پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛ککلیگ اوتو (علف پشمی ) که به کاکوتی معروف است.
این گیاه در ارتفاعات ندوشن به خصوص در ارتفاعات منطقه ای به نام “ریز آب” به وفور یافت می شود.این گیاه دارویی بسیار خوشبو دارای خواص زیادی است که در ذیل به برخی از خواص آن اشاره می کنیم .
معمولا این گیاه پس از برداشت، خشک شده و آسیاب می شود و اکثریت اهالی منطقه ندوشن این گیاه خشک شده را داخل دوغ یا ماست محلی به عنوان عطر غذا از آن استفاده می کنند.
خواص :
برای مبتلایان به ورم مزمن کیسه صفرا و عوارض کبدی توصیه می شود.
برگ های این گیاه به عنوان نرم کننده سینه و بادشکن مورد استفاده قرارمی گیرد .
و بصورت دم کرده برای تسکین درد و رفع ناراحتی های مختلف مصرف می شود.
دررفع سرماخوردگی های ششی مفید بوده و با مصرف آن سرفه آرام می گردد.
چون اثرمحرک کننده دارد هضم را نیز آسان می کند.
جوشانده کاکوتی دررفع رماتیسم و نرمی استخوان مفید است .
غرغره جوشانده آن ورم لوزتین را برطرف می کند.
کاکوتی؛ مقوی معده، قلب، ضد عفونی کننده و تب بر است و تپش قلب و سردردهای یکطرفه، نقرس کاربرد دارد.همچنین دربند آمدن خونریزی ازبینی بسیارمفید و موثر است.
عرق کاکوتی:ضد نفخ و دل درد , تقویت معده – اشتها آور – رفع سوء هاضمه – ضد میکروب، بعد از غذا ۱ فنجان در روز میل شود.
دیدگاهتان را بنویسید