به گزارش ندای ندوشن اداب و رسوم سنتي مردم مومن شهرندوشن که ريشه در فرهنگ غني و اصيل اسلامي دارد به دلايل گوناگون در گذرزمان نه تنها دچار خللي نشده، بلکه روز به روز بر عظمت و گسترش آن افزوده شده است .
دراين ميان آداب ماه مبارک رمضان يکي از مصاديق فرهنگ عامه مردم است که با ريشههاي عميق مذهبي مورد توجه همگان قراردارد و اين رسوم از قرنها پيش داراي غناي ويژهاي است و مردم اين ديار با شور و شوق هر چه تمام آن را بجا ميآورند یکی از این مراسم در روز بیست وهفتم ماه مبارک رمضان آيين سنتي ” طبخ نان ويژه روز بيست و هفتم ماه مبارك رمضان ” در ندوشن برگزارمی شود. مردم اين منطقه همه ساله در اين روز در منازل خود نان طبخ ميكنند و به صورت خشك نان پخته شده را تا عيد سعيد قربان در خانههاي خود نگهداري ميكنند. مردم معتقدند: وجود اين نان در منازل كه به ” صورك “هاي بيست و هفتمي معروف است موجب بركت روزي خانواده ميشود و نان و غذاي افراد آن را حداقل در مدت يك سال تضمين ميكند. براي هر يك از افراد خانواده يك عدد ” صورك ” پخته ميشود و صوركها را در داخل ظروف برنج ، گندم، آرد، قند و ساير مواد غذايي منزل ميگذارند تا خداوند به آن بركت دهد. مردم اين منطقه در روز عيد قربان ، صوركهاي ياد شده را با آب گوشت نذري روز عيد قربان مصرف ميكنند. برگزاري مراسم احياي شب بيست و هفتم ماه مبارك رمضان از ديگر سنتيهاي ديرينه مردم اين ديار است كه همه ساله برگزار ميشود. مردم از نيمههاي شب با حضور در مساجد و تكايا تا سحرگاه به راز و نياز با خدا ميپردازند و با سر گذاشتن قرآن ، اين شب را نيز بهاحيا ميگذرانند. مراسم دیگری در روز بیست هفتمماه مبارك همچنین بین 2نماز ظهر و عصر پیراهن مراد دوخته میشد. تکه های پارچه این پیراهن را فرد حاجتمند به صورت نذر تهیه می کرد و مردم با دوختن آنها به یكدیگر و پوشاندن بر تن او، كمك میكردند حاجتش را بخواهد
دیدگاهتان را بنویسید