شماره خبر: 21826 دیدگاه‌ها برای ندوشن؛ بی‌بهره از خدمات درمانی شبانه‎‎روزی بسته هستند انتشار: 2 مرداد 1396 - 11:29 نسخه چاپي ارسال به دوستان

ندوشن؛ بی‌بهره از خدمات درمانی شبانه‎‎روزی

ندوشن؛ بی‌بهره از خدمات درمانی شبانه‎‎روزی

مسئولان درمانی استان وعده داده اند که به زودی درمانگاه وداروخانه ندوشن شبانه روزی می شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛توسعه زیرساخت‌های درمانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت و توسعه هر منطقه محسوب می‌شود، ولی ندوشن از بسیاری از این امکانات و زیرساخت‌ها محروم است.
یکی از این نیازها، شبانه‎‎روزی شدن مرکز درمانی این شهر است که به گفته مسئولان تا اواسط مردادماه سال جاری راه    اندازی می    شود؛ با‌این‌حال، ندوشن تا رسیدن به نقطه مطلوب در حوزه درمانی فاصله زیادی دارد و لازم است مسئولان توجه بیشتری برای رفع مشکلات بهداشتی و درمانی آن داشته باشند.
نبود داروخانه شبانه‌روزی در ندوشن موجب شده تا بیماران در روزهای تعطیل و ساعت‎‎های غیراداری برای تامین نیازهای دارویی خود مجبور به مراجعه به شهر میبد یا اشکذر شوند و علاوه بر تحمل مسافت طولانی، هزینه های رفت‌وآمد را نیز بر دوش بکشند.
همچنین نبود اورژانس و مرکز درمانی شبانه‎‎روزی مشکلاتی برای اهالی به‌وجود آورده است، به نحوی که از ساعت 14 به بعد باید مسافتی طولانی را برای رسیدن به اولین مرکز درمانی سپری کنند.

مشکلات درمانی از زبان اهالی
یکی از شهروندان ندوشن در گفت‎‎وگو با همشهری می‎‎گوید: ندوشن تنها دارای یک داروخانه و یک مرکز درمانی است که هیچ کدام به صورت شبانه‌روزی فعالیت نمی‎‎کنند.
«محمد جعفری» داروخانه شبانه‌روزی را از نیازهای ضروری مردم این شهر می‎‎داند تا در مواقع ضروری آنان مجبور به پیمودن مسافت طولانی تا شهرهای دیگر نشوند.
وی می‎‎افزاید: بیماران اورژانسی یا مجروحان تصادفات و سوانح به دلیل نبود این امکانات در ساعات غیراداری در شهر ندوشن باید به میبد و اشکذر مراجعه کنند که این تردد برای آنها سخت و گاه خسارت‎‎آفرین است.
جعفری ادامه می‎‎دهد: مرکز درمانی ندوشن تنها یک آمبولانس در اختیار دارد که برای انتقال بیماران مراجعه‎‎کننده به همان مرکز استفاده می‎‎شود و برای انتقال بیمار از سطح شهر به مرکز یا دیگر بیمارستان‎‎ها اقدام نمی    کند.
وی در این باره می‎‎گوید: برای انتقال بیماران اورژانسی از ندوشن به مرکز درمانی ندوشن یا بیمارستان‎‎های اطراف باید با مرکز اورژانس نیوک تماس بگیریم که فاصله آن به مراتب بیشتر از اورژانس مستقر در درمانگاه ندوشن است.

ضرورت ارائه خدمت شبانه‌روزی
عضو منتخب شورای پنجم شهر ندوشن با بیان اینکه نبود مرکز بهداشتی و درمانی مناسب یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم این شهر است، اظهار می‎‎کند: در حال حاضر مسائل بهداشتی و درمانی ندوشن با یک درمانگاه اداره می‎‎شود که به هیچ وجه جوابگوی نیازهای مردم منطقه نیست.
«منیژه جعفری» اضافه می    کند: ندوشن  فاقد داروخانه و درمانگاه شبانه‌روزی است در حالی که برخی بیماران این شهر یا روستاهای مجاور هنگام شب به‌ویژه در ایام تعطیل به‌شدت نیازمند اقدامات درمانی و دارو می    شوند.
وی تصریح می‎‎کند: مردم ندوشن با نبودن داروخانه و درمانگاه و اورژانس به‌طور جدی با مشکل مواجه هستند و به‌ناچار اگر شب برای آنها اتفاقی رخ دهد تا صبح روز بعد باید تحمل کنند یا در صورت نیاز فوری، شب هنگام به میبد مراجعه کنند و از خدمات درمانی بهره    مند شوند.
جعفری ادامه می‎‎دهد: درمانگاه فعلی به لحاظ فیزیکی، امکانات، تجهیزات، پزشک  و داروخانه به هیچ وجه در شان مردم ندوشن نیست و باید ارتقاء یابد.
وی می‌گوید: این درمانگاه برای جابه‌جایی بیماران و مصدومان به آمبولانس نیاز دارد و در مضیقه است.  مردم در این رابطه مشکلات و درخواست‎‎هایی از مسئولان به‌ویژه شورای شهر دارند.
جعفری به نبود داروخانه شبانه‎‎روزی در این شهر نیز به عنوان مشکلی دیگر اشاره و عنوان می‌کند: البته همکاران شورای چهارم ندوشن، پیگیری‌هایی در مورد شبانه‌روزی شدن درمانگاه ندوشن داشته‌اند که قرار است به‌زودی این مهم تحقق یابد، اما هدف ما به عنوان شورای دوره پنجم فراتر از این موضوعات است.

لزوم ارتقای درجه درمانگاه ندوشن
جعفری ادامه می‌دهد: علاوه‌بر شبانه‌روزی شدن درمانگاه، باید سطح آن نیز ارتقا یابد و امکانات و خدمات آن بهتر شود. به‌این‌ترتیب که چند روز در هفته پزشکان متخصص در مرکز حضور داشته باشند. این مرکز به‌لحاظ آزمایشگاهی نیز باید از امکانات و تجهیزات لازم برخوردار شود.
وی با اشاره به نبود پزشک متخصص در ندوشن، می‌گوید: با وجود این‌که ندوشن از جمعیت بالایی برخوردار است، اما تاکنون پزشک متخصصی به این شهر برای ویزیت بیماران نیامده است.
وی اضافه می‌کند:  رفت‌و‌آمد به میبد، اشکذر و مرکز استان برای مراجعه به پزشکان متخصص به‌ویژه در فصول گرم سال بسیار دشوار است و علاوه‌بر صرف هزینه، موجب اتلاف وقت می‌شود و عملاً نیمی از روز صرف مراجعه به پزشک می‌شود.
جعفری بازدید و رفع مشکلات درمانگاه ندوشن را از اولویت‌های کاری شورای دوره پنجم بیان و ابراز امیدواری می‌کند: با تعامل و همکاری مسئولان استان، شهرستان و مسئولان محلی و حمایت مردم، گام‌های اساسی برای رفع این مشکل و سایر مشکلات ندوشن برداشته شود.

ندوشن به مرکز اورژانس نیاز ندارد
سرپرست اورژانس استان با بیان این‌که فاصله اولین مرکز اورژانس تا ندوشن بسیار کم است، اظهار می‌کند: آمبولانس‌های اورژانس این مسافت را از مرکز نیوک تا ندوشن در حدود 10 دقیقه می‎‎پیمایند.
«احمد دهقان» ادامه می‌دهد: مرکز نیوک یک مرکز پیش بیمارستانی است که تمامی شهرها و جاده‌های اطرف خود را پوشش می‌دهد.
وی اضافه می‌کند: با توجه به استانداردهای موجود در قانون، حداکثر فاصله مرکز اورژانس با شهرهای هدف باید کمتر از 50 کیلومتر باشد. با توجه به این تعریف ندوشن تحت پوشش 3 مرکز اورژانس است که نزدیک‌ترین آنها مرکز نیوک است.
دهقان بیان می‌کند: مردم ندوشن انتظار دارند که مرکز اورژانس در این شهر تاسیس شود که با توجه به تحت پوشش بودن این شهر از سوی 3 مرکز اورژانس، نیاز چندانی به این موضوع نیست.

شبانه‎روزی شدن تا اواسط مردادماه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که مجوز درمانگاه و داروخانه شبانه‎روزی صادر شده است، اعلام می‎‎کند: در حال حاضر مشغول جذب پزشک هستیم و امیدواریم تا اواسط مردادماه، این مرکز کار خود را به صورت شبانه‌روزی آغاز کند.
«محمدحسن لطفی» ادامه می‌دهد: مردم  در طول ساعات روز مشکلی برای تامین دارو ندارند و در ساعات شب این مشکل وجود دارد که از ماه آینده این مشکل نیز مرتفع می‎شود.
وی اظهار می‌کند: داشتن مرکز درمانی و داروخانه شبانه‌روزی حق طبیعی و مسلم مردم این شهر و شبکه بهداشت و درمان منطقه و دانشگاه علوم پزشکی استان پیگیر راه‌اندازی هر چه سریع‌تر این مراکز است.

  بهره‌برداری از مرکز درمانی جدید تا سال آینده
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد می‎‎گوید: برای بهبود شرایط درمانی و افزایش خدمات، اواخر اسفند سال 95 کلنگ مجموعه درمانی جدید در ندوشن زده شده که 60درصد این طرح خیری است و پس از انجام آن 40درصد مابقی را دولت متقبل می‎‎شود.
«محمدحسن لطفی» عنوان می‎‎کند: البته با‌توجه به پیگیری‌های انجام شده از‌طریق فرمانداری، بودجه دولتی آماده است و پس از تکمیل 60درصد ابتدایی طرح، بلافاصله مابقی آن تکمیل می‎‎شود. امیدواریم تا اواسط سال آینده شاهد تکمیل طرح باشیم.

همشهری

اخبار مرتبط :

مردم ندوشن با برگزاری آیین سنتی الوداع، با ماه مبارک رمضان وداع کردند

مبلغ 54 میلیارد ریال به جاده ندوشن – ورزنه تخصیص یافت

جلسه پرسش و پاسخ امام جمعه و فرماندارمیبد با مردم روستاهای علویه و نیوک

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.