شماره خبر: 13322 بدون دیدگاه انتشار: 7 خرداد 1394 - 08:56 نسخه چاپي ارسال به دوستان

آغاز فصل پشم چینی در بخش ندوشن

آغاز فصل پشم چینی در بخش ندوشن

با وجود این که همه ساله در فصل پشم چینی، چندین تن پشم از دام‌های بخش ندوشن چیده می‌شود، اما به علت نبودن صنایع تبدیلی، این محصول با قیمت کمی داد و ستد شده در حالی که ایجاد ارزش افزوده این محصول ازجمله مواردی است که می‌تواند موجب تحقق شعار اقتصاد مقاومتی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛با وجود این که همه ساله در فصل پشم چینی، چندین تن پشم از دام‌های بخش ندوشن چیده می‌شود، اما به علت نبودن صنایع تبدیلی، این محصول با قیمت کمی داد و ستد می شد در حالی که ایجاد ارزش افزوده این محصول ازجمله مواردی است که می‌تواند موجب تحقق شعار اقتصاد مقاومتی در کشور شود. فصل پشم چینی معمولا در اوایل خرداد ماه شروع می شود.شستشوی دام ها و خشک شدن انها در مجاورت آفتاب و بلافاصله شروع پشم چینی.
امسال با مساعد شدن وضعیت هوا چند روزی است که چوپانان و گله داران برداشت پشم را آغاز کردند. به علت بارش‌های پی در پی و کاهش دما در بهار امسال کار چیدن پشم گوسفندان ندوشن کمی به تعویق افتاد و هنوز بسیاری از دامداران ترجیح می‌دهند باز هم تا گرم شدن کامل هوا صبر کنند. درندوشن حدود 70000 گوسفند وجود دارد و پشم گوسفندان در این منطقه به صورت سنتی جهت بهره‌برداری در صنایع دستی و تبدیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه پشم بطور سنتی ماده اولیه تولیدات قالی بافی بوده، اما این روزها دیگر کسی کار قالی بافی را انجام نمی‌دهد.قالی بافی سنتی بوده در زمان پدربزرگ‌ها، اما حالا دیگر زمانه، زمانه الیاف مصنوعی و فرش‌های ماشینی است که جای فرش دستباف را گرفته است! شاید به همین خاطر باشد که تقاضا برای پشم دیگرکم شده است.
پشم گوسفندان منطقه ندوشن به علت وجود شرایط مناسب از کیفیت مناسبی برخوردار است علاوه بر پشم گوسفند، «کرک بز» نیز از جمله محصولات ارزشمند با ویژگی‌های صادراتی است که در بازار جهانی بین 5 تا 100 دلار در هر کیلو قیمت دارد و بهترین الیاف را از آن تهیه می‌کنند، اما این محصول نیز از مرزهای شرقی به افغانستان و از آنجا به چین فرستاده می‌شود .»
محمدرضا جعفری ندوشن  در مورد «کرک بز ندوشنی»بیان نمود بز قرمز ندوشنی به طور میانگین هر راس 450گرم کرک و مو دارد و حدود 25تن کرک و مو تولید می شود که می‌تواند ارزش افزوده بسیاری ایجاد کند، اما به ایجاد صنایع تبدیلی، رنگ و کار روی بازار پسندی آن نیاز است تا بطور کلی تولید دام سبک هم، با کسب درآمد از محصولات جانبی اقتصادی‌تر شود.
وی ادامه داد که پانگرفتن صنایع وابسته به پشم سبب شده، پشم چینی هم با همان روش‌های سنتی باقی بماند.قیمت کم پشم تولیدی و باقی ماندن آن روی دست دامداران، در شرایطی است که در بسیاری از کشورها پرورش دام سبک، فقط به خاطر تولید پشم صورت می‌گیرد.
این کارشناس امور علوم دامی بی‌توجهی به ظرفیت عظیم تولید پشم را یک چالش می‌داند.به گفته وی پشم تولیدی در ندوشن کیفیت لازم را دارد و قابل استفاده در صنایع مختلف بوده و بحث تحقق اقتصاد مقاومتی،در همین محصولات فراموش شده است.

وی در پایان تعداد گوسفند مولد در بخش ندوشن را هفتاد هزار راس اعلام نمود که از این تعداد پانزده هزار راس میش از نژاد بلوچی و پنجاه و پنج هزار راس بز از نژاد قرمز ندوشنی وجود دارد که در مجموع 25تن کرک و مو و 15تن پشم در منطقه ندوشن تولید می شود.

IMG_0434 IMG_0437 IMG_0441

 

 

اخبار مرتبط :

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

تکمیل مرکز جامع سلامت ندوشن 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.