به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛محسن ذاکری نیا در توضیح وجه تسمیه این آب انبار تاریخی گفت: این بنا توسط یکی از بانوان خیر به نام حاج کوکب جلالی در دوره پهلوی به سبک جدید احیا و با توجه به قرارگیری آن در مجاورت کشتزارهای قنات محمد آباد به آب انبار محمد آباد مشهور است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل عنوان کرد: این آب انبار در یک پلان مستطیل شکل در جهت شمالی جنوبی طراحی و احداث شده است. ورودی بنا در جهت غربی به صورت ایوان با پوشش سقف ضربی با قوس هلالی است که پلکان از ابتدای آن شروع و در انتها با یک زاویه 90 درجه در جهت جنوبی به پاشیر ختم می شود. در جهت شمال بنا صفه ای جهت استراحت عابران و کشاورزان احداث شده است. مخزن آب انبار که در جهت جنوب بنا قرار دارد دارای یک بادگیر در جهت جنوب است.
این مقام مسئول تصریح کرد: به طور کلی این بنا با مصالح خشت، آجر و سنگ با ملات گل، ساروج و گچ ساخته شده است.
وی افزود: تغییر نوع آب انبار از دستی به پاشیردار، وجود طاق و وقوس های موجود در قسمت استراحتگاه عابرین و نزدیکی به بافت ثبتی ندوشن از ویژگی های شاخص این اثر تاریخی به شمار می آید.
ذاکری نیا خاطرنشان ساخت: این بنا به منظور تامین آب مصرفی و شرب کشاورزان و عابران و همچنین فضای استراحت و اتراق احداث شده و در حال حاضر مورد استفاده عموم به منظور استراحت و تفریح در اوقات فراغت است.
وی اظهار داشت: به دلیل اینکه بنا از جمله عناصر تشکیل دهنده بافت تاریخی یزد است حریم آن از ضوابط عرصه بافت ثبتی تبعیت می کند.
منبع:ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید