شماره خبر: ۲۵۹۹ بدون دیدگاه انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۸ نسخه چاپي ارسال به دوستان

شهادت حضرت امام باقر علیه السلام شهادت بالاترین شخصیت تاریخ/ امامی که جز خدا و رسول(ص) و ائمه(ع) مقامش را درک نمی کنند

شهادت حضرت امام باقر علیه السلام شهادت بالاترین شخصیت تاریخ/ امامی که جز خدا و رسول(ص) و ائمه(ع) مقامش را درک نمی کنند

امام محمد باقر (ع)در هنگام شهادت پدر بزرگوارشان امام زین العابدین (ع) ۳۸ سال داشتند .ایشان در دوران حیاط پر برکتشان با تربیت هزاران شاگرد باعث تبیین فقه آل محمد (ص)برای اهل علم شدند. به همين جهت محضر امام باقر (ع)مرکز علماء و دانشمندان و راويان حديث و خطيبان و شاعران بنام بود .

به گزارش ندای ندوشن، نام مبارک امام پنجم محمد بود . لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم است ، بدین جهت که : دریای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت . القاب دیگری مانند شاکر و صابر و هادی نیز برای آن حضرت ذکر کرده اند که هریک باز گوینده صفتی از صفات آن امام بزرگوار بوده است . کنیه امام ” ابوجعفر ” بود . مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی ( ع ) است . بنابراین نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اکبر حضرت امام حسن ( ع ) و از سوی پدر به امام حسین ( ع ) می رسید . پدرش حضرت سیدالساجدین ، امام زین العابدین ، علی بن الحسین ( ع ) است . تولد حضرت باقر ( ع ) در روز جمعه سوم ماه صفر سال ۵۷هجری در مدینه اتفاق افتاد . در واقعه جانگداز کربلا همراه پدر و در کنار جدش حضرت سید الشهداء کودکی بود که به چهارمین بهار زندگیش نزدیک می شد . دوران امامت امام محمد باقر ( ع ) از سال ۹۵هجری که سال درگذشت امام زین العابدین ( ع ) است آغاز شد و تا سال ۱۱۴ه . یعنی مدت ۱۹سال و چند ماه ادامه داشته است .

این روزها، آسمان مدینه دگر بار، در پس غروب غم، کز کرده است. بقیع، دوباره سیاه پوشیده است؛ و باز زخمی عمیق بر جگر شیعه شعله می‌کشد.این بار، پنجمین ناخدای کشتی ایمان، او که دریا دریا علم، از سینه‌اش جاری بود، او که از کلامش وحی می‌جوشید و از زبانش باران حدیث می‌بارید، چهره در خاک کشیده است؛ مظلوم و غریبانه.وارث دردهای کربلا بود و علم بی‌کرانش، بیدارکننده خاک؛ و رسایی خطبه‌هایش لرزه بر اندام جاه‌طلبان می‌انداخت. باقرالعلوم بود و گسترش‌دهنده و شکافنده دانش.

اخبار مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.