اخبار

در گذشته فعال حوزه رسانه‌ای میبد

(بدون دیدگاه)


ایزوگام دشمن ثبات و بقای بافت تاریخی ندوشن!

(بدون دیدگاه)


جشن به مناسبت عید سعید فطر درندوشن / تصاویر

(بدون دیدگاه)


اقامه نماز عید بندگی در ندوشن + تصاویر

(بدون دیدگاه)


تیم ملی فوتبال روسیه ۵ عربستان۰/ شکست تحقیر آمیز سعودی‌ها مقابل روس‌ها

(بدون دیدگاه)


کاسبی اینستاگرام به استوری کشیده شد

(بدون دیدگاه)


کمک مالی موسسه اندیشه روشن ندوشن به درمانگاه نوساز ندوشن

(بدون دیدگاه)


خداحافظی با ماه بی پایان

(بدون دیدگاه)


اینجا واقعیتی تاریخی در حال فروپاشی است

(بدون دیدگاه)


راه برای افزایش پشتکار و مقاومت در هنگام برخورد با سختی‌ها

(بدون دیدگاه)


پایگاههای کمیته امداد برای جمع‌آوری زکات فطره و کفاره

(بدون دیدگاه)


مردم ندوشن با ماه رمضان وداع کردند+تصاویر

(بدون دیدگاه)


راهپیمایی روز جهانی قدس در ندوشن / تصاویر

(بدون دیدگاه)


دعوت به حضور گسترده مردم ندوشن در راهپیمایی روز جهانی قدس

(بدون دیدگاه)


دیدار با خانواده شهیدان رحیمی ونظری

(بدون دیدگاه)


شماره خبر: 22753 بدون دیدگاه انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۴ نسخه چاپي ارسال به دوستان

فشار، قند و چربی خون‌تان را با مصرف این ماده غذایی کاهش دهید

فشار، قند و چربی خون‌تان را با مصرف این ماده غذایی کاهش دهید

آنچه از این گیاه در مصرف غذائی و داروئی مورد استفاده قرار می‌گیرد ، غده‌های ریشه آن است که ظاهری شبی به سیب‌زمینی دارد، این غده‌ها را از زیر زمین بیرون می‌کشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛سیب‌زمینی ترش با نام علمی heliantus tuberosus کمابیش در فصل پائیز برای بانوان باسلیقه‌ای که می‌خواهند «ترشی» درست کنند، فرآورده‌ای آشنا است.

شاید ندانید که اصل این فرآورده، گیاهی علفی است با ساقه‌ بلند که گاه تا دو برابر قد آدمی ارتفاع دارد؛ ساقه این گیاه راست و خشن، برگ‌های آن ساده، منفرد، نوک‌تیز و دارای کناره‌های دندانه دار است، چیزی شبیه به ساقه گل آفتاب گردان و گل ختمی؛ گل آن نیز شبیه گل آفتابگردان است اما از آن اندکی کوچک‌تر است.

آنچه از این گیاه مصرف غذائی و داروئی دارد، غده‌های ریشه آن است که ظاهری شبی به سیب‌زمینی دارد، این غده‌ها را از زیر زمین بیرون می‌کشند.

در منابع جدید به اشتباه منشأ و موطن این گیاه را امریکای شمالی دانسته‌اند که درست نیست؛ این گیاه، یک فرآورده شرقی و ایرانی است و در منابع و کتابهای کهن پزشکی ایران زمین درباره آن سخن گفته‌اند.


بیشتر بخوانید:فواید شگفت انگیز آب سیب زمینی برای سلامتی


غده‌های سیب‌زمینی ترشی را می‌توان خام خورد البته در هندوستان و نیز اروپا و امریکا آن را کباب یا آب‌پز هم می‌خورند؛ در ایران خام یا آب پز آن را در سرکه گذاشته و گاه منفرداً و گاه با کلم، هویج و… ترشی می‌سازند.

خوردن این فرآورده، درمان‌کننده آلودگی‌های ریوی است؛ سرفه و گرفتگی سینه و حنجره را رفع می‌کند.

این فرآورده برای درمان فشار خون و کاهش قند و چربی و نیز پائین آوردن کلسترول خون (چربی گرم) و همچنین نارسایی کلیه به ویژه مشکلات کلیوی ناشی از اوره (اورومی) و تسریع در درمان بیماری‌هائی چون نقرس، مفید است همچنین برای درمان لاغری ناشی از صفرای سوخته و بیمارانی که از شدت قند خون لاغر هستند، مفید است و بدن آنها را مستعد چاقی می‌کند.

به علاوه شیرافزا است و خوب است مادران برای افزایش شیر برای نوزاد دلبند خود، به مصرف آن مبادرت کنند به علاوه ادرارآور و به اصطلاح مُدر است همچنین نیز زودهضم، بوده و به همین منظور با شستشوی معده به درمان فساد_معده و دستگاه گوارش، سرعت می‌بخشد.

آبزن و تنقیه با آب حاصل از دمجوش این میوه می‌تواند ورم روده را درمان کند و به تسریع درمان بیماریهایی مانند بواسیر و پروستات، کمک می‌کنند.

ترشی آن زود هضم است البته باید بگوییم که سرکه از اثر آن کم می‌کند؛ می‌توانید آن را به‌صورت آب‌پز و کباب نیز میل کنید؛ برای اینکه از آن خورشتهای خشمزه بپزید می‌توانید آن را ابتدا در آب بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید یا برای استفاده در سوپ و انواع آش کنار بگذارید؛ بعد پخته آن را با گوشت و سیب‌زمینی سرخ کنید.

منبع:تسنیم

اخبار مرتبط :

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.

خبرنگار ما باشید