شماره خبر: 21222 بدون دیدگاه انتشار: 12 اردیبهشت 1396 - 21:19 نسخه چاپي ارسال به دوستان

چشمه انجیر ندوشن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

چشمه انجیر ندوشن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

چشمه انجیر ندوشن، دره انجیر‌آوند و محدوده نیزارهای چاه افضل اردکان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛«فاطمه دانش یزدی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنايع دستي و گردشگري استان ضمن اعلام این خبر گفت: استان یزد به لحاظ موقعیت جغرافیایی از اقلیم و آب و هوای متنوعی برخوردار بوده و در حوزه گردشگری طبیعی نیز دارای پتانسیل‌های بسیار غنی است که با ثبت آنها در فهرست آثار طبیعی کشور می‌توانیم از حمایت مردم در جهت حفظ و نگهداری این مواریث ارزشمند بهره‌‌مند شويم .

این مقام مسئول با بیان این که دکتر «احمدی پور» معاون رییس‌جمهور و ريیس سازمان میراث فرهنگی کشور، با ارسال نامه‌ای، مراتب ثبت این سه اثر طبیعی در فهرست آثار ملی کشور را به استاندار یزد ابلاغ کرده است، تصریح کرد: در جلسه کمیته تخصصی ثبت میراث طبیعی کشور پرونده سه اثر طبیعی استان شامل چشمه انجیر ندوشن، دره انجیر آوند و محدوده نیزارهای چاه افضل اردکان مورد بررسی قرار گرفت و پس از تايیدنهایی توسط کارشناسان، این سه اثر ارزشمند طبیعی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید .

مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در مورد دره انجیرآوند، گفت: این اثر در جنوب شرقی روستای انجیرآوند دهستان زرین بخش خرانق شهرستان اردکان واقع شده است، پس از گذر از داخل روستای انجیرآوند، دره اصلی انجیرآوند دیده می‌شود، در این قسمت زمین شیبی رو به بالا داشته و کم کم از تعداد خانه ها کم شده و بیشترین آثار انسانی که دیده می‌شود، باغات هستند.

وي افزود: شیب مسیر تندتر شده، عرض آن کمتر، پوشش گیاهی کاملاً متفاوت و عمدتاً به شکل خودرو است، جداره‌های دره نیز به شکل دیواره‌هایی قائم به چشم می‌خورد. این دره با پوشش گیاهی متراکم و آب همیشه جاری در آن در میان عموم به بهشت اردکان معروف است .

دانش یزدی در مورد چشمه انجیر ندوشن نیز اینگونه بیان كرد: این اثر در مجاورت ارتفاعات نه چندان مرتفع واقع در دشت‌های مرتعی جنوب غربی شهر ندوشن واقع شده و از نوع چشمه های آرتزین با آبدهی متغیر است. این چشمه به سبب مجاورت با چندین درخت انجیر وحشی قدیمی به چشمه انجیر شهرت دارد .

وی در ادامه با اشاره به نقش طبیعت در جذب توریسم و ضرورت پاسداری از آن، افزود: میراث طبیعی بخشی از میراث جهانی و در برگیرنده جلوه‌های منحصر به فرد است که با شناسایی و ثبت آنها در فهرست آثار طبیعی کشور می‌توان از قابلیت گردشگری آن برای بازدید و معرفی به علاقمندان استفاده نمود .

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد زيبايی مناظر، بكر بودن، قدمت، اهميت آثار به لحاظ گردشگری و زيست ‌محيطی و ضرورت حفاظت و نگهداری از این جاذبه‌های طبیعی کمیاب و کهنسال را از جمله ویژگی‌های این آثار برای ثبت ملی برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم با ثبت این منابع ارزشمند طبیعی علاوه بر بهره‌وری از قابلیت گردشگری آن برای جذب گردشگران، از حمایت مردم جهت حفظ و نگهداری از آن‌ها بهره‌مند شویم .

گفتنی است، «چشمه انجیر ندوشن» با ‌شماره 358، «محدوده نیزارهای چاه افضل اردکان» با ‌شماره 355 و «دره انجیر آوند اردکان» با ‌شماره 356 اخیرا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .

ایسنا

اخبار مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.