شماره خبر: 2980 بدون دیدگاه انتشار: 5 آبان 1392 - 08:34 نسخه چاپي ارسال به دوستان

حرکت آهسته معماری قدیمی با تکنولوژی روز دنیا

حرکت آهسته معماری قدیمی با تکنولوژی روز دنیا

تناسب بناها ی منازل روستایی و شهری با شرایط اقلیمی، ما را به استفاده از تجربیات گذشتگان وا می دارد.

بعضی از مواقع با مشاهده ی برخی فعالیت ها به سبک قدیم به فکر چاره در جهت به روز رسانی تجهیزات در آن محل می شویم، امّا دریغ از آنکه برخی از شیوه های گذشته و اجدادی ما، خود از تغییر هراسان است. اگر بخواهیم مثالی واضح در مورد این موضوع به ظاهر ساده بزنیم می توان به دیوار های خشتی کوچه پس کوچه های شهر نظری افکنیم.
نگاهمان به منطقه ای خیره شد که هنوز پایبند به برخی رفتار ها و اعمال گذشتگان در حفظ محیط زندگیست
عایق بندی به سبک قدیم

یکی از عوامل استفاده از خشت و کاهگل در ساخت بنا های مسکونی قدیم منطقه ندوشن، تناسب آن با شرایط اقلیمی است. از آنجایی که منطقه ندوشن درنسبتا کویروخشک قرار دارد و میزان بارندگی فصول بارانی این منطقه چشم گیر نیست، تا ثیر بارندگی بر مصالح و بناها ناچیز است به نحوی که هر ۵ الی ۱۰ سال یکبار پشت بام های منازل را با کاهگل جدید در برابرآب باران و برف عایق بندی می کنند و همچنین در هنگام ساخت بناها برای استحکام، ضخامت دیواها و سقف ها را زیاد می گیرند که این ضخامت باعث تعدیل دما داخل اتاق شده و در تابستان بعلت تابش زیاد خورشید در منطقه کویرمانع نفوذ گرما و زود گرم شدن اتاق ها و در زمستان مانع خروج گرما از داخل اتاق به بیرون می شود و این کار صرفه جویی اقتصادی خوبی را در بر دارد.
در منطقه ندوشن هنوز مردمان سنت قدیمی کاهگل پشت بام منازل را که هر ساله در اواخر مهرماه تا اواسط ابان ماه انجام می دهند، فراموش نکرده اند.

این کار که به صورت دسته جمعی و مشارکت و کمک همسایگان و دوستان جوان در روز های تعطیل انجام می شود، (تا بتوانند همه در این کار مشارکتی شرکت کنند)
مراحل کار به صورت مختصر :

ابتدا خاک رس را با کاه مخلوط می کنند (خاک رس خاصیت چسبندگی زیاد دارد و کاه نیز برای جلوگیری از ترک خوردن گل رس به کار برده می شود و هم چنین کاه به عنوان یک عایق نیز عمل می کند ) بعد بر روی ان آب میریزند. روزی چند بار و تا دوتا سه روز این کار ادامه دارد تا خاک رس خوب خیس بخورد . یک روز قبل از کار کردن کاهگل ها را بهم زده تا بطور یکنواخت مخلوط شود ( امروزه با تراکتور این کار انجام می شود )

این کار با هزینه کمتر از ایزوگام و دوام بیشتر در منطقه کویری ما جواب خوبی داده است .امید است که مردم به خوبی از تجربیات اجداد مان استفاده کنند.
.

اخبار مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.