تقاضای انباشته زمین در ندوشن زمینخواری را افزایش داد
مدیر بنیاد مسکن شهرستان میبد ؛ عدهای سودجو به بهانههای مختلف از جمله مناسب نبودن زمینها، جلوی واگذاری را گرفتند را تا قیمت زمین را در این شهر بالا ببرند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن ؛تصرف اراضی ملی و زمین خواری در نیمه نخست سال، یکی از مشکلاتی است که در سالهای اخیر در ندوشن افزایش یافته است و عامل اصلی آن تقاضای انباشته به دلیل واگذار نشدن زمین به متقاضیان عنوان میشود.یک منبع رسمی آمار پروندههای زمینخواری در شهر ندوشن را طی سال گذشته، حدود 20پرونده اعلام کرد و افزود: طولانی بودن روند بررسی پروندههای تخلف زمینخواری، مانع توقف ساخت در این زمینها میشود و بعضا زمانی حکم صادر میشود که ساختمان تکمیل شده است.وی با بیان اینکه آرای صادره کمیسیون ماده100 اصلا بازدارنده نیستند، ادامه داد: این تخلف بیشتر در مناطق اطراف رودخانه آبشوری و دهنو و با تصرف اراضی کوهستانی اتفاق میافتد.این منبع رسمی نیز از افزایش تخلفات تصرف اراضی ملی در ندوشن در نیمه نخست هر سال به ویژه فصل تابستان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه محدوده شهر بر اساس طرح جامع مشخص شده است، گرفتن زمین در این شهر دشوار است و واگذاری جدیدی نیز انجام نمیشود.
بازدارنده نبودن آرا برای جلوگیری از تصرف اراضی
اما شهردار ندوشن از جدیت شهرداری برای جلوگیری از تصرف اراضی دولتی با تعطیل کردن عملیات ساختمان و اخطار دادن به متخلفان خبر داد و افزود: این زمینها در سالهای گذشته ازسوی شورای روستا به اهالی ندوشن فروخته شده است.«سیدهادی موسوی» ادامه داد: مالکان نیز تاکنون برای ساخت و ساز اقدام نکرده بودند و حالا با شروع کار با مقاومتهای شرکت آب منطقه ای مواجه شدهاند چرا که این زمینها در حریم رودخانه قرار دارند و قابل واگذاری نیستند.وی افزود: شهرداری ساخت و ساز این زمینها را متوقف کرده است و جز برای زمینهای دارای سند شش دانگ، پروانه ساخت و ساز صادر نخواهد کرد.به گفته شهردار ندوشن، شورای شهر از نظر قانونی مجوزی برای واگذاری زمین نداشته است. از این رو بر اساس آرای کمیسیون ماده100 متقاضیان باید زمین را از دولت بخرند و دولت هم مجوزی برای واگذاری زمین ندارد.وی اظهار کرد: متاسفانه آرای کمیسیون ماده 100 هم بیشتر بر مبنای ابقای بنای ساخته شده است در حالی که بارها خواسته شده است چند نمونه حکم تخریب صادر شود تا با اجرای حکمها بازدارندگی بیشتری را شاهد باشیم.موسوی درباره کمبود زمین در ندوشن نیز گفت: زمین در شهر وجود دارد اما به متقاضیان واگذار نمیشود چرا که متولیان واگذاری زمین در این شهر بنیاد مسکن و اداره راه و شهرسازی هستند.وی از اعلام فراخوان ثبت نام برای واگذاری زمین از سوی بنیاد مسکن در این شهر خبر داد و افزود: بر اساس این فراخوان قرار است 20 قطعه زمین از سوی بنیاد مسکن واگذار شود که تاکنون 250 نفر برای دریافت آن ثبتنام کردهاند.شهردار ندوشن درباره واگذاری زمین از سوی بنیاد مسکن نیز گفت: البته قیمت قطعات بنیاد مسکن نیز نسبت به سالهای گذشته چند برابر شده است به طوری که قیمت قطعات 2 میلیون تومانی اکنون به 16 میلیون تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه ندوشن 4 هزار نفر جمعیت و هزار واحد مسکونی دارد، ادامه داد: با این شرایط افرادی که برای کار به ندوشن میآیند و کارگران کارخانههای استان که ندوشنی هستند برای ادامه زندگی به شهر خود بازگشتهاند و خانهای برای سکونت ندارند.
موسوی با بیان اینکه خانه اجارهای نیز در ندوشن کم است، اظهار کرد: به این ترتیب اجاره بها در این شهر حتی از برخی نقاط مرکز استان هم بیشتر و گاهی در مقایسه با آنها حتی 2 برابر است.
جلوی واگذاری را گرفتند تا زمین گران شود
اما مدیر بنیاد مسکن شهرستان میبد درباره علت واگذار نشدن زمین به متقاضیان در ندوشن گفت: بنیاد مسکن در دورههای قبل به واگذاری زمین به متقاضیان در شهر ندوشن اقدام کرد اما عدهای سودجو به بهانههای مختلف از جمله مناسب نبودن زمینها، جلوی واگذاری را گرفتند را تا قیمت زمین را در این شهر بالا ببرند.«سید حسین موسوی» ادامه داد: هر گاه بنیاد مسکن برای واگذاری زمین در ندوشن اقدام میکند به بهانههای مختلف جلوی آن گرفته میشود تا قیمت زمین بالا برود به طوری که قیمت برخی قطعات زمین در ندوشن به 40 میلیون تومان هم رسیده است.وی افزود: اگر از ابتدا واگذاریها انجام میشد و این روند ادامه مییافت، تقاضای انباشتهای ایجاد نمیشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد متقاضیان واجد شرایط کمتر از 40 نفر است که فرصت واگذاری زمین به 20 نفر از آنها فراهم شده است.مدیر بنیاد مسکن میبد با بیان اینکه زمینهای بنیاد مسکن در ندوشن کمتر از 10 قطعه است و عمده زمینها دولتی و تحت مالکیت اداره راه و شهرسازی است، ادامه داد: واگذاریهایی که در گذشته از سوی شورای روستا انجام شده، از محدوده اراضی ملی تفکیک نشده بوده است.
وی افزود: به این ترتیب شورای روستا حتی اراضی دولتی را نیز در قالب مستثنیات به اهالی روستا واگذار و در ازای آن هزینه خدمات دریافت کرده است. چگونگی واگذاری زمینها محدوده مستثنیات مبنای قانونی دارد اما زمینهایی که در محدوده اراضی دولتی است، تنها باید از سوی اداره مسکن و شهرسازی واگذار شود.
موسوی اظهار کرد: قانون واگذاری زمین در شهرها با روستاها متفاوت است و واگذاریها در سالهای گذشته در ندوشن بر اساس قوانین روستایی بوده است اما قیمت 2 میلیون تومان برای هر قطعه زمین، مربوط به 7 یا 8 سال پیش است.
وی گفت: در حال حاضر نیز قیمت واگذاری زمین بسته به نوع قطعات متفاوت و بین 8 تا 16 میلیون تومان است اما فاصله آن با قیمت روز زمین قطعا متفاوت است.
نبود زیرساخت برای توسعه شهر
شهردار ندوشن درباره سیاست شهرداری و شورای شهر برای واگذاری زمین به متقاضیان گفت: شورای شهر موافق نیست که به همه متقاضیان زمین واگذار شود چرا که همه افراد متقاضی ساکن یا شاغل در ندوشن نیستند و عمده آنها در یزد ساکن هستند. «سیدهادی موسوی» بیان کرد: متولیان واگذاری زمین عقیده دارند که بسیاری از افراد تنها به بهانه ساخت و برای کسب ارزش افزوده، متقاضی خرید زمین هستند. وی ادامه داد: از سوی دیگر اداره کل راه و شهرسازی استان نیز برنامهای برای توسعه شهر ندوشن ندارد؛ چرا که زیرساختهای لازم برای این توسعه فراهم نیست. این مسئول افزود: زمانی که شهر بیرویه توسعه یابد، هزینههای خدماتی و مدیریت شهری نیز افزایش پیدا میکند که شهرداری هم از عهده تامین این هزینهها برنمیآید.
همشهری
خدا خیر آقای موسوی مدیر بنیاد مسکن بدهد که نیتش خیره و می خواد کاری بکنه بقیه مقامات که همش آیه یاس می خونند که نمی شه و نمی تونند!!!!!!.
ندوشن همه ی غریبه ها دارند ما که بچه ی این آبادی هستیم زمین به ما نمیدند ده ساله هرچی خواستند دادند