به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ندای ندوشن؛دکتر معصومه صالحی رییس انجمن آلزایمر گفت: آلزایمر بیماری سالمندی است و از سن 65 سالگی زودتر آغاز میشود، چنانچه فرد از سن 60 – 50 سال به بالا همانطور که جسم خود را چک میکند، مغز را هم معاینه کند و هر یک سال زودتر تشخیص آلزایمر بدهند، درمان زودتر اتفاق افتاده و پنج سال معلولیت بیماری به تعویق میافتد.
دکتر صالحی در ادامه افزود: چنانچه شخص 4 یا 5 علامت زیر را داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند.
1-اختلال حافظه که فعالیتهای روزانه را دچار اشکار میکند.
2-مشکلات در انجام کارهای عادی مثلا فراموش میکند، غذا بپزد.
3-ضعف بیان و استفاده از کلمات نامناسب برای صحبت کردن
4-گم کردن زمان مکان مثلا روز و شب
5-کاهش قضاوت (اختلال در تصمیمگیری)
6-اختلال تفکر ذهنی (حسابهای مالی – ارقام)
7-جا به جا کردن اجسام مثلا ساعت را روی گاز میگذارد.
8-تغییرات در حالت و رفتار (خنده – گریه – عصبانیت)
9-انگیزه را از دست میدهند و بی توجه میشوند.
10-تغییر شخصیت (منزوی شدن – عصبانی شدن)
وی در پایان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری آلزایمر استفاده از ذهن مثل یادگیری دو زبان و حل جدول، معاشرت با دیگران، انتخاب زندگی سالم، کنترل کلسترول،جلوگیری از چاقی، تغذیه سالم، مصرف امگا 3 و ماهی، ورزش کردن و توجه به فشار و قند و پیشگیری از ضربه سر کمک کننده است.
برترین ها
یکی از نوشیدنیهای بسیار لذیذ میتواند سبب جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری آلزایمر شود.
کارشناسان به افرادی که میخواهند در دوران سالمندی به بیماری آلزایمر مبتلا نشوند، توصیه اکید میکنند در طول روز۳ الی ۵ فنجان قهوه بنوشند.
تحقیقات جدید نشان داده است مصرف قهوه در طول روز میتواند سبب تقویت پیوندهای بین سلولهای عصبی در مغز و جلوگیری از بروز مرگ سلولهای مغزی شود.
بررسیها نشان میدهند، بر اساس این تحقیقات مصرف قهوه میتواند تا حدود ۲۰ درصد مانع از ابتلای افراد به بیماری آلزایمر در سنین سالمندی شود. مصرف قهوه به ویژه باعث تقویت بخش هیپوکامپ سلولهای مغزی که مرکز خاطرات و یادگیری است، میشود.
علاوه بر قهوه، دارا بودن رژیم غذایی مدیترانهای شامل انواع میوهها، سبزیجات، روغن زیتون و پروتئینهای دریایی مانند ماهی میتواند به شدت در پیشگیری از ابتلا به این بیماری در افراد مفید باشد.