اخبار

مراسم سومین سالگرد «شهدای گمنام» ندوشن برگزار شد+تصاویر

(۱ دیدگاه)


لایروبی بندهای خاکی ندوشن آغاز شد

(بدون دیدگاه)


پیاده روی اربعین چه فضیلتی دارد؟

(بدون دیدگاه)


آیا افسردگی لزوما به وسواس می‌انجامد؟

(بدون دیدگاه)


اعزام کاروان پیاده روی از نجف تا کربلا از ندوشن/ تصویر

(بدون دیدگاه)


از پرسنل و کارکنان فرماندهی انتظامی بخش ندوشن تجلیل شد

(بدون دیدگاه)


ویژه برنامه اجرایی در هفته دفاع مقدس در ندوشن

(بدون دیدگاه)


زنگ مهر در مدرسه انقلاب ندوشن نواخته شد

(بدون دیدگاه)


شب مجله بخارا برای اسلامی ندوشن

(بدون دیدگاه)


آغاز برداشت پسته در ندوشن

(بدون دیدگاه)


لازمه حسینی بودن و حسینی ماندن ولایت‌پذیری است

(بدون دیدگاه)


یادواره شهدای علویه برگزار شد

(بدون دیدگاه)


جلوه عاشورایی ندوشن به روایت تصویر

(بدون دیدگاه)


تاسوعا حسینی در ندوشن به روایت تصویر

(بدون دیدگاه)


نقش نهضت حسینی در شکل گیری و تداوم «مقاومت اسلامی»

(بدون دیدگاه)


تصاویر/ لالایی‌ مادران ندوشنی در سوگ کوچکترین سرباز کربلا

(بدون دیدگاه)


شماره خبر: 25157 بدون دیدگاه انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۸ نسخه چاپي ارسال به دوستان

فلسفه استفاده از «تال» در مجالس روضه

فلسفه استفاده از «تال» در مجالس روضه

یکی از رسوم زیبا در مراسم روضه‌خوانی یزدی‌ها سنت چای دادن با تال است که در توضیح چرایی استفاده از این سینی کوچک در روضه‌خوانی‌ها یزد باید گفت استفاده از تال در مجالس روضه‌خوانی دو دلیل اساسی دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛تال یک سینی کوچک مسی یا استیل بوده که روی آن استکان چای قرار داده و مقداری قند در کنار آن می‌ریزند و به ترتیبی خاص جلوی مستمعان می‌گذارند و یکی از رسوم زیبا در مراسم روضه‌خوانی یزدی‌ها سنت چای دادن با تال است.

در توضیح چرایی استفاده ازاین سینی کوچک در روضه‌خوانی‌ها یزد باید گفت استفاده ازتال در مجالس روضه‌خوانی دو دلیل اساسی دارد اول احترام به مستمعان حاضر در مجلس و دوم به جلوگیری از به هم خوردن تمرکز حواس مستمعان.

ازآنجاکه درگذشته دست دراز کردن بزرگان برای برداشتن خوردنی‌ها به‌نوعی دور از ادب به‌حساب می‌آمده و با طبع آنان سازگاری نداشته نگاه ویژه‌ای بر تعارفات به پادشاهان، بزرگان و افرادی که در نظر عموم مردم از احترام خاصی برخوردار بودند حاکم بوده و خوردنی‌ها را به بهترین نحوه به آنان تعارف می‌کردند بنابراین برای حفظ شان این بزرگان خوراکی‌ها در کمال احترام جلوی آن‌ها گذاشته‌شده تا فرد در هرلحظه که خواست از آن خوراکی استفاده کند.

به دلیل آنکه برپاکنندگان مجالس عزای اهل‌بیت (ع) معتقدند مستعمان روضه‌ها با دعوت ائمه در روضه حضور پیدا می‌کنند به همین جهت در مجالس روضه اباعبدالله به مستمعان به چشم یک میهمان ویژه که موردتوجه ائمه اطهار (ع) است نگاه شده و موردتوجه و احترام قرار می‌گیرند.

یزدی‌ها معتقدند کسی که به روضه می‌آید برای بزرگداشت محبوب خود آمده‌اند و به همین دلیل او بزرگ و بزرگوار است و باید مانند بزرگان با او رفتار شود بنابراین به‌پاس بزرگداشت مستمعان، چای را به دست آنان نمی‌دهند و چای گذاشته‌شده در تال را باادب در مقابل ارادتمندان اهل‌بیت (ع) قرار می‌دهند که به‌حکم تولی یکی از فروع دین است.

همچنین خدام اهل‌بیت (ع) نیز ازآنجاکه افتخار خدمت کردن در دستگاه امام حسین (ع) رادارند مورداحترام هستند.

اما دلیل دوم جلوگیری از پرت نشدن حواس مستمع است چراکه شخصی که در روضه نشسته، غرق در یک حال معنوی است و اگر چای را در برابرش بگیرند تا خودش بردارد آزاردهنده بوده و شخص را از آن حال و هوا خارج می‌کند

ضمن آنکه اگر خطیب در حال ارائه مطالبی جذاب و مفید برای مخاطب باشد حواس مستمع پرت شده و رشته کلام از دستش خارج می‌شود و درنتیجه حقی از وی سلب و حتی ممکن است سبب دلخوری او را نیز فراهم آورد.

یزد رسا

اخبار مرتبط :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.

خبرنگار ما باشید