شماره صد و بیست و سوم مجله حکمت و معرفت به سردبیری انشاءالله رحمتی و صاحب امتیازی مؤسسه اطلاعات منتشر شد.
در این شماره وحید صفری و زهره همت، دبیران دفتر ماه در سر مقاله «درآمدی بر اسطورهشناسی» مینویسند: «اسطورهزدایی یکی از اثرگذارترین برنامههای الاهیاتی در قرن بیستم بوده است. این برنامه که پایهگذار آن کارل رودلف بولتمان الاهیدان لوتری و برجسته آلمانی بوده، در زمان مطرح شدنش در بحبوحه جنگ جهانی دوم، مخالفتها و مخالفتهای زیادی را در میان متکلمان و الاهیدانان مسیحی برانگیخت به طوریکه میتوان آن را نقطه عطفی در الاهیات مسیحی در عصر حاضر دانست.
اهمیت دیدگاههای بولتمان تا حدی است که برخی الاهیدانان، آن را حاکم بر اروپای بعد از جنگ جهانی دوم میدانند».
نخستین گفتوگوی خواندنی دفتر ماه با آنگلا اشتاندهارتینگر، عضو هیئت علمی دانشگاه فیلیپس در ماربورگ آلمان و دومین مطلب این دفتر به معرفی زندگی و اندیشه رودلف بولتمان اختصاص دارد.
سایر مطالب دفتر ماه به مقاله فردریک فایوی بروس و ترجمه مجتبی نماینده با عنوان «اسطوره و عهد جدید»، رودلف بولتمان و ترجمه وحید صفری با نام «آیا تفسیر بدون پیش فرض ممکن است؟»، جس اف.تانر و ترجمه محمدصبایی با عنوان «اسطوره سازی مجدد به مثابه جایگزینی هرمنوتیکی برای اسطوره زدایی»، جوآن میانگ چو و ترجمه مریم رحیمی ندوشن با نام «انتقاد کارل یاسپرس از رودلف بولتمان میپردازد.
مقالات «طینت و تربیت از دیدگاه سعدی و کنفسیوس»، «افق، نوسان، مرزها»، «آیین مهر، نمادگرایی رنگها و نگارگری ایرانی» در این شماره ادب و هنر منتشر شده است.
گفتوگو با حسن انصاری، اسلام شناس با عنوان «بررسی مطالعات اسلام شناسی معاصر در غرب» نیز در این شماره اندیشه و نظر ارائه شده است.
«تبیینی عصب ـ روانشناختی از تجربه دینی»، «مسیح شناسی آینه»، «جایگاه اخلاق و فقه در آثار و فعالیتهای بانو امین» سایر مقالات این بخش است.
در بخش اول کتاب این شماره با عنوان «شاعران انجمنهای ادبی» فصل درباره احوال و اشعار و شاعر پیشکسوت عباس فرات و سید غلامرضا روحانی اختصاص یافته است
دیدگاهتان را بنویسید