به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن ؛در سال های گذشته در روزهایی که هنوز بیدار شدن در سحر ماه مبارک رمضان با صدای موبایل باب نبود، مردم ندوشن با شیوه های جالبی از زمان سحر مطلع می شدند.
آنچه درادامه می خوانید گزارشی است از انواع رسوم اعلام وقت سحردر قدیم و شیوه های مختلف آن در گفتگو با شهروندان ندوشنی است :
بانگ خروس
حسینیان شهروند ۶۰ ساله ندوشنی است به خبرنگار ما می گوید:یکی از راههایی که در قدیم مردم برای بیدار شدن در سحر از آن استفاده می کردند صدای بانگ خروس بود.خروس در شب سه مرتبه می خواند: مرتبه اول نیمه شب، مرتبه دوم ساعتی بعد از نیمه شب و مرتبه سوم سحربود.
وی افزود :درقدیم نگهداری خروس در اکثرخانههای ندوشن مرسوم بود، چرا که خروس علاوه بر خوشیمن بودن و سایر مزایا، بعنوان ساعت خانواده نقش مهمی در فعالیتهای روزانه آنها داشته است.
حسینیان بیان کرد:یکی از مهمترین کاربردهای خروس در ماه مبارک رمضان، بانگ بیدار باش آن در وقت سحر بوده، بدین گونه که خروس در هر وعده سه بار میخواند و مردم قدیم ندوشن فعالیت خود را در وقت سحر با صدای خروس هماهنگ کرده بودند که در بانگ اول از خواب بیدار شده، در بانگ دوم شروع به صرف سحری و در بانگ سوم دست از خوردن میکشیدند و تا افطاری دیگر لب به غذا نمیزدند.
ستاره گان
جعفری ۷۷ ساله است می گوید :از قدیم الایام برای بیدارشدن در سحرهای ماه مبارک رمضان و تشخیص وقت دقیق سحر و انجام اعمال مخصوص سحر از وسایل و روشهای گوناگونی استفاده می کردند. از این روی یکی از متداولترین روشها برای تشخیص سحر از دیر زمان شناختن ستاره گان و محل و جای آنها در آسمان بوده است. اغلب مردم به خصوص پیرمردان و پیرزنان از روی ستاره گان و محل و موقعیتشان سحر را تشخیص می دادند مردم هر شهر و دیاری برای ستارگان سحری اصطلاحات و نامهای خاص خود داشتند.
صدای طبل
جعفری افزود :ویکی دیگر از روشهایی که در قدیم برای بیدار شدن در شبهای ماه رمضان به کار می رفت زدن طبل یا صدای شلیک گلوله بود.
انتهای پیام/
بارک اله به خروس های قدیمی
بسیار هم دقیق
Quartz