شماره خبر: 10752 بدون دیدگاه انتشار: 1 دی 1393 - 08:48 نسخه چاپي ارسال به دوستان

وقف برترین احسان به مردم است

وقف برترین احسان به مردم است

وقف يکی از برترين مظاهر احسان و نيکوکاری به مردم است.

به گزارش پایگاه خبری ندای ندوشن، همراهی و دستگیری از نیازمندان و ایتام از دیرباز در بین همه ادیان مورد توجه و از صفت‌های بارز ملل مختلف بوده است چرا که این مهم امری پسندیده و مطلوب بوده و در فرهنگ اسلامی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.
در این میان موقوفات به عنوان بخشی از سرمایه‌های اقتصادی جامعه می‌توانند بسیاری از نیازهای مادی جامعه به ویژه نیاز های محرومان، فقرا و مستمندان را برطرف کنند.
در فرهنگ دینی اسلامی علماء و فقهاء برای وقف تعاریف گوناگونی را بیان کرده اند ولی وقف در فرهنگ اسلامی مترادف با کلمه ی انفاق و صدقه آمده است.
یکی از مهمترين جنبه و اساسي ترين بعد در بحث وقف و نقش وقف در توسعه فرهنگ و تمدن اسلامي، نقش وقف در تکامل و توسعه ارزش هاي الهي و معنوي است و با گسترش فرهنگ وقف و انفاق، مدام از تراکم و انباشتگی ثروت به دست عده، قشر يا طبقه ای خاص جلوگيری به عمل می آيد.
وقف از ديدگاه انسانی به مفهوم پيروزی ارزش های معنوی در وجود انسان است و گسترش فرهنگ وقف در يک جامعه به معنای سيطره ی ارزش های معنوی بر ارزش های مادی در جامعه است.
بنابراين با يقين مي توان ادعا کرد که مي توان با گسترش هر چه بيشتر فرهنگ وقف و انفاق، فرهنگ و تمدن اسلامي را توسعه داده و نظام توحيدی را به قاعده ای نظام زيست بشر تبديل کرد.
وقف يکی از برترين و پردوامترين مظاهر احسان و نيکوکاری به مردم و خدمت به همنوعان و کمک به مصالح جامعه و تنظيم امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. می ‏توان به جرأت ادعا کرد که اگر اوقاف در مسير صحيح به راه انداخته شود و واقفان به راه معقول و درستی هدايت شوند بسياری از مشکلات جامعه حل می‏ شود.
به عبارت ديگر، کارنامه‏ ی درخشان وقف اين نويد را به ما می دهد که از طريق گسترش موقوفات و هدايت آنها مي توان اکثر نيازها و ضروريات جامعه را تأمين کرد و سنگينی اين امر را از بيت‏ المال مسلمين برداشت يا لااقل از فشار آنها بر بودجه‏ ی کل کشور کاست.
باید کاری کنیم تا وقف در جامعه، مردمی شود و همه آحاد جامعه در این سنت الهی مشارکت داشته باشند و علما و مبلغان و رسانه ها در این زمینه می توانند مردم را با فرهنگ وقف آشنا کنند.
با توجه به تاثیری که امروزه رسانه های مختلف در جوامع دارد لازم است برای گسترش این فرهنگ معنوی در جامعه تلاش ویژه ای را داشته باشیم تا روز به روز شاهد گسترش این فرهنگ معنوی در سطح جامعه با شیم.
محمدرضا داودآبادی

اخبار مرتبط :

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.