به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن به نقل از یزد رسا؛دکتر “نجیب الله محمدی” عنوان كرد: افزایش جمعیت جوامع انسانی و بهبود سطح تغذیه، نیاز روافزون به مواد غذایی سالم را به دنبال دارد و به همین دلیل کشورهای مختلف میکوشند تا با ابداع و بکارگیری روش های مناسب و علمی بازدهی تولید را در زمینه محصولات دامی و گیاهی بالا ببرند و نیاز غذایی افراد را تامین كنند.
وي افزود: در این میان فراوردههای خام دامی بخش مهمی از مایحتاج غذایی جوامع را به خود اختصاص میدهد و گوشت مرغ نيز در زمره یکی از فراودههای پر مصرف و مفید خام دامی است که در زمینه تولید سالم آن در زمان کوتاه، پیشرفتهای زیادی صورت گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به مراقبت های ویژه غذایی و دارویی که در دوره پرورش جوجه های گوشتی اعمال ميشود، به پرورشدهندگان توصیه می شود كه مرغهایی با وزن کم و در حدود دو کیلو گرم را تولید كنند و از پرورش مرغ هایی با وزن بیشتر اجتناب كنند.
ريیس شبکه دامپزشکی شهرستان تفت در مورد مزایای مصرف مرغ های سبک وزن نيز اظهار كرد: مرغ های سبک وزن دارای چربی و استخوان اسکلت کمتری هستند و نسبت به مرغهای سنگین وزن به صرفه تر هستند. همچنین مرغهای سبک وزن طعم و مزه ی بهتر دارند و دارای تردی خاص هستند.
محمدی در ادامه به توجیه اقتصادی پرورش مرغهای سبک وزن پرداخت و تصریح کرد: نه تنها مصرف مرغهای سبک وزن از سوی کارشناسان دامپزشکی توصیه میشود بلکه به دلایل متعدد تولید این گونه مرغ با سن کشتار حداکثر 42 روزه، به پرورشدهندگان پیشنهاد ميشود.
وي از جمله این دلایل را افزایش دوره جوجهریزی از چهار دوره در سال به شش دوره، کاهش پنج تا 10 درصدی هزینههای تولید، کاهش مصرف دان مرغی و دوره پرورش، بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش 30 درصدی مصرف سوخت ذكر كرد.
ريیس شبکه دامپزشکی تفت در پايان اذعان كرد: با پرورش مرغهای سبک وزن امکان افزایش تراکم جوجهریزی و در نتیجه افزایش تولید گوشت مرغ در واحد سطح را شاهد خواهیم بود که منجر به بیشتر شدن گردش سرمایه در این صنعت عظیم در سطح کشور میشود.
دیدگاهتان را بنویسید