شماره خبر: 14053 بدون دیدگاه انتشار: 8 تیر 1394 - 15:27 نسخه چاپي ارسال به دوستان

صدوقی ها؛روحانیون مردم دار

علی اکبرجعفری ندوشن/

صدوقی ها؛روحانیون مردم دار

خاندان صدوقی و این پدر و پسر طی چندین دهه که زعامت دینی مردم یزد را به عهده داشتند همچون برخی از«علمای بلاد» در تاریخ سرزمین‌های اسلامی در میان مردمان این بلد مرکزی ایران از وجاهت مردم دارانه‌‌ای برخوردار بودند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛علی‌اکبر جعفری ندوشن مدرس دانشگاه- در سالگرد شهادت آیت‌الله صدوقی و درگذشت حجه الاسلام محمدعلی صدوقی امامان جمعه فقید یزد یاد و نامشان گرامی است. چون خاندان صدوقی و این پدر و پسر طی چندین دهه که زعامت دینی مردم یزد را به عهده داشتند همچون برخی از«علمای بلاد» در تاریخ سرزمین‌های اسلامی در میان مردمان این بلد مرکزی ایران از وجاهت مردم دارانه‌‌ای برخوردار بودند. صدوقی‌ها، روحانیان ساعی و پرتلاشی شناخته می‌شدند که درکنار تبلیغ و ترویج دین، با فضای کار و تولید و سرمایه‌گذاری مولد هم آشنا بودند و تلاش می‌کردند تا با تشویق و گسترش فضای کسب و کار زمینه تاسیس و توسعه نهادهای آموزشی، درمانی و خدمات عام المنفعه را در دیار خود فراهم کنند این باور به آبادانی و همت ویژه آنان در رفع بسیاری از موانع توسعه شهر در پیشرفت دهه‌های اخیر یزد موثر بود. شاید یکی از مهم‌ترین وجوه شخصیتی صدوقی‌ها را بتوان چاره‌اندیشی عملی آنها در حل مشکلات مردم دانست. حضور موثر آنان به هنگام بلایای طبیعی و مساعدت‌های گشاینده‌شان برای بسیاری از مردمان مناطق زلزله زده و آسیب پذیر کشور دیر آشناست.نکته‌ دیگری که در باب شیخ محمدعلی صدوقی نباید ناگفته گذاشت آنکه وی نیز همچون پدر بزرگوارش مدیری حلیم، صبور و متین بود که توانست همواره در چالش های مختلف سیاسی، اقتصادی و …. استان یزد را در سطح مطلوبی از آرامش و امنیت نگه دارد تا زمینه‌های رشد و توسعه آن از بین نرود و تا حد امکان بستر همکاری و تعامل کارگزاران اجرایی برقرار بماند ولو اینکه در این راه ناگزیر گردد از گرایشات سیاسی خود بگذرد یا نیش و نوش‌هایی به جان بخرد. آن مرحوم همواره متولیان امور را از حرکات شتابزده و حساب ناشده پرهیز می‌داد و خود نیز در تصمیماتش بسیار دقیق و عاقبت‌اندیش بود.

مرحله نخست طرح انتقال آب یزد که از آمال دیرین پدر ارجمندش بود به اهتمام وی به انجام رسید، ادامه آن طرح را نیز همواره با پیگیری و تذکرهای پیاپی به متولیان امر دنبال می‌کرد. موضوع اشتغال و سلامت مردم نیز همواره دغدغه خاطر آن مرحوم بود که از هرگونه تلاشی در این باره فروگذار نبود. خدایش رحمت کند که در تمام عمر از جاده انصاف و عدالت خارج نشد و نمونه صبر توام با تدبیر بود. به آخرین نوبت که او را دیدم و لختی به ذکر مشکلات گذشت، این بیت معروف مولانا را برای جمع خواند:
صد هزاران کیمیا حق آفرید
کیمیایی همچو صبر آدم ندید
روحش شاد و خدایش رحمت کناد که از حسن سلوک خود خاطره‌ها به‌جا نهاد.
محسنان مردند و احسان‌ها بماند
ای خنک‌‌ آن را که این مرکب براند
گفت پیغمبر خُنک آن را که او
شد ز دنیا ماند از او فعل نکو
مرد محسن لیک احسانش نمرد
نزد یزدان دین و احسان نیست خرد
(مولوی)

منبع:روزنامه آفتاب یزد

اخبار مرتبط :

زنگ مهر در مدرسه انقلاب ندوشن نواخته شد

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.