به گزارش ندای ندوشن؛آداب و رسوم ماه رمضان یکی از بارزترین نمونه های فرهنگ عامه به شمار می رود و بسیاری از این آداب و رسوم ریشه در دین و مذهب دارد و جالب اینکه برخی از این آداب حتی به دوران قبل از اسلام باز می گردد که این امر حاکی از پیوند عمیق فرهنگ اسلامی و ایرانی دارد.
صورک بیست و هفتم
آيين سنتي طبخ نان ويژه روز بيست و هفتم ماه مبارك رمضان در ندوشن برگزار شد. مردم اين منطقه همه ساله در اين روز در منازل خود نان طبخ ميكنند و به صورت خشك نان پخته شده را تا عيد سعيد قربان در خانههاي خود نگهداري ميكنند. مردم معتقدند: وجود اين نان در منازل كه به ” صورك “هاي بيست و هفتمي معروف است موجب بركت روزي خانواده ميشود و نان و غذاي افراد آن را حداقل در مدت يك سال تضمين ميكند. براي هر يك از افراد خانواده يك عدد ” صورك ” پخته ميشود و صوركها را در داخل ظروف برنج ، گندم، آرد، قند و ساير مواد غذايي منزل ميگذارند تا خداوند به آن بركت دهد.مردم اين منطقه در روز عيد قربان ، صوركهاي ياد شده را با آب گوشت نذري روز عيد قربان مصرف ميكنند.
احیای شب بیست و هفتم
برگزاري مراسم احياي شب بيست و هفتم ماه مبارك رمضان از ديگر سنتيهاي ديرينه مردم اين ديار است كه همه ساله برگزار ميشود. مردم از نيمههاي شب با حضور در مساجد و تكايا تا سحرگاه به راز و نياز با خدا ميپردازند و با سر گذاشتن قرآن ، اين شب را نيز بهاحيا ميگذرانند.
دوخت پيراهن مراد
در این رسم باستانی که ریشه در آیین نیکان و گذشتگان دارد و از آریایی ها به ارث رسیده است، درظهر 27 ماه رمضان در میان نماز ظهر و عصر پارچه ای را به نیت شفا برای بیمار تهیه می کنند و آن پارچه را برش می دهند تا کار دوخت روی آن انجام شود.
دوختن پیراهن در این رسم که بیشتر توسط زنان انجام می شود، گاهی در مسجد انجام می شود و گاهی نیز به بعد از نماز موکول می شود و در منزل اقدام به دوخت آن می کنند.
سلام.احتمالا کلمه صورک درست نیست(سورک هم خانواده سور دادن=مهمانی دادن )