شماره خبر: 7387 بدون دیدگاه انتشار: 14 تیر 1393 - 09:12 نسخه چاپي ارسال به دوستان

توصیه های طب اسلامی سنتی برای جلوگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان

ویژه نامه ماه ضیافت‌‌الله

توصیه های طب اسلامی سنتی برای جلوگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان

محقق و پزشک طب اسلامی ایرانی با تاکید بر اینکه روزه موجب دفع بسیاری از سموم اضافه بدن می شود، توصیه هایی برای جلوگیری از تشنگی در ایام ماه مبارک رمضان به روزه داران کرد.

به گزارش پایگاه خبری ندای ندوشن،دکتر مریم نواب زاده درگفتگو با شبستان گفت: روزه داران در وعده سحری از مصرف غذاهای خشک، پرادویه، تند، سرخ شده، پرچرب و گوشت زیاد برای جلوگیری از تشنگی در طول روز پرهیز کند.

وی با تاکید براینکه مصرف زیاد آب در بین افطار و سحر صحیح نیست و باعث نفخ و اختلال هضم می شود، ادامه داد: همچنین مصرف قهوه، کاکائو، چای پررنگ؛ تشنگی را زیاد می کند.

محقق و پزشک طب اسلامی ایرانی به روزه داران توصیه کرد: در وعده افطار و سحر کمتر از غذاهای نشاسته ای استفاده کند زیرا این غذاها به آب بیشتری برای هضم نیاز دارند و از غذاهای سنگین مثل حلیم، کله پاچه، کباب و ماهی در سحر پرهیز کنند چرا که این غذاها برای هضم و ترقیق و حرکت در عروق، نیاز به آب بیشتری دارند.

وی ادامه داد: مصرف آب یخ در افطار در ابتدا ظاهرا تشنگی را برطرف می کند، اما در نهایت باعث تشدید تشنگی شده و یکی از علل تشنگی؛ تجمع بلغم شور در معده است که با مایعات گرم پاک می شود.

نواب زاده با بیان اینکه غذاهای شور مثل تن ماهی و غذاهای سیردار باعث تشدید تشنگی می شود، افزود: روزه داران در طول روز از ورزش کردن، انجام کارهای سنگین، قرار گرفتن در معرض آفتاب و یا حمام داغ و سونا پرهیز کنند که تعریق بدن را تشدید می کند.

وی گفت: مصرف داروهای آنتی بیوتیک و خشک کننده در این ایام از نمونه های تک دوز باشد که فقط در افطار مصرف شود.

وی با تاکید بر اینکه پس از افطار، آب خنک باید جرعه جرعه نوشیده شود تا باعث کاهش حرارت غریزی بدن شود، به روزه داران توصیه کرد در وعده سحری، غذای سبک مصرف و در وعده افطار که به عنوان وعده اصلی مطرح است در ابتدا با یک شیرینی طبیعی از قبیل عسل، خرما، نبات و یا شیره انگور افطار کرده و بعد نسبت دم نوش های طبیعی و یا چای کمرنگ استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه گرسنگی و تشنگی باعث پاک شدن بدن از برخی سموم اضافه می شود، به افرادی که در ایام روزه داری دچار سردرد می شوند، توصیه کرد:این سردرد ممکن است به خاطر گرمای هوا باشد، بنابراین روزه داران نباید در معرض هوای گرم قرار بگیرند؛ همچنین می توانند از تخم شربتی به همراه آب لیموترش تازه یا شربت زرشک، شربت انار و یا رب انار استفاده نند تا در طول روز دچار سردرد نشوند.

وی یادآور شد: همچنین به کسانی که مبتلا به سر درد به دلیل گرمای هوا می شوند، توصیه می شود به خوابیدن در طول روز که موجب کاهش دمای بدن و علائم تشنگی می شود، اقدام کنند.

اخبار مرتبط :

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

تکمیل مرکز جامع سلامت ندوشن 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

جاده فولاد – نیوک تعریض می‌شود/اصلاح یکی از مرگبارترین جاده های یزد در گرو تامین اعتبار

تصویر متفاوت یک بانوی هلندی در حسینه قاجاری ندوشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.