به گزارش پایگاه خبری ندای ندوشن :محمد فاتحی کارشناس آب و فاضلاب روستایی استان یزد به خبرنگار ایرنا گفت: نشت پساب و مشکلات ناشی از آن در روستاهای استان موضوع مهمی است که باید در دستور کار مسوولان و مردم قرار گیرد.
محمد فاتحی افزود: هر چند امروزه مشکلات آب، برق، گاز و حتی تلفن مناطق روستایی تا حدودی حل شده و مردم در آرامش و رفاه بیشتری زندگی می کنند اما مشکل فاضلاب در برخی از روستاهای استان یزد همچنان به قوت خود باقی و مشکلات زیادی را بوجود آورده است.
وی از جمله این روستاها را مل کوه و هفتادر در شهرستان اردکان، خوانسار در شهرستان خاتم، علی آسفیج در شهرستان بهاباد، گزستان و هریس در بافق، کذاب و هامانه در اشکذر، سورک و ندوشنˈ در شهرستان میبد و دامنه کوه منشاد در شهرستان مهریز ذکر کرد که از مشکل دارترین روستاهای استان در زمینه فاضلاب هستند.
معاون طرح و توسعه آبفار یزد اضافه کرد: بخش عمده ای از مناطق این روستاها در ناحیه کوهستانی قرار گرفته و بدلیل بالا بودن سنگ کف، عدم نفوذ پذیری زمین و شیب زیاد، امکان حفر چاههای جذبی برای فاضلاب وجود ندارد.
وی تاکید کرد: به همین دلیل اهالی این روستاها معمولا به حفر چاههای کم عمق اقدام می کنند که دوام زیادی ندارد و هر 30 تا 40 روز یک بار سر ریز شده و باید تخلیه شود.
این مسوول ادامه داد: دفع فاضلاب خانگی بدین شکل موقتی بوده و مشکلات عدیده ای را برای اهالی بوجود آورده است.
وی به بخشی از این مشکلات اشاره کرد و گفت: پرداخت هزینه های سنگین تخلیه هر چاه، وجود انگل و حشراتی مانند سالک و کک و احتمال انتقال بیماریهای گوناگون و سر ریز شدن فاضلاب و نمایان شدن ظاهر نامطلوب آن در منطقه از جمله معضلات آن است.
فاتحی افزود: نفوذ فاضلاب به پایه های ساختمان و حتی نمناک شدن و تخریب دیوار ساختمانها، سر ریز شدن فاضلاب به خانه همسایه و ایجاد مزاحمت برای آنها، نفوذ فاضلاب به استخر آبهای کشاورزی و تاثیر آن در کشاورزی منطقه، وجود چاههای متعدد در قسمتهای مختلف روستا که روی آنها به صورت موقتی پوشانده شده و علاوه بر ایجاد خطر موجب نامطلوب شدن چهره روستا می شود را از دیگر معضلات ناشی از این امر اعلام کرد.
وی یکی از راه حل های نامناسب و البته مضری که اهالی روستاها برای دفع فاضلاب اندیشیده اند را تهیه حوضچه های سرپوشیده ذکر کرد که مقداری سطح آن از زمین بلندتر است.
فاتحی، عواقب این کار را حتی از حفر چاه خطرناکتر دانست و گفت: این اقدام علاوه بر جا گذاشتن معایب ذکر شده، مناظر بسیار زشت و نامطلوبی از فاضلاب در سطح روستا بوجود می آورد که زیبنده نیست.
وی از تدبیر دیگر روستاییان تبدیل چاههای قدیمی خشک شده آب به چاه فاضلاب اشاره کرد و افزود: این روش هم 4 تا 5سال بیشتر دوام نمی آورد.
این مسوول گفت: در آخر هر هفته و روزهای تعطیل سال بدلیل خیل عظیم جمعیتی که به امید یافتن محیطی پاک و هوایی آزاد به روستاهای استان سفر می کنند مشکلات موجود چند برابر می شود.
دیدگاهتان را بنویسید