شماره خبر: 16987 2 دیدگاه انتشار: 27 دی 1394 - 15:45 نسخه چاپي ارسال به دوستان

خواهرخواندگی عشق‌آباد، کدکن و ندوشن+پیشنهاد

خواهرخواندگی عشق‌آباد، کدکن و ندوشن+پیشنهاد

خواهرخواندگی شهر کدکن با شهر ندوشن، کاری بسیار نیک و ارزشمند در زمینه شناساندن توانمندی‌های فرهنگی و گشودن باب همکاری‌ این دو شهر تاریخی به شمار می‌آید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛چند روز پیش، 21 دی 1394، در نشست مشترک شورای اداری استان خراسان رضوی و استان یزد، پیشنهاد خواهرخواندگی کدکن و  ندوشن مطرح گردید. شهر ندوشن، از توابع شهرستان میبد در استان یزد است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری 1390، 2941 نفر بوده است. ندوشن، دارای قدمتی کهن است. مسجد جامع و منارجنبان را می‌توان از مهم‌ترین آثار تاریخی این شهر برشمرد. از این شهر، بزرگان بسیاری برخاسته‌اند که یکی از سرشناس‌ترین این ‌چهره‌ها در دوره معاصر، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن است. این نویسنده، پژوهشگر و مترجم نامدار، یکی از چهره‌های برجسته ادبی و فرهنگی دوره معاصر به شمار می‌آید. بنابراین، خواهرخواندگی شهر کدکن که زادگاه استاد محمدرضا شفیعی کدکنی است با شهر ندوشن، زادگاه استاد محمدعلی اسلامی ندوشن، کاری بسیار نیک و ارزشمند در زمینه شناساندن توانمندی‌های فرهنگی و گشودن باب همکاری‌ این دو شهر تاریخی به شمار می‌آید.

گفتنی است نام استاد «محمدعلی اسلامی ندوشن» به خاطر پژوهش‌ها، سخنرانی‌ها، پژوهش‌ها و آثار ایشان در زمینه خیام‌شناسی و رباعیات خیام، بسیار آشناست. سخن شیوای استاد، در کتاب «صفیر سمیرغ» در دو بخش «نیشابور و خیام» و «بار دیگر نیشابور»، یکی از دل‌انگیزترین سفرنگاشت‌های مرتبط با نیشابور است و نقل‌قول از گفتار پُربار و مغزدار صفیر سیمرغ استاد، همواره یکی از درونمایه‌های پُرکاربرد در بسیاری از نوشتارهای مرتبط با تاریخ و فرهنگ نیشابور، است. نمونه: «کمتر شهری را در سراسر ایران می‌توان یافت که به اندازه نیشابور، عبرت‌انگیز و پُرخاطره و بارور باشد …» (نیشابور و خیام). «اگر قرار باشد که روزی، در برابر این هجوم تمدن صنعتی، کانون مقاومتی ایجاد شود، جایی بهتر از نیشابور، به دشواری، می‌توان یافت.» (بار دیگر نیشابور). با این پیشینه و برای سپاسگزاری بر کارهای ارزشمند استاد اسلامی ندوشن در حوزه نیشابورشناسی و خیام‌شناسی، شایسته خواهد بود که به این استاد بزرگوار، عنوان شهروند افتخاری و نشان فیروزه‌ای خدمتگزاران فرهنگی نیشابور، تقدیم و پیشکش گردد.   

 بی‌گمان هر یک از دانشی‌مردان نامدار؛ استاد محمدتقی ادیب نیشابوری (عشق‌آباد)، استاد محمدرضا شفیعی کدکنی (کدکن) و استاد محمدعلی اسلامی ندوشن (ندوشن)، از چهره‌های تاثیرگذار و ماندگار کشور در دوره معاصر به شمار می‌آیند. با نظر به مطرح شدن پیشنهاد خواهرخواندگی شهرهای کدکن و ندوشن در شورای اداری استان‌های خراسان رضوی و یزد، شایسته به نظر می‌رسد که با توجه به اشتراکات، مبادلات و تعاملات فرهنگی، پیمان خواهرخواندگی سه‌جانبه «عشق‌آباد و کدکن و ندوشن» در دستور کار قرار گیرد. بی‌گمان، 25 فروردین -که روز ملّی بزرگداشت شیخ فرید‌الدین عطار کدکنی نیشابوری است و این روز، یک روز ویژه فرهنگی برای نیشابور و کدکن به شمار می‌آید- زمان خوبی برای برگزاری آیین خواهرخواندگی عشق‌آباد، کدکن و ندوشن خواهد بود. این آیین می‌تواند با برنامه‌های جنبی فرهنگی و گردشگری همراه باشد که چند مورد پیشنهادی، در زیر می‌آید.

 1. برنامه بازدید میهمانان ( استاندار و مسولان و مدیران فرهنگی و گردشگری استان یزد، شهرستان میبد و شهردار و شورای شهر ندوشن)  از کدکن، عشق‌آباد و نیشابور، همراه باشد. زیارت آرامگاه پدر شیخ عطار در زروند کدکن، بازدید مجموعه تاریخی شیخ حیدر کدکنی، منطقه حفاظت‌شده زیست‌محیطی رییسی، زیارت حرم امامزاده سید حمزه (ع)، گنبدهای دوگانه مهرآباد و منطقه گردشگری شادیاخ (آرامگاه خیام-عطار) به عنوان مسیر و نقاط ویژه پیشنهاد می‌شود.

2. همراهی یک گروه‌ رسانه‌ای ویژه، متشکل از خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های عمده محلی، استانی و کشوری، برای بازتاب رسانه‌ای جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری یادشده در بند 1، بسیار ضروری به نظر می‌رسد. 

2. اهدای نشان سیمرغ فیروزه‌ای نیشابور به استاد محمدرضا شفیعی کدکنی و اهدای لوح شهروند افتخاری و نشان سیمرغ فیروزه‌ای نیشابور به استاد محمدعلی اسلامی ندوشن.

3. تدوین و انتشار «کتابچه مشترک گردشگری کدکن، میانجلگه، نیشابور» و رونمایی از آن در این آیین.

4. برگزاری نمایشگاهی از صنایع دستی و محصولات بومی و فرهنگی استان یزد، شهرستان میبد و شهر ندوشن در منطقه گردشگری شادیاخ نیشابور، برای آشنایی بیشتر گردشگران و شهروندان با توانمندی‌های استان یزد.

5. ساخت و نصب تندیس استادان ارجمند زنده‌یاد شیخ محمدتقی ادیب نیشابوری، دکتر شفیعی کدکنی (عطارشناس) و دکتر اسلامی ندوشن (خیام‌شناس)، در منطقه گردشگری شادیاخ نیشابور، که می‌توان با حکاکی بر روی سنگ یا کاشی‌نبشت گزیده‌هایی از گفتار این بزرگان درباره نیشابور، در زمینه و یا پایه ستون تندیس، همزاه باشد.   

 روزنه

اخبار مرتبط :

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

2 پاسخ به “خواهرخواندگی عشق‌آباد، کدکن و ندوشن+پیشنهاد”

  1. امید از نیشابور گفت:

    با سلام به هم هم‌میهنان عزیزمان در شهر تاریخی و فرهنگی ندوشن
    و تشکر از پایگاه خبری تحلیل ندای ندوشن
    با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی که وجود دارد، تقویت روابط و مناسبات بین شهرهای ندوشن، کدکن و عشق آباد می تواند فایده ها و برکت های زیادی برای مردم هر سه شهر، داشته باشد. و به عنوان یک نمونه در سطح کشور، مطرح گردد.
    ممنون

  2. محمد از کدکن گفت:

    باسلام خدمت همشهریهای دکتر اسلامی ندوشن
    امید شکوفایی دو شهر کدکن وندوشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.