غلامرضا رضایی در خصوص مهمترین شاخصهای حمل و نقل جادهای استان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، اظهار کرد: مجموع طرحهای مسکن مهر استان شامل 22 هزار و 46 واحد است که شامل 8680 واحد تعاونی مسکن مهر، 1818 واحد سه جانبه مسکن مهر، 943 واحد خیرین، 607 واحد مسکن بهزیستی، 1102 واحد اجارهداری پنج ساله و 5151 واحد خود مالکی است.
وی با با بیان اینکه در مجموع تاکنون 14 هزار و 986 واحد مسکن مهر افتتاح شده است، افزود: از این تعداد 5739 واحد در دوره دولت یازدهم افتتاح شده است. در حال حاضر تعداد واحدهای آماده افتتاح نیز 2396 واحد است و در برنامه داریم که مسکن مهر استان را تا پایان سال جاری به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار دهیم.
رضایی با بیان اینکه بر اساس آمارنامه سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، مجموع راههای اصلی و فرعی تحت پوشش وزارت و شهرسازی در استان یزد 2353 کیلومتر است، ادامه داد: این راهها شامل 653 کیلومتر بزرگراه است که 4.5 درصد از بزرگراههای کشور را شامل میشود. 663 کیلومتر راهاصلی، 1037 کیلومتر راه فرعی و نهایتاً 2175 کیلومتر راه روستایی را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه طول کل راههای شریانی کشور 34 هزار و 633 کیلومتر است که استان یزد با 1166 کیلومتر سهم 3.3 درصد از طول راههای کشور دارد، خاطرنشان کرد: با وجود سهم و رتبه بالای استان در طول راهها در کشور که یزد را در جایگاه 13 ام قرار داده، خوشبختانه میزان و رتبه تلفات جادهای استان در ردهی آخر کشور و آمارها پایین است که بیانگر ایمنی بالای راههای استان نسبت به کشور است. این موفقیت در حالی نصیب استان شده که از لحاظ سرانه اعتبار فصل حمل و نقل، سرانه اعتبارات هزینهای و سرانه اعتبار به طول راهها برای استان نامناسب و استان را از این لحاظ در مکان سیام استانهای کشور قرار داده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان در مقایسه تلفات جادهای استان یزد با کشور، گفت: سهم راههای استان یزد از کشور 2.7 درصد و سهم تلفات جادهای استان از کشور 1.28 درصد است. همچنین تلفات جادهای در هر 100 کیلومتر برای کشور 12.7 مورد و برای استان تنها 6 مورد است. در حالی که تلفات برون شهری کشور 10 هزار و 951 نفر بوده این رقم برای راههای استان 141 نفر بوده کمترین میزان تلفات کشوری محسوب میشود.
وی اعتبار استانی این اداره کل در سال گذشته را بالغ بر 557 میلیارد ریال ذکر کرد و ادامه داد: بیش از 181 میلیارد ریال آن تاکنون تخصیص یافته است. جمع کل اعتبارات مصوب استان در سال 1393 نیز 1231 میلیارد ریال بوده که 689 میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
رضایی از اقدامات صورت گرفته در حوزه راهسازی استان طی سالهای 92 و 93 به پیگیری عملیات اجرایی ساخت بزرگراه و باند دوم راههای استان در قالب چهار طرح به طول 110 کیلومتر، اشاره و خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته اعتباری بالغ بر 46 میلیارد ریال در این طرحها هزینه شده ولی اتمام آنها نیازمند بیش از 4000 میلیارد ریال اعتبار است. علاوه بر این ادامه عملیات اجرایی ساخت راه اصلی بالغ بر 190 کیلومتر در قالب سه طرح و نیز بهسازی و ارتقای راههای فرعی به راه اصلی به طول 50 کیلومتر نیز از دیگر اقدامات این اداره کل در سالهای مذکور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از مهمترین طرحهای ملی راهسازی استان میتوان به ساخت باند دوم یزد – طبس، کنار گذر زارچ – اشکذر، بزرگراه یزد- بافق، ساخت راه اصلی بهاباد – دربند – نایبند، بهسازی محور یزد- خاتم، ساخت راه اصلی زرند – بافق، ساخت راه ندوشن – ورزنه و ساخت راه ابرکوه – مروست اشاره کرد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان در خصوص فعالیتهای این اداره کل در حوزه راهداری بیان کرد: در سال گذشته برای افزایش ایمنی راههای استان، اقدام به خطکشی 2595 کیلومتر از راهها، نصب 7270 عدد تابلو و نیز نصب 43 کیلومتر گاردریل در راههای استان شد که نتیجه آن کاهش نزدیک به پنج درصد تلفات جادهای استان نسبت به سال قبل بود و در ادامه این روند نیز در سه ماهه اول سالجاری شاهد کاهش تلفات جادهای به میزان 20 درصد بودهایم.
رضایی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تهیه طرحهای توسعه شهری، اظهار کرد: در این راستا تاکنون 22 طرح توسعه شهری در دست اقدام است که شامل یک طرح مجموعه شهری، یک طرح ناحیهای، یک طرح طراحی شهری و مناسبسازی و 19طرح جامع تفصیلی شهرهای مختلف است. هفت طرح از این مجموعه در حال حاضر تهیه و ابلاغ شده و بقیه نیز در مراحل مختلف تهیه، بررسی و تصویب هستند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان به طرحهای مورد بهرهبرداری در هفته دولت امسال اشاره کرد و گفت: 20 طرح راه و شهرسازی در استان به بهرهبرداری رسید که برای اجرای آنها اعتباری بالغ بر 199 میلیارد ریال هزینه شده است.
دیدگاهتان را بنویسید