آیتالله محمدرضا ناصری، عصر امروز در دیدار با معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد و کارکنان این حوزه به مناسبت روز گردشگری اظهار داشت: اقدامات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در راستای ترویج گردشگری و جذب توریست قابل توجه است.
وی عنوان کرد: ورود گردشگران خارجی به استان یزد، میتواند هم به عنوان یک تهدید و هم به عنوان یک فرصت مدنظر قرار گیرد اما مسئولان باید بیش از پیش مراقب تهدیدهای گردشگری باشند.
ناصری ادامه داد: ورود گردشگران خارجی به نوعی ورود فرهنگ غرب و ترویج آن را به دنبال دارد اما خوشبختانه در استان یزد به دلیل نوع زندگی مردم همچنین گردشگرانی که به این استان سفر میکنند، این تاثیرگذاری بسیار کمرنگ بوده است.
امام جمعه یزد همچنین با اشاره به اینکه ورود گردشگران یک فرصت نیز به شمار میرود، خاطرنشان کرد: همانطور که میتوانیم تاثیر فرهنگی بگیریم، باید بتوانیم تاثیرگذاری فرهنگی نیز داشته باشیم و اگر این اتفاق افتاد، آنگاه گردشگران خارجی، سفیران فرهنگی ایران در کشورهای خود خواهند بود.
وی با بیان اینکه فرهنگ یزد، فرهنگی بکر و اسلامی است و هنوز مانند بسیاری دیگر از نقاط کشور در معرض تغییر و تحول قرار نگرفته است، عنوان کرد: این فرهنگ و پیشینه اسلامی میتواند از طریق گردشگران به خارج از کشور منتقل شود.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه شریفه “قُل سیروا فِی الأرض”، توجه به گردشگری و سفر را در دین مبین اسلام متذکر شد و اظهار داشت: سفر برای انسان ارزشمند است و ضمن کسب تجربه برای مسافر، آشنایی با پدیدههای خلقت را نیز به دنبال دارد.
امام جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود از بافت تاریخی به عنوان یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری استان یزد یاد کرد و افزود: ضرورت دارد بافت تاریخی حفظ و احیاء شود و مرمت آن بر اساس دستورالعملها و قوانین جاری میراث فرهنگی صورت پذیرد.
وی همچنین تصریح کرد: لازم است در مرمت و احیاء بافت و خانهها و اماکن سنتی یزد، به معنویت و مهندسی فرهنگی بناها نیز توجه شود و اصالت بافت تاریخی و بناهای قدیمی، خدشهدار نشود.
ناصری یادآور شد: ضروری است در همه امور، کار کارشناسی انجام شود و برای هر اقدامی که قرار است از سوی میراث فرهنگی انجام شود، اطلاعرسانی لازم صورت گیرد تا پروژهها برای مردم قابل پذیرش باشد.
امام جمعه یزد همچنین بر لزوم برنامهریزیهای لازم به منظور پیشگیری از ناهنجاریهای احتمالی در بافت تاریخی یزد و اماکنی که تردد گردشگران در آنها بالاست، تاکید کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از عملکرد صنعت گردشگری در استان یزد اظهار داشت: در طول دو سال اخیر با رشد سفر گردشگران خارجی به استان یزد مواجه بودهایم و خوشبختانه عمده گردشگران، گردشگران فرهنگی و شرقشناسان بودهاند.
سیدمصطفی فاطمی ادامه داد: در زمینه گردشگری مذهبی نیز گامهای خوبی در یزد برداشته شده که از آن جمله میتوان به ثبت آیینهای محرم در یزد نظیر نخلبرداری تفت، ندوشن و اشکذر، علمبرداری و آیینهای عزاداری میبد و اردکان اشاره کرد.
وی همچنین یادآور شد: ثبت معنوی میراث وقف نیز در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد است.
دیدگاهتان را بنویسید