ندای ندوشن؛بعضيها گمان ميکنند ريش گذاشتن براي مرداني مناسبتر است که فرصت يا تمايل چنداني براي رسيدگي به خود ندارند درحالي که قاعده اين است که آقاياني بايد ريش بگذارند که زمان کافي براي رسيدگي به آن را دارند و در غير اين صورت شايد بهتر باشد ريش خود را بتراشند…
واقعيت اين است که ريش گذاشتن فوايد بسيار زيادي دارد؛ مثلا از نظر علمي به اثبات رسيده مرداني که ريش دارند، کمتر به سرطان پوست دچار ميشوند زيرا موي صورت ميزان مواجهه پوست با اشعههاي مضر آفتاب را 90 تا 95 درصد کاهش ميدهد. در واقع ريش آقايان مثل ضدآفتاب عمل ميکند. هرچه تراکم ريش بيشتر باشد، SPF ضدآفتابتان بالاتر است. اشعههاي مضر آفتاب در خط مستقيم به پوست ميتابند. وقتي آقايي ريش دارد، اشعههاي آفتاب به موي صورتش برخورد کرده و ميشکنند درنتيجه به پوست آسيب نميرسانند.
يکي ديگر از فوايد ريش، مرطوب نگه داشتن پوست است. ريش از خشکي پوست در مواجهه با نور آفتاب و باد پيشگيري ميکند. ريش و سبيل همچنين با پيشگيري از ورود هاگ و گرده گياهان به دستگاه تنفسي، احتمال ابتلا به آلرژيهاي تنفسي را کاهش ميدهند. از همه مهمتر، ريش نوعي درمان طبيعي براي پيشگيري از پيري زودرس پوست صورت است.
ريش از پوست در برابر آسيبهاي محيطي مثل سرما و باد هم محافظت ميکند. پوست افرادي که ريش ندارند، در اثر مواجهه پوست با نور آفتاب، باد و سرما سريعتر خشک و چروکيده ميشود. افرادي که عادت به تراشيدن موي صورت خود دارند، معمولا دچار مشکلاتي از جمله عفونت فوليکول مو ميشوند اما در افرادي که ريش ميگذارند، بروز اين نوع مشکلات کمتر است.
نکته آخري که ميخواهم به آن اشاره کنم اين است که ريش در مرداني که دچار سرماخوردگي و گلودرد ميشوند، تا حدودي ميتوانند نقش درمانگري ايفا کنند و باعث گرم نگهداشتن گلو و بهبود سريعتر شود. اما تمام اين فوايد به شرطي به دست ميآيد که آقايان فرصت کافي براي رسيدگي به بهداشت ريش خود را داشته باشند. توصيه ميشود روزانه ريش خود را با آب و شامپو بشوييد، شانه کنيد و در حد متناسب، اندازه آن کوتاه نگه داريد.
دکتر محمدعلي نيلفروشزاده/متخصص پوست، رييس مرکز تحقيقات پوست و سلولهاي بنيادي
سلامت ایران
دیدگاهتان را بنویسید