شماره خبر: 13893 بدون دیدگاه انتشار: 24 خرداد 1394 - 09:15 نسخه چاپي ارسال به دوستان

تأثیرات شبکه‌های اجتماعی در بین جوانان

تأثیرات شبکه‌های اجتماعی در بین جوانان

شبکه های اجتماعی پدیده‌ای نوظهور است که توانسته تأثیر بسیار بالایی در میان جوانان داشته باشد. ارتباط‌ دوطرفه و شبکه ای به صورت آنلاین و لحظه ای، بر جذابیت این شبکه ها افزوده است. تا جایی که امروز کمتر جوانی را می توان پیدا کرد که در این شبکه ها حضور نداشته باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛در واقع امروزه جوانان از طریق یک گوشی همراه ساده یا تبلت و چند هزار تومان شارژ، ساعت‌ها حضور در شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های رایانه‌ای؛ وقت خود را در این شبکه ها می‌گذارند. به هر صورت گذران عمر در شبکه های اجتماعی تبعاتی دارد که بیان می‌شود.

۱- کاهش سطح کتاب خوانی در بین جوانان

یکی از جدیدی ترین آسیبهای این شبکه ها مسخ و ذوب  جوانان است. اگر مروری به چند  دهه قبل داشته باشیم و مقایسه ای صورت گیرد، آمار درصد زمانی را که جوانان به کتاب خوانی و مطالعات حاشیه ای داشتند با امروز تفاوت بسیار دارد. جوانان امروزی بخش عمده ای از وقت خود را در جستجوی شبکه های اجتماعی تعریف نموده‌اند. لذا کمتر فرصت مطالعات جانبی غیر از دروس خود را پیدا می کنند.

۲- افت تحصیلی جوانان

برابر آماری که آموزش و پرورش از وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان در سال گذشته منتشر  کرد کمی قابل ‌تأمل است. بر اساس این گزارش بیش از ۸۰ درصد از دانش آموزان با میانگین معدل ۱۲ تا ۱۴ قبول شده اند. لذا نمره ۱۲ در امتحانات، آن هم در این سطح بیانگر واقعیت تلخی را برای جامعه است. به هر شکل بر کسی پوشیده نیست که این افت تحصیلی با ورود ورود دانش‌آموزان و نوجوانان به فضای مجازی و سرگرم شدن در شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های اینترنتی یکی از مهمترین دلایل افت درسی آنها محسوب می شود.

۳- بلوغ زودرس در بین جوانان

متاسفانه تبعات فضای اجتماعی محدود به افت تحصیلی کاهش کتابخوانی محدود نمی شود. در پس این شبکه ها فجایعی خوابیده که فقط زمان می‌تواند عمق آنها را نشان دهد. یکی از آلوده ترین بسترهایی که زمینه انحراف را برای انحراف جوانان محیا نموده همین شبکه های اجتماعی است. ورود استیکرها و عکس ها و کلیپ های غیر اخلاقی جدی ترین عامل در روند بلوغ زودرس جوانان محسوب می شود. از طرفی هم متاسفانه اپراتورهای تلفن همراه نیز در ایران با تخفیف‌های ویژه و خاص! آتشی را شعله‌ور کرده اند که زمینه سوختن جوانان و نوجوانان در آن محیا شده است.

۴- رواج ادبیات هرزه نگاری

یکی دیگر از تبعات این شبکه ها رواج ادبیات هرزه نویسی و هرزه نگاری در بین جوانان است. برخی از تکه کلام­هایی  که اخیراً بین جوانان مرسوم شده است؛ ناشی از شبکه های اجتماعی است. در واقع می توان شبکه های اجتماعی را به مثابه شمشیر دولبه تعبیر کرد. چرا که بخشی از تغییر گفتمان جوانان در ارتباطهای کلامی و رفتارهای روزمره را تحت تأثیر مطالب هرزه در این شبکه‌ها دانست.

صبح طوس

اخبار مرتبط :

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

تکمیل مرکز جامع سلامت ندوشن 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.