شماره خبر: 10479 بدون دیدگاه انتشار: 17 خرداد 1394 - 10:25 نسخه چاپي ارسال به دوستان

گياهان دارويي ندوشن، در انتظار نسخه نجات‌بخش

گياهان دارويي ندوشن، در انتظار نسخه نجات‌بخش

ندوشن به دليل برخورداري از تنوع اقليمي و زيستي وسيع و منحصر به فرد، مي‌تواند سهم مناسبي از بازار داروهاي گياهي را به خود اختصاص دهد.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛ندوشن به دليل برخورداري از تنوع اقليمي و زيستي وسيع و منحصر به فرد، مي‌تواند سهم مناسبي از بازار داروهاي گياهي را به خود اختصاص دهد. اين تنوع به ويژه در عرصه گياهان دارويي به روشني مشهود است، اما تاکنون از اين ظرفيت و موهبت الهي در اين بخش به خوبي بهره برداري نشده و اين در حالي است که اين منطقه مي‌تواند با برنامه ريزي صحيح، بخش قابل توجهي از بازار گياهان دارويي منطقه و استان را به خود اختصاص دهد.اطلاع رساني به مردم  مي‌تواند زمينه استقبال آنان را از فرآورده‌هاي دارويي گياهي فراهم آورد. از سوي ديگر، بايد با ترغيب کشاورزان يا بهره برداران فرآورده‌هاي جانبي مراتع، کشت اين گياهان را گسترش داد؛ موضوعي که تاکنون در ندوشن کمتر به آن توجه شده است.

اطلاعاتي در مورد گياهان دارويي ندارم

يکي از شهروندان ندوشن در همين ارتباط مي‌گويد: اطلاعاتي درباره گياهان دارويي ندارم و گاهي که به کوه و يا دامان طبيعت مي‌روم، بي تفاوت از کنار انواع گونه‌هاي گياهي مي‌گذرم چون کاربرد آن‌ها برايم ناشناخته است.

«جعفری» مي‌افزايد: البته بيشتر افراد قديمي که سن و سالي از آن‌ها گذشته است، با اين گياهان آشنايي نسبي دارند و براي تسکين بعضي از دردها در منزل از جوشانده آن‌ها استفاده بهينه مي‌کنند.

 

يکي ديگر از شهروندان مي‌گويد: در حال حاضر، مردم بيشتر از قبل به گياهان دارويي روي آورده اند واز ظرفيت بالقوه‌اي در اين بخشن در بحث گياهان دارويي وجود دارد، ولي از آن‌ها بهره برداري نمي‌شود يا داروخانه و مرکز مخصوص عرضه داروهاي گياهي در ندوشن وجود ندارد.

بهره برداري‌هاي‌ غيرمجاز

يکي ازدامداران  منطقه مي‌گويد: چنانچه مسئولان به کشاورزان آموزش‌هاي‌ لازم را براي شناسايي و بهره برداري از گياهان دارويي بدهند، به طور حتم از بهره برداري غير مجاز و غير اصولي اين نوع گياهان سودمند جلوگيري خواهد شد.«علی جعفری» مي‌افزايد: بسياري از اوقات، دامداران بدون توجه به محل رويش گياهان دارويي، دام‌هاي‌ خود را براي چرا به مراتع منطقه مي‌برند و باعث نابودي اين نوع گياهان مي‌شوند.

بهره برداري سنتي از گياهان دارويي

ندوشن به دليل برخورداري از شرايط اقليمي مناسب، رويشگاه مناسبي براي انواع گونه‌هاي گياهان دارويياست ومی توان با بهره برداري مناسب از اين ظرفيت و فرآوري اين محصولات، مي‌توان علاوه بر حفظ و نگهداري اين ذخاير ژنتيکي، براي نسل‌هاي بعد اشتغال زايي نيز داشت.

حدود 120 گونه گياه دارويي در منطقه شناسايي شده که از جمله آن‌ها مي‌توان به چاي کوهي، خاکشير، بادرنج بويه، شيرين بيان، زيره کوهي، آويشن، درمنه، زرشک کوهي، مريم گلي، ارغوان و…. اشاره کرد که از جمله گياهان دارويي و صنعتي  محسوب مي‌شوند.

به عنوان مثال کتيرا از مهم ترين گياهان دارويي اين منطقه هستند که از نظر اقتصادي شناخته شده، اما روش برداشت آن‌ها برحسب نياز، متفاوت است و برداشت آن‌ها به شکل سنتي انجام مي‌شود ویا بعضی از مواقع بی تفاوت از کنار آن عبور می کنیم.

در پایان امید است با همت مردم ومسئولین بخش ندوشن گامی موثر در شناختن گیاهان دارویی منطقه ندوشن انجام شود و با ایجاد کارگاههای کوچک ویا صنعتی در بخش ندوشن باعث رونق اشتغال وکسب شود.

 

اخبار مرتبط :

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.