به گزارش پایگاه خبری ندای ندوشن:دشمن با تمام عِده و عُده بر عزت و عظمت اسلام وایران می تازد واز تمام توان و همت خود استفاده کرده تا جلو رشد وپیشرفت وحرکت روبه جلو مسلمانان وایرانیان را بگیرد.از هر راهی و با هر وسیله ای می کوشد تا از گسترش ورشد روزافزون اسلام ناب محمدی و به ویژهمذهب تشیع علوی بکاهد اما،اسلام همچنان در سرتا سر عالم در حال گسترش است ومردم مستضعف ودردمندان دنیا فوج فوج به دین اسلام در می آیند.
استکبار شیطانی که از تمام حربه ها وحیله ها برای ضربه زدن به اسلام و مسلمانان استفاده می کند واز ظریف ترین راهها وارد می شود و دقیق ترین ترفندها را به کار می گیرد تا ریشه و اساس دوام واستقلال واستحکام اسلام را سرکوب کند در روزگار ما به جنگ نرم و نبرد خاموش روی آورده و با چهره ای حق به جانب وبا هجوم آرام و بیصدا به قلب ودل مسلمانان،حمله ی فرهنگی کرده است و با برنامه وهدفمند تمام ابزار فرهنگی روز دنیا را به کار گرفته تا به این هدف خود دست یابد.
مسلمانان نیز در مقابله با این هجوم سراسری وفرهنگی،بیکار ننشسته وهمت غیرت خود را به کار گرفته اند تا مردانه در برابر اینهمه هجمه که علیه اعتقادات ومذهبشان شده است مقاومت کنند .
در این مقاله برآنیم تا یکی از اصلی ترین ومهم ترین سنگرهای مبارزه با هجوم فرهنگی دشمن در اسلام را بهتر و بیشتر بشناسیم.
مسجد کانون قدرت و عزت اسلام ومسلمین
عوامل و عناصر اصلی وارکان عزت اسلام و مسلمین،پیوند وهمراهی کلام وحی(قرآن) وسیره و سنت اهل بیت(س) است.هرکدام از این عناصر به تنهایی کافی نیست وچه بسا که قدرت واستقلال اسلام ومسلم را زیر سووال ببرد.اما زمانی که این دو عنصر باهم پیوند خوردند وباهم و همگام بایکدیگر در زندگی مسلمان ساری و جاری شدندباعث سرافرازی و سربلندی مسلمان می شود.مسجد مکانی است که محل پیوند وترکیب وقوت و آموزش این دو عنصر است.
مسلمانی که حضور فعال وپیوسته در مسجد دارد قطعا این دو عامل در او بیشتر و قوی تر است ومسلمانی که مسجدی است(مسجدی فعال وآگاه وبا بینش) وبیشتر با مسجد ارتباط دارد دارای عزت واقتدار متعالی تر است وهر شهر و کشوری که بیشتر مسجد دارد مقتدر تر است.همه موارد فوق در صورت استفاده ی صحیح ودقیق وکاربردی براساس اصول و قواعد دینی ومذهبی و شرعی از مسجد است.
عناصراقتدار وصلابت مسجد
مسجد دارای شرایط و کارکردهایی است که منحصر به فرد است وهمین کارکردها و شرایط و ویژگیهاست که باعث اقتدار و صلابت مسجد و مسجدی می شود.
۱-امام جماعت
اولین عامل وعنصر مهم در هر مسجد امام جماعت است.امام جماعتی که به عنوان مدیر و رهبر ومحور مسجد است و تمام عناصر دیگر تابعی از امام جماعت هستند.امام جماعت خود باید دارای شرایط و ویژگیهایی باشد که بتواند در هدایت ومدیریت مسجد داری،آگاهی و بینش،حلم و بردباری و…بسیاری دیگر از ویژگیهای دیگر که لازم و واجب است تا یک امام جماعت در خود داشته باشد تا بتواند کارکرد حقیقی و اصلی مسجد را به منثه ظهور برساند واگر یکی یا چند مورد از این شرایط در وجود او نباشد در مسیر حرکت خود به موفقیت کامل و جامع دست نخواهد یافت.و مسجدی موفق باشد.اخلاق،اخلاص،مردم
۲-مدیریت های شورایی ومذهبی
وجود هیئت امنا وتشکلی با حضور اعضاییی از اقشار مختلف مردم آنهم از متن و بطن مردم،عامل دیگر مسجد است که چونکه مردمی وخود جوش است مفید وکاربردی است.
۳-کانون های فرهنگی
وجود کانون های فرهنگی در کنار سنگر مساجد،حکم بازوی فرهنگی و هنری مسجد را دارد که اگر به صورت مناسب ومفید وکارشناسی مورد استفاده قرار گیرد کمک قابل توجهی در تربیت وآموزش و ترویج مسجدی ها دارد.
۴-پایگاه های بسیج
استقرار پایگاه های بسیج در جوار مسجد،باعث تردد دائمی ومستمر مردم به بسیج و مسجد می شود وحالت مقر ی است که محل تجمع نیروی انسانی وایجاد آمادگی جسمی در اهل مسجد است.
۵-مرکز تربیت و پرورش انسانیت
از مسجد می توان به عنوان مکان تربیت وپرورش روحی و فکری وفطری مردم استفاده کرد.اگر برنامه مدون و کارشناسی در مدیریت مساجد باشد.برگزاری کلاس های مورد نیاز زندگی در سطوح مختلف ودرامور مختلف می توان مسجد را به مرکز تربیت و پرورش روح وجسم مسلمانان تبدیل کنند.
۶-محل آرامش وآسایش
هیچ مکانی بهتر از مسجد نیست که بتوان انسان را به آرامش و آسایش برساند.مسجد از آنجا که محل ارتباط مستقیم با خداست و از امور دنیایی خالی است محل آرامش و آسایش حتی غیر مسلمان هاست ودر بسیاری از موارد که زندگی رزومره خسته ودلسرد می شویم به مسجد پناه می آوریم و به دنبال آرامش روحی وروانی هدر مسجد هسیتم.
۷-مرکز ارتباطات واطلاع رسانی
حضور اقشار مختلف مردم در مسجد آنهم در وعده های مختلف در یک روز،شرایطی را به وجود می آورد که باعث تبادل اطلاعات و اخبار می گردد ودر این مکان است که مردم مختلف با یکدیگر ارتباط دارند ودایره ی اجتماعی مردم را هم گسترش می دهد وهم متنوع تر می کند.ارتباط با انسان های هم فکر و هم جهت.
۸-محل آموزش و ترویج سبک زندگی اسلامی
نوع آموزه های دینی وترویج آنها در مسجد باعث شکل گیری فرهنگ ورفتار زندگی عمومی و خصوصی مردم می شود.بیان احکام وفقه دینی،سازه و ساختمان مسجد،رفت وآمدهای اجتماعی اهل مسجد …همه وهمه اگر براساس اصول دینی ومذهبی باشد می تواند مستقیم در سبک زندگی مردم تاثیر داشته باشد.
۹-محل پیدا کردن همقطاران وهم یاران
حضور مستمر ومداوم در مسجد باعث می شود تا هرکس دوست ورفیق متناسب با نظر وبینش خود را پیدا کند که هم در عقیده ودین و مذهب مشترک باشد وقابل اعتماد و هم در دیدگاه های سیاسی و اجتماعی.
موارد فوق تعدادی محدود از کارکردها وعناصر اقتدار وعزت مسجد است که خود به خود در اهل مسجد اثر دارد وباعث تربیت و رشد تعالی نمازگزاران می شود.این مهم آن زمان محقق می شود که همه ی اصول دینی ومذهبی در ساخت و مدیریت مسجد ملاحظه شود ونمازگزارن این اصول و ظرایف را به صورت دقیق وکامل مراعات کنند.
واینک در ایام میهمانی خدا ،خانه های خدا رادریابیم وآنقدر که در توان ماست با همیاری و همکاری و تدبیر ،بر اقتدار این قرارگاه های فرهنگی بیافزایم.
یادداشتی از: سرباز فرهنگ(سنا)
دیدگاهتان را بنویسید