ندای ندوشن؛دکتر «محمد رضایی ندوشن» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ، با اشاره به پیگیریهای چندین ساله برای ثبت جهانی یزد، اظهار کرد: این اتفاق خوب با تلاشهای بیوقفه مردم و سازمان های مردمنهاد انجام شد چرا که در سالهای اخیر مداخلات جبرانناپذیری در بافت 700 هکتاری یزد به وجود آمد .
به گفتهی این کارشناس، متاسفانه از بافت تاریخی یزد نسبت به دههی 60 تنها یک جسد باقی مانده بود و حقیقت اجتماعی و فرهنگی آن کاملاً از میان رفته بود ولی در سالهای اخیر شاهد بودیم که حتی مردم در ماه مبارک رمضان با پهن کردن سفرههای افطاری در کوچههای باریک موسوم به آشتیکنان و رنگ آمیزی درهای قدیمی، برای احیای این بافت تاریخی تلاش میکردند.
وی یزد را هویت تاریخی ایران خواند و تاکید کرد: حرکت در محلات بافت تاریخی به زیبایی گذر از ادوار مختلف تاریخ را به نمایش میگذارد.
رضایی با اشاره به اصالت معماری و شهرسازی در یزد، گفت:کشورهای منطقه از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جذب توریست باید تاریخ را بسازند و این درحالی است که بافت پیوسته چهار هزار سالهی یزد، پتانسیل بالایی برای جذب گردشگر از تمام نقاط دنیا دارد .
وی با اشاره به برخی کمبودها در یزد، خاطرنشان کرد:جهانی شدن یزد در حالی اتفاق میافتد که این شهر توانسته زیرساختهای لازم برای احیای بافت تاریخی را تامین کند.
به گفته این کارشناس، یزد مدرک زنده تاریخ و فرهنگ ایران است چرا که در بقیه شهرهای تاریخی کشور همچون ری، اصفهان وکاشان در برخی نقاط شاهد برجای ماندن تک بناهایی هستیم ولی شهر یزد دارای بافت تاریخی و فرهنگی 700 هکتاری است.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید