شماره خبر: 24958 بدون دیدگاه انتشار: 1 خرداد 1398 - 13:25 نسخه چاپي ارسال به دوستان

حضور پروانه های رنگارنگ در مزارع و مراتع ندوشن

حضور پروانه های رنگارنگ در مزارع و مراتع ندوشن

چند صباحی است انواع پروانه های رنگارنگ در مزارع و مراتع بخش ندوشن ، جا خوش کرده اند و جمعیت زیادی از آنها در نقاط مختلف این بخش مشاهده می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛ امسال بارندگی های مطلوب بهاری و به دنبال آن پوشش گیاهی مناسب و رویش انواع گل ها موجب شد تا نوعی پروانه نارنجی رنگ با خال های مشکی، میهمان مزارع و مراتع این منطقه باشد.
علاوه بر آن این حشره در بوستان ها و فضای سبز شهری و خانگی حضور دارد و بر خلاف تصور برخی ها، شهروندان ندوشن از حضور آنها نگران نیستند.
حضور این نوع پروانه ها، زیبایی و جلوه خاصی به طبیعت منطقه بخشید و حرکت آنها بر فراز گلها و بوته ها، بهاری پربار را برای مردم و شهروندان نوید می دهد.
این حشره به صورت گروهی روی گل ها، گیاهان و درختان موجود در مزارع و مراتع می نشیند و از شهد آن تغذیه می کنند.
یک کارشناس کشاورزی می گوید: بر خلاف تصور شهروندان، این پروانه ها آفت درختان و گیاهان نیستند؛ بلکه می توان گفت، حتی برای طبیعت و محیط شهری بسیار مفید هم هستند.
محمد مهدی جعفری افزود: این حشره وقتی کرم است، شروع به خوردن گیاهان می‌کنند، اما وقتی به حالت پروانه در آمد دیگر دستگاه هاضمه ندارند و فقط دستگاه‌های تولید مثل آنها کار می‌کند.
به گفته وی در واقع پروانه‌ها به غذای پرندگان تبدیل می‌شوند و حتی با گرده افشانی تنوع زیستی را افزایش می‌دهند و امکان دارد با تخم‌گذاری، بهار سال بعد باز هم شاهد حضور جمعیت زیادی از پروانه‌ها باشیم.
رئیس اداره حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی یزد با بیان اینکه این پروانه‌ها مرتعی هستند، گفت: پروانه ها اغلب در عرصه منابع طبیعی و مراتع زاد و ولد و فعالیت می‌کنند و به علت مساعد بودن شرایط اقلیمی استان افزایش یافته و به حریم شهر مهاجرت می کنند.
مرتضی فتاحی اردکانی افزود: این حشره به نوعی تامین‌کننده زنجیره غذایی پرندگان به ویژه گنجشک‌ها و پرندگان مهاجر هستند.
وی اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و شرایط آب و هوایی حاکم بر استان باعث شد تا جمعیت پروانه ها زیاد شود و با توجه به مهاجرت از مراتع به سایر مناطق ،شاهد پرواز آن ها در مناطق شهری نیز هستیم
رئیس اداره حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: پروانه ها شهد خوار هستند و از شهد گیاهان و گل هایی که شهد بیشتری دارند تغذیه می کنند و هیچگونه گیاه خواری ندارند.
پروانه ها در زندگی خود چهار مرحله دارند، در مرحله اول تخم‌ گذاری می کنند بعد از داخل آن یک کرم به دنیا می‌آید، بعد پیله می‌بندند و در پایان به صورت پروانه پرواز می کند.
ندوشن با داشتن 380 هزار هکتار مراتع غنی و نیمه غنی از پوشش گیاهی بالای 70 درصد برخوردار است.
پسته، انار و سنجد از مهمترین درختان باغی ندوشن است.
همچنین زیره سیاه، آنغوزه، آویشن، رازیانه، خارشتر، پونه، زرشک کوهی، اسفند، شیرین بیان، گون، ختمی، چای وحشی و بابونه از جمله گیاهان دارویی مرتعی هستند که در این فصل سرشار از گل برای تغذیه پروانه ها و سایر حشرات است.

اخبار مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.