفتهرندوشن در فهرست آثار ملی ثبت شد

(بدون دیدگاه)


بخشدار ندوشن توجه به راه های منطقه را خواستار شد

(بدون دیدگاه)


حمایت از تولید، بایدها و نبایدها در سال جدید

(بدون دیدگاه)


آبشار سفیده ندوشن آبشاری زیبا و بکر+گزارش تصویری

(بدون دیدگاه)


قلعه خرگوشی ندوشن پدیده ای زیبا در قلب کویر

(بدون دیدگاه)


سنگ آب های ندوشن حیات دوباره یافت

(بدون دیدگاه)


صدای پتک و چکش آهنگری ندوشن رو به خاموشی است

(بدون دیدگاه)


سامانه بارشی تا امشب در سطح استان می‌بارد

(بدون دیدگاه)


پنجمین جشن نوروزی سالانه ندوشن برگزار شد

(بدون دیدگاه)


ردیف درآمدهای عوارض فروش معادن هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است

(بدون دیدگاه)


سال جدید سال فرصت‌هاست، نه تهدیدها/ کانال مالی که اروپا مطرح کرده یک شوخی است

(بدون دیدگاه)


شماره خبر: 19856 بدون دیدگاه انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳ نسخه چاپي ارسال به دوستان

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یا سنتی برای صله ارحام درندوشن/نگهداری گوشت برای فصلهای سرد زمستان + تصاویر

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد بشمار می رفت.

به گزارش  ندای ندوشن:مردم ندوشن از دیر باز سنت زیبای صله ارحام را با مراسم مختلفی چون قرمه کنان ، پخت آش و … انجام میدادند اما برخی از این مراسم بدلیل حضور تکنولوژی از میان این مردمان کمرنگ شده است.

قرمه کنان یکی از این مراسم بود که هم یکی از تکنولوژی های برتر این دیار در نگهداری گوشت برای ماههای سرد زمستان بشمار می رفت.چرا که در زمانهای دورتر که نه برق وجود داشت و نه فریزر و یخچال مردم مجبور بودند برای ماههای سرد زمستان گوشت و مایحتاج خود را فراهم کنند.

مردم یاد گرفته بودند که بهترین راه برای نگهداری گوشت برای چندین ماه پخت گوشت بصورت قرمه پز و نگهداری آن در شکمبه گوسفند همراه با چربی خود گوشت بود و این گوشت خوشمزه تا اواخر اسفند گوشت مصرفی مردم را نگه میداشت.

از محسنات این مراسم دور هم جمع شدن خانواده ها و اقوام بود که برای مراسم قرمه کنان دعوت می شدند و شبی را با هم می گذراندند .

این مراسم هر ساله و در فصل پاییز انجام می گرفت و گوسفندی را که از اول تابستان مخصوص قرمه نگهداری کرده بودند را ذبح کرده و از ظهر اقوام دور هم جمع شده و گوشت این گوسفند را بصورت  تقریبا ریز خرد کرده و با مقدار کمی آب و نمک بر روی آتش میگذاشتند تا برای شب آماده شود.

شب که قرمه پخته شده و اقوام نیز دور هم جمع بودند از این قرمه خوشمزه میل می کردند و به شادی برگزار می شد و در آخر مقداری هم که اضاف بود را درون شکمبه گوسفند که از قبل آماده کرده بودند می ریختند و در یک فضای خنک نگهداری می کردند.

مردم از گوشت قرمه برای مصارف در ماههای زمستان که گوشت کمتر یافت می شد استفاده کرده و در اشکنه  ، کل جوش ،تخم مرغ و قرمه و … استفاده می کردند که بسیار هم سالم بود و هم طعم گوشت حفظ می شد.

اما امروزه با ورود تکنولوژی و یخچال و فریزر دیگر کمتر کسی از این مراسم استقبال می کند و آن دور هم جمع شدن ها هم کم شده است.

 

 

234050

اخبار مرتبط :

غار « اشکفت یزدان» هفتهرندوشن در فهرست آثار ملی ثبت شد

گذشته هایی که ندوشنی‌ها با آب انبار روزگار را سپری می‌کردند

تردد تریلی روزهای تعطیل در جاده فولاد – نیوک ممنوع شد

راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در ندوشن برگزار شد

طرح شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهر ندوشن کلنگ زنی شد

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.

خبرنگار ما باشید