به گزارش پایگاه خبری ندای ندوشن:وقتی به دست های پینه بسته و چهره آفتاب سوخته اش نگاه می کنی غم سنگینی بر دلت می نشیند، می گوید خدا را شکر زندگی می گذرد اما… می پرسم اما چه؟؟؟ نگاهی به گوسفندانش می اندازد و از گرانی آذوقه دامی گلایه می کند، می گوید همه زندگیش همین دام هایی است که اکنون از تامین آذوقه شان ناتوان است ….
و این قصه اکثر دامداران و کشاورزان روستاهای اطراف بخش ندوشن است، افزایش سرسام آور قیمت آذوقه دامی از علوفه خشک گرفته تا جو و سبوس گندم از یک سو و عدم وجود بازار مناسب و کاهش قابل توجه قیمت دام زنده روستائیان را در مضیقه قرار داده است.
یکی از دامداران در این خصوص به خبرنگارندای ندوشن گفت: خشکسالی و نبود بارش مناسب در سال گذشته باعث شد ذخیره علوفه چندانی برای زمستان نداشته باشیم از این رو مجبور به خرید علوفه خشک و جو و سپوس از بازار هستیم اما متاسفانه قیمت ها در بازار نسبت به سال گذشته خیلی افزایش یافته و تقریباً دو برابر شده است به طوری که قیمت جو که در سال گذشته حدود 600 تومان بود اکنون به بیش از هزار تومان رسیده است.
وقتی از وی در مورد حمایت نهاد های ذیربط در این خصوص پرسیده می شود پاسخ می دهد: شرکت تعاونی اقدام به توزیع جو و سبوس در میان دامداران منطقه می کند اما از یک طرف این میزان آذوقه پاسخگوی نیاز دام های منطقه نیست و از طرف دیگر قیمت این اقلام تفاوت فاحشی با بازار آزاد ندارد.
اما بالا رفتن قیمت آذوقه تنها دغدغه دامداران منطقه نیست بلکه فروش نرفتن دام ها و کاهش قیمت دام باعث شده نگهداری دام برای بسیاری از دامداران مقرون به صرفه نباشد و آنها مجبور شده اند تعدادی از دام های خود را به فروش برسانند تا بخشی از هزینه پروار مابقی دام های خود را تامین کنند و بعضی نیز قید دامداری را زده و با فروش دام هایشان وبه کاری دیگر مشغول هستند.
یک کارشناس مسائل دام در این خصوص معتقد است عدم حمایت دولت از دامداران سنتی باعث کاهش میزان تولیدات دامی در منطقه خواهد شد از این رو از مسئولان امر انتظار می رود با افزایش عرضه آذوقه های دامی با قیمت یارانه ای و نظارت صحیح بر توزیع عادلانه این اقلام در بین دامداران، این قشر آسیب پذیر جامعه را بیش از پیش زیر چتر حمایتی خود گرفته و زمینه اشتغال مولد در روستاها را فراهم آورد.
سلام لطفاً گزارشي از پيشرفت پروژه گاز هم داشته باشيد . ممنون