ندای ندوشن؛در این مطلب می خوانیم:
در تقویم کشورمان، بیست و دوم مرداد، روز«تشکل ها و مشارکت های اجتماعی» نام گذاری شده است.
منظور از تشکلهای اجتماعی؛ گروه ها و سازمان های مردمی هستند که به صورت خودجوش و داوطلبانه تشکیل می شوند. در کشور ما عمده فعالیت تشکل های اجتماعی، در این حوزه هاست: رفاه نیازمندان و امور خیریه؛ سلامت و کمک به بیماران؛ فرهنگ و آسیب های اجتماعی؛ محیط زیست؛ حقوق بشر و حقوق جانوران.
تشکل های غیر دولتی که به آنها، سازمان های«داوطلب» یا «اِن جی او» می گویند، نقش بسیار موثری در توسعه کشور دارند؛ چون از یک طرف ، سازمان های داوطلب، برای کاهش آسیب ها و رنج ها به میدان آمده اند و از طرفی، حلقه واسط بین مردم و دولت هستند. به عقیده بسیاری از جامعه شناسان، «توسعه» و «مشارکت مردم»، اموری در هم تنیده هستند، و راه توسعه، وقتی با موفقیت طی می شود که با افزایش مشارکت مردم توام باشد. در واقع، رکن جامعه مدنی، مشارکت مردمیست و عینی ترین مصداق مشارکت مردم، تشکل ها وگروه های اجتماعی داوطلب هستند.
وجود آدم هایی که در تشکل های اجتماعی فعالیت دارند، بسیار ارزشمند است؛ چون این افراد معتقدند «انسان خوشبخت نمی شود ؛اگر برای خوشبختیِ دیگران تلاش نکند».
این مناسبت ،فرصت مغتنمی برای دولت و رسانه هاست تا احساس نیاز به مشارکت در فعالیت های اجتماعی را در بینِ مردم افزایش دهند چرا که با تحقق این مهم ،بدون شک، شاهد مدیریت بهتر کشور در ابعاد مختلف خواهیم بود.
روزنامه ایمان، 22مرداد را به همه مهربانانی که بدون هدف سودجویی، اقدام به تشکیل تشکل ها و تاسیس سازمان های مردمی کردند و به انسان های شریفی که با افتخار،عضو سازمانهای مردمی هستند تبریک می گوید. چرا که آنها فرهیختگانی هستند که با بسیج نیرو و توان فکری و بسیج احساسات انسان دوستانه، بارهای سنگینی از دوش ملت و دولت برمی دارند.
22مرداد ،روز تشکل ها و گروه های اجتماعی، مقارن با ایام حج است ؛ به همه دلسوزانی که در غالب تشکل ها و سازمان های مردمی تلاش میکنند باید گفت: «سعیتان مشکور»
چرا که صادق آل محمد فرمود:
« کسی که در راه برطرف ساختن نیاز برادر خود، قدم بردارد، مانند حاجیانی است که سعیِ میان صفا و مروه به جای می آورند».
دیدگاهتان را بنویسید