به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛ پديدهاي طبيعي ، شگرف ، جذاب و شگفت انگيز که با دارا بودن ستونهاي زيبا و بارگاههاي طبيعي ايجاد شده از استالاگميت و استالاکتيت و همچنين بلورهاي گل کلمي در دالانهاي مختلف آن، فضاهاي جالب و بديعي پديد آوردهاند.
پس از گذشت سالها از شناسايي اين غار ، هنوز صداي چك چك آب گوش طبيعت گردان و هر بينندهاي را نوازش ميدهد و اين نشان از فعاليت غار زايي است.
به گفته كارشناسان ، هنوز غار نباتي ندوشن فعال است و آثار غارزايي در آن وجود دارد.
به اعتقاد آنها ، وجود رطوبت داخل غار، چكيدن آب از قنديلها ، ترميم قنديلهاي شكسته شده و وجود مواد آهكي داخل غار از نشانههاي فعاليت است.
غار نباتي در دهانه كوهي در اطراف منطقه ندوشن واقع شده و داراي دهانه ورودي به ابعاد ۱/۵در ۱/۵متر است كه به صورت حفره در داخل زمين تشكيل شدهاست
اين حفره حدود چهار متر عمق دارد و بعد از آن محوطه غار وجود دارد كه بطور كامل تاريك است.
غار،داراي سه قسمت يا سه مسير مجزاست كه مسير اصلي آن حدود ۵۰متر طول دارد و در وسط مسير اصلي ، فضاي باز وجود دارد.
دو راه دسترسی به غار
استان یزد , میبد , ندوشن. که تمام مسیر آسفالت است.
استان اصفهان , اصفهان , اژیه , ورزنه , سورک , ندوشن. در این مسیر که از کنار باتلاق گاوخونی عبور می کند از ورزنه تا سورک تقریبا 70 کیلومتر جاده خاکی است که البته برای ماشین های سواری نیز قابل تردد است و در مجموع از روستای ورزنه تا ندوشن 110 کیلومتر است.
بعد از رسیدن به ندوشن باید به سمت جنوب ندوشن طی طریق کرد, تا به روستای صدر آباد رسید , 8.6 کیلومتر بعد از روستای صدر آباد در همین جاده به بند خاکی صدر آباد میرسیم , 1.3 کیلومتر بعد از بند در سمت راست جاده ی خاکی که قابل تردد برای انواع سواری است قرار دارد که پس از طی 6.1 کیلومتر در این جاده ( بدین نحو که در مسیر, اول به آغل گوسفندان و سپس به مجموعه ی کوچکی از درختان بر می خوریم که بلافاصله بعد از آن به دو دوراهی می رسیم که در اولی سمت راست و در دومی سمت چپ را انتخاب می کنیم و جاده را در مسیری کوهستانی ادامه می دهیم ) به پای کوهی که غار در بالای آن قرار گرفته است می رسیم و با تقریبا نیم ساعت کوه پیمایی می توان به دهانه ی غار که 148 متر بالاتر از نقطه ی شروع کوه پیمایی است رسید. البته پیدا کردن دهانه ی غار بدونه بلد و یا GPS دشوار است.
در حال حاضر ، افراد زيادي از اين غار بازديد ميكنند اما گاها مشاهده شده اينگونه بازديدها موجب تخريب اثر مهم طبيعي ميشود.
متاسفانه بخشهايي از قنديلهاي غار توسط بازديدكنندگان تخريب شدهاست ، ريختن زباله به ويژه باطريهاي فرسوده از ديگر مشكلات اين منظره طبيعي است
منبع؛ باشگاه خبرنگاران جوان
سلام خوب بود تصاویری از خرابکاری دشمنان طبیعت هم د ر خبر میذاشتیدتا همه ببینند
غار نباتی در حال حاضر در نقشع متلق به روستای نصر آباد است نه ندوشن
رحم غار نباتی شگفتی طبیعت میکنن؟
در کل غار نباتی در مراتع صدراباد است.