به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛گردهمایی روز بز با حضور مهندس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، مهندس قندالی رئیس سازمان امور عشایر،دکتر رضایی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،مهندس ملا صالحی مدیر کل مرکز اصلاح نژاد دام، خانم مهندس بنی هاشم مدیر کل دفتر امور زنان روستایی ومشاور وزیرجهاد کشاورزی وجمعی از مسئولین محققان وجامعه بهره برداران وعشایر فعال این حوزه در 7بهمن ماه 94 در موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار گردید.
در این مراسم رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن سخنانی اظهار داشت: در جهان یک میلیارد راس بز وجود دارد که ایران 24 میلیون راس ازاین دام سبک را به خود اختصاص داده که طی 15 سال گذشته این تعدادکاهش یافته است.
ایشان در ادامه افزود:تولید شیر بز در دنیا 18 میلیون تن است که در کشور ما باید روی این موضوع کار شود.
ایشان افزود: باانجام مقدمات از سوی محققین این عرصه ،مجلس به سهم خود اعلام آمادگی می کند که تلاش کند ایران را به عنوان مبتکر روز جهانی بز به جهان معرفی کند.
در ادامه دکتر رضایی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن سخنانی اظهار داشت: قدمت اهلی کردن دام ها به بیش از 12 هزار سال برمی گردد و بر اساس شواهد بدست آمده فلات ایران خاستگاه اولیه رام کردن بز است.
ایشان افزود: براساس مستندات دیرین شناسان وباستان شناسان در عرصه کشاورزی وبا توجه به خاستگاه این دام در ایران تلاش داریم روزی را به نام روز ملی بز اعلام کنیم و با انجمن جهانی بز مکاتباتی شده است.
دکتر رضایی در خصوص ویژگی های بز خاطر نشان کرد: دامی به نام بز با قدرت چرای بی نظیر ، سازگاربا محیط های سخت می تواند به عنوان دام آینده معرفی شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید برتغییرات اقلیمی روی داده در کشورمان و پدیده خشکسالی گفت:این دام سبک با انواع محصول لبنی، الیاف مو، کرک ،چرم ،پوست ،گوشت سهم قابل توجهی از تولیدات دامی را به خود اختصاص داه است.
ایشان افزود: اکوتیپ ها ونژادهای دست نخورده ایی در کشور وجود دارد که ارزش ژنتیکی آن کمتر از نژادهای خارجی نیست وما موظف به به حفظ ذخایر ژنتیکی تمامی دام ها از جمله بز هستیم.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی تصریح کرد: این موسسه در یک دهه اخیر بیش از 120 پروژه در زمینه تغذیه، مدیریت پرورش، ژنتیک واصلاح نژاد بز انجام داده است که امروزه در یک بسته نرم افزاری قابل استفاده محققان و بهره بردارن می باشد.
در این مراسم پیام نماینده سازمان فائو در جمهوری اسلامی ایران قرائت گردید که در بخشی از آن نژاد بزندوشنی را عنوان نژاد شاخص کشور برشمرده بود و از آمادگی این سازمان برای ثبت آن خبرداد.
لازم به توضیح می باشد که در این همایش پوستر و مقالاتی در موضوع بز ندوشنی ارائه گردیده بود.
ممنون مدیر حالا شد
سلام ملی خبرها حاکی از اینکه که جهاد کشاورزی کمک آنچنانی به دامپزشکی برای ثبت نمیکنه