شماره خبر: 4034 بدون دیدگاه انتشار: 9 دی 1392 - 08:46 نسخه چاپي ارسال به دوستان

شب نشيني سنت فراموش شده اين روزها

شب نشيني سنت فراموش شده اين روزها

شب‌نشینی به عنوان یکی از سنت‌های دیرینه ایرانیان امروز در جامعه رنگ باخته و دیگر مردم از آن استقبال نمی‌کنند.

به گزارش ندای ندوشن، زانست ايران نوشت: شب‌ نشینی به عنوان یکی از سنت‌های دیرینه ایرانیان امروز در جامعه رنگ باخته و دیگر مردم از آن استقبال نمی‌کنند.

در گذشته مردم برای دیدار از هم شب‌ها دور هم جمع می‌شدند و بزرگترهای خانه با قصه‌گویی و طرح معما کوچکترها را دور خود جمع می‌کردند، اما امروز و با صنعتی شدن زندگی و ورود تلویزیون به خانه‌ها این نقش کمرنگ شده و تلویزیون همه تنهایی‌های مردم را پر کرده است.

در گذشته همسایه‌ها برای جویا شدن از احوال همدیگر در شب‌های طولانی زمستان دور هم در کرسی جمع می‌شدند و با قصه و شبچره شب‌های سرد را می‌گذراندند.

جویا شدن از احوال همسایه سنت ایرانی ها در گذشته بود که هیچ گاه فراموش نمی‌شد، مردم با در کنار هم بودن و با حضور ریش سفیدان محله بسیاری از مشکلات خود را حل می‌کردند، اما امروز این کارکرد جای خود را به تلویزیون داده و مردم با تماشای تلویزیون روزگار خود را سپری می‌کنند، امروز مادربزرگ‌های دیروز از یاد رفته‌اند و کسی به سراغشان نمی‌رود،

برای نسل‌های گذشته خاطرات زیادی از شب‌نشینی‌ها وجود دارد، که هنوز خاطرات خوب بزرگترهای خانواده را رقم می‌زند.

شب‌نشینی‌های گذشته امروز تنها سایه و نام آن در زندگی ما باقی است، شب‌نشینی یکی از سنت‌های ایرانی است که ریشه در آیین و فرهنگ این سرزمین دارد.

شب‌نشینی‌ها گاه به بهانه یک مناسبت همچون شب یلدا و نوروز و دیگر عیدهای ملی و مذهبی برگزار می‌شد و گاه بی‌مناسبت اهالی خانه هوای دیدار دوستان و آشنایان خود را می‌کردند و شبی را دورهم جمع می‌شدند، گل می‌گفتند و گل می‌شنیدند و دست آخر با یک دل پر از خاطره‌های شیرین و شنیدنی به خانه باز می‌آمدند.

آن موقع‌ها، هنوز تلویزیون یک کالای لوکس به شمار می‌آمد نه یک عضو خانواده مثل امروز، البته آن موقع خبری هم از رایانه و شبکه‌های اجتماعی مجازی نبود، ‌همه روبه‌روی هم می‌نشستند و با قصه‌گویی و تفالی به حافظ و خواندن قصه‌ای از شاهنامه شب خود را به خوشی در کنار افراد فامیل و همسایه می‌گذراندند.

شب‌نشینی‌های قدیم، یک مهمانی ساده و غیر تشریفاتی بود،به جای آوردن صله ‌رحم، همدلی و همکاری در مواقع بروز مشکل، مشارکت در شادی و تقویت روابط اجتماعی از مزیت‌های شب‌نشینی محسوب می‌شد و مردم می دانستند در صورت بروز مشکل می‌توانند روی دوست و فامیل و همسایه حساب باز کنند.

در عصر جدید به دلیل افزایش جمعیت، آپارتمان نشینی یک ضرورت فضایی محسوب می‌شود،آپارتمان‌نشینی یکی از انواع اقتباس‌های معماری است و در حقیقت نوعی غرب‌زدگی محسوب می‌شود که از این موقعیت تعارضاتی زاده شده است.

اخبار مرتبط :

بازدید مدیرکل راه و شهرسازی استان از جاده در دست احداث ندوشن – ورزنه

موقعیت امروز کشور مثل جنگ احد است

حضور مردم در راهپیمایی 22بهمن نشان از اقتدار نظام است

لزوم توجه مسئولان به انتظارات مردم در مناطق محروم

شرط کی روش برای ماندن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.