حسن اکبری معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان یزد در گفتگو با مهر با اشاره به خشکسالی های پی در پی که در استان یزد اتفاق افتاده است، اظهار داشت: این خشکسالی ها تاثیر نامطلوبی بر محیط زیست داشته به نحوی که هم حیات وحش و هم گونه های گیاهی را به شدت در معرض خطر قرار داده است.
وی عنوان کرد: خشکسالی یک رویداد طبیعی است اما اتفاقی که سبب شده تا تبعات آن بسیار سهمگین تر باشد، طولانی شدن دوره آن و کاهش بارش ها است.
اکبری ادامه داد: یک دوره ۱۰ ساله خشکسالی که از سال ۸۰ آغاز شد، سبب شده تا در برخی مناطق پوشش گیاهی به طور کامل از بین برود و حتی در کویر که گونه های گیاهی مقاوم تر هستند و بستر اصلی تنوع زیستی به شمار می روند، به دلیل خشکسالی از بین رفته اند.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان یزد خاطرنشان کرد: اکوسیسم طبیعی استان یزد به دلیل خشکسالی به مراحل اول توالی رسیده و در چنین شرایطی لازم است چند بار سیل به وقوع بپیوندد تا امکان سبز شدن گونه های گیاهی فراهم شود.
وی تصریح کرد: خشکسالی در کنار اقداماتی که انسان به عنوان توسعه انجام می دهد به ویژه توسعه صنعتی و معدنی، آثار و تبعات منفی بیشتری داشته و تخریب ها را گسترده تر کرده است.
اکبری ادامه داد: کارشناسان معتقدند سالانه به طور طبیعی بین چهار تا پنج گونه گیاهی به طور طبیعی منقرض می شود در حالی که امروز با دخالتهای انسانی، سالانه بین هزار تا ۱۰ هزار گونه گیاهی نابود می شود.
وی اظهار امیدواری کرد: با کنترل رشد و شتاب فزاینده اقدامات توسعه ای، بتوان تبعات خشکسالی را در حالت طبیعی نگاه داشت و کمتر شاهد از بین رفتن و انقراض گونه های گیاهی و جانوری به ویژه در دل جغرافیای ایران باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید