به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن ؛نشست خبری رئیس و مسئولین شوراهای شهرستان میبد در محل این شورا با حضور آقای داورپور رئیس و اعضای شوراهای بخشهای میبد در حضور اصحاب رسانه برگزار گردید.
عابدینی عضو شورای شهر ندوشن گفت: ندوشن دارای کمبودهای جدی در بخشهای مختلف می باشد افزود: پیگیریهایی بابت امور زیربنایی از جمله آب، راه و جاده سازی انجام شده است با بیان اینکه عملیات لوله گذاری گاز در بخش ندوشن به طول ۲۸ کیلومتر انجام شده است، افزود: این پروژه با هزینه کرد ۱۰ میلیارد تومان، به زودی بهره برداری میشود.
وی همچنین از لوله گذاری و انتقال اب کوهرنگ به بخش ندوشن خبر داد و گفت: برای انتقال آب آشامیدنی مناسب به ندوشن پنجاه و چهار کیلومتر از خلیل آباد تا ندوشن لوله گذاری شده است و امید است تا پایان سال نود و جهار به بهره برداری برسد تا مشکل آب شرب این محل حل گردد.
این عضو شوراهای شهرستان اصلی ترین شغل مردم ندوشن را دامداری و کشاورزی عنوان کرد و افزود: بهره برداری از معادن این منطقه، بسیاری از مراتع هزاران ساله دامداران را از بین برده و به محل مناسبی برای ایجاد ریزگردها تبدیل شده است.
عابدینی یکی از معضلات بخش ندوشن را راهها و جاده ها عنوان کرد و افزود: راه ورزنه به ندوشن که حدود نود کیلومتر است بخش عمده ای از آن که در حوزه استحفاظی استان یزد و شهرستان میبد واقع شده است فاقد زیرسازی و آسفالت می باشد که مسئولین باید به این مهم رسیدگی نمایند.
ایشان توجه به بحث گردشگری در منطقه ندوشن را خواستار شد و گفت: ندوشن دارای بافت تاریخی و طبیعت بکر و جذاب می باشد و بیش از ده آثار باستانی که ثبت ملی شده است در این بخش قرار دارد با توجه به این پتانسیل بالا می توان با صرف هزینه در حوزه گردشگری ورود کرد ودر کنار آن اشتغالزایی نیز بوجود آورد.
وی عدم وجود زیرساختهای لازم از جمله هتل و اقامت گاههای مناسب را مانع رونق گرفتن مبحث گردشگری در این شهر عنوان کرد و افزود: امیدواریم با الحاق ندوشن به شهرستان تاریخی میبد، اقدامات لازم درخصوص هدایت تورهای گردشگری به این منطقه صورت گیرد و مشکلات پیش روی ندوشن در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی مرتفع گردد و اشتغالزایی پاکی در این راستا فراهم و بافت سنتی و طبیعت منطقه حفظ شود.
عابدینی با بیان اینکه نظارت منابع طبیعی در شهر ندوشن بسیار ضعیف است افزود: ازدیاد استخراج معادن باعث شده تا مراتعی که هزاران سال اجداد ما از آن استفاده می کردند از بین برود و ریزگردهای حاصل از استخراج معدن نیز برای کشاورزان و محصول آنها بسیار مضر می باشد برای جلوگیری از این معضل باید از طریق نهادهای ذیربط جلوی استخراج این معادن گرفته شود و در ارائه مجوز به آنها کارشناسانه برخورد گردد.
وی در ادامه ضمن گلایه از مسئولین ورزشی شهرستان گفت: از نظر امکانات ورزشی این بخش بسیار فقیر است به طوریکه فقط یک سالن ورزشی در این شهر وجود دارد و از طرف اداره تربیت بدنی هیچ کمکی به بخش ندوشن نشده است.
در ادامه آقای موسوی از اعضای شورای بخش ندوشن ضمن تشکر از آیت الله اعرافی و فرماندار میبد عنوان کرد: از وقتی که ندوشن به میبد ملحق شده است انصافا مسئولین میبد حمایتهای خوبی از این بخش کرده اند و جلسات زیادی تشکیل شده و مصوباتی طرح گردیده که بیشتر آنها نیز نهایی شده است.
ایشان بستر سازی برای اشتغال جوانان را در این بخش بسیار حیاتی دانست و افزود: از نظر کشاورزی پتانسیلهای بسیاری در ندوشن نهاده شده است که می توان با صرف هزینه های مناسب زمینه اشتغال مردم را بوجود آورد مثلا کاشت زعفران در ندوشن امکانپذیر است که می توان در این حوزه فعالیت کرد و علاوه بر درآمد زایی زمینه اشتغال را نیز فراهم نمود.
وی ایجاد اشتغال پایدار را با دو رویکرد پاک بودن و بومی بودن را در این منطقه خواستار شد و گفت: باید با بوجود آوردن حرفه های مناسب زمینه کار و اشتغال مردم این بخش را فراهم کنیم تا بدین طریق جلوی مهاجرت مردم ندوشن و ورود نیروی کار غریبه جلوگیری گردد.
وی ایجاد فضاهای مناسب ورزشی و تفریحی را یکی از راههای جلوگیری از مهاجرت مردم ندوشن دانست و گفت: باید امکانات ورزشی و رفاهی مناسب و استاندارد در این بخش ایجاد گردد تا مردم مجبور نشوند برای رفع نیازهای اجتماعیشان به شهرستان میبد و یا شهرستانهای دیگر کوچ کنند.
دیدگاهتان را بنویسید