شماره خبر: 10859 بدون دیدگاه انتشار: 8 دی 1393 - 18:43 نسخه چاپي ارسال به دوستان

مالکین اصلی بازار تلفن همراه

مالکین اصلی بازار تلفن همراه

بر اساس آخرین گزارشی که شرکت تحقیقاتی گارتنر در ماه دسامبر منتشر کرده است، شرکت های سامسونگ، اپل و هوآوی هنوز در صدر لیست پرفروش ترین برند های تولید کننده اسمارت فون جای گرفته اند. سامسونگ در سه ماهه سوم سال 2014، تعداد 73.2 میلیون دستگاه تلفن هوشمند روانه بازار کرده است. در مقام مقایسه […]

14mobilerank

بر اساس آخرین گزارشی که شرکت تحقیقاتی گارتنر در ماه دسامبر منتشر کرده است، شرکت های سامسونگ، اپل و هوآوی هنوز در صدر لیست پرفروش ترین برند های تولید کننده اسمارت فون جای گرفته اند.

سامسونگ در سه ماهه سوم سال 2014، تعداد 73.2 میلیون دستگاه تلفن هوشمند روانه بازار کرده است. در مقام مقایسه باید گفت این میزان در سه ماهه سوم سال گذشته، 80.3 میلیون دستگاه بوده و این یعنی اینکه سامسونگ، افتی 8.8 درصدی را در محصولات شیپ شده تجربه می کند. از نقطه نظر سهم این شرکت از بازار، می توان به این نکته اشاره کرد که سهم سامسونگ از 32.1 به 24.4 درصد کاهش پیدا کرده است. این کاهش، کاهش قابل ملاحظه ای است. اما هنوز هم از هر 4 اسمارت فونی که به فروش می رود، یکی متعلق به سامسونگ است.

مقام دوم باز هم نصیب اپل گشته و این شرکت همچنان آرام و استوار به پیش می رود. درصد مالکیت اپل نه تنها کاهش نداشته، بلکه رشدی 0.6 درصدی را نیز به خود می بیند و از 12.1 درصد به 12.7 درصد افزایش پیدا کرده است. به وضوح، ارائه نسخه ششم آیفون محبوب اپل، سهم بسزایی در این افزایش سهم و باقی ماندن در رده دوم ایفا کرده و اپل توانسته تعداد آیفون های شیپ شده به بازار را از 30.3 میلیون به 38.1 میلیون دستگاه برساند. دقت کنید که شیپینگ اپل از لحاظ تعداد، 25 درصد رشد داشته و با این وجود تنها 0.6 درصد بر سهم اپل از بازار تاثیر گذاشته است. این نکته به وضوح موید این حقیقت است که شرکت های تولیدکننده دیگر بیکار ننشته و پا به پای یکدیگر پیش آمده اند.

اما شرکت چینی خوش نام هوآوی که رفته رفته در بازار ایران هم محبوب شده و به انتخابی با قیمت مناسب برای علاقمندان گوشی های هوشمند تبدیل گشته است، توانسته با افزایش تولید و شیپ کردن 15.9 میلیون اسمارت فون در سه ماهه سوم 2014، اندکی سهم خود را از بازار بهبود دهد و از 4.7 درصد در سه ماهه سوم 2013 به 5.3 درصد در مدت مشابه 2014 دست پیدا کند. با این وجود، هوآوی تنها شرکت چینی حاضر در لیست برترین های کوارتر سوم 2014 نیست. شیائومی دیگر نماینده چین، توانسته رقم رشد حیرت آور و تحسین برانگیزی را برای خود رقم بزند. این شرکت توانست در فصل پاییز 2014 به سهم 5.2 درصد از بازار تلفن های هوشمند برسد. شیائومی که در سه ماهه سوم 2013 تنها 1.5 درصد از بازار را در اختیار داشت، توانسته با افزایش تولید و بازاریابی موفق خود در مارکت های مستعدتر، تعداد 15 میلیون تلفن هوشمند را در این مدت روانه بازار کند و به چنین سهم ایده آلی دست یابد. با این اتفاق، لنوو جایگاه چهارمی خود را به شیائومی داده و با سهم 5 درصدی در جایگاه پنجم قرار می گیرد. گویا می توان به تحقق ادعای بلندپروازانه مدیر عامل این شرکت، مبنی بر تبدیل شدن به برترین تولید کننده اسمارت فون دنیا در ده سال آینده اندکی امیدوار بود.

جالب است که تولیدکنندگانی از قبیل LG (با وجود رشد چشمگیر اخیرش) و همچنین نوکیا/مایکروسافت در میان پنج تولیدکننده برتر جایی نداشته و در زیرگروه other دسته بندی شده اند.

گارتنر همچنین پیش بینی کرده که تولید اسمارت فون ها در سال 2015 به 1.2 میلیارد دستگاه برسد. در حال حاضر، اسمارت فون ها، دو سوم تلفن های همراه موجود در دنیا را شامل می شوند و فروش تلفن های عادی (غیر هوشمند) در این بازه سه ماهه، نسبت به سه ماهه مشابه سال گذشته 25 درصد کاهش داشته است. برآورد شده است که ظرف مدت سه سال آینده، تلفن های عادی تنها ده درصد بازار را در اختیار داشته باشند. گارتنر پیش بینی کرده است که شرکت های فعال در این عرصه به سمت تولید تلفن هایی ارزان قیمت با پشتیبانی از LTE روی بیاورند.

خانم آنت زیمرمان، مدیر تحقیقاتی گارتنر گفته اند که انتظار می رود در مدت تعطیلات سال نوی میلادی، iPhone 6 و iPhone 6 Plus فروش بسیار خوبی داشته باشند. ولی نباید سهم شرکت های چینی و تولید کننده های محلی (به عنوان مثال GLX و DIMO در بازار ایران) را نادیده گرفت. ایشان همچنین ابراز داشته اند شرکت های چینی نیز به گسترده تر کردن فعالیت های فرامرزی شان در بازار های جدید چشم بسته اند.

اخبار مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.