شماره خبر: 8411 بدون دیدگاه انتشار: 19 مرداد 1393 - 10:46 نسخه چاپي ارسال به دوستان

وقتی یک حادثه موج آفرین و تبدیل به فرهنگ می شود که انعکاس پیدا کند/رسانه به عنوان یک لشکر و سپاه بزرگ در دست استعمار است/مسئولین گوش شنوا درباره انتقال اطلاعات داشته باشند

آیت الله اعرافی امام جمعه میبد:

وقتی یک حادثه موج آفرین و تبدیل به فرهنگ می شود که انعکاس پیدا کند/رسانه به عنوان یک لشکر و سپاه بزرگ در دست استعمار است/مسئولین گوش شنوا درباره انتقال اطلاعات داشته باشند

*رسانه باید در هر یک از بخش ها، مدافع مصالح مردم و منادی گفتمان انقلاب اسلامی باشد. *رسانه باید منعکس کننده آسیب ها باشد و ازشیوه ای استفاده کند که خود این انعکاس آسیب زا نباشد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ندای ندوشن؛آیت الله اعرافی امام جمعه میبد در مراسمی که به مناسبت تقدیر از اصحاب رسانه میبد برگزار شد سخنان خود را پیرامون چند محور بیان کرد.

وقتی یک حادثه موج آفرین و تبدیل به فرهنگ می شود که انعکاس پیدا کند

وی در ابتدا با اشاره به اینکه رسانه در تاریخ بشر ارزش و جایگاه مناسبی داشته و کار خبررسانی و انتقال پیام یک کار بسیار ذی قیمت، اثرگذار و تحول آفرین در تاریخ بشر است اظهار داشت: اثرگذاری یک اتفاق و حادثه در گرو دو عامل است: یکی متن حادثه و رخداد است. وقتی یک حادثه موج آفرین و تبدیل به فرهنگ می شود که انعکاس پیدا کند. حوادث و وقایع نمی توانند تنها موج آفرین باشند مگر اینکه عنصر دیگری داشته باشند و آن تولید خبر و انتشار آن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به واقعه ی با عظمت عاشورا تصریح کرد: در تاریخ حادثه ای به عظمت عاشورا نداریم. چنین حماسه بزرگ، اتفاق باشکوه و مظلومیت بی نظیر اگر پیوست خبرسازی و گزارش گری به دنبال آن نبود در اتاق تاریخ و زیر خروارها خاک دفن می شد.

وی ادامه داد: خبرنگاران و اصحاب رسانه  پیام رسانان این حادثه بودند که آن را تبدیل به یک موج کردند و در تاریخ آن را تعمیق و گسترش دادند.

وی اضافه نمود: قهرمانان این جریان رسانه ای تاریخ عاشورا زینب کبری(س)، امام سجاد(ع) و ده ها نفر دیگر از ناظران واقعه کربلا در سپاه امام و برخی در بین سپاه مقابل بودند.

آیت الله اعرافی به این نکته اشاره کرد که: در طول تاریخ نهضت های مهمی داشتیم که به دلیل اینکه گزارشگری نشده دفن شدند.

وی با اشاره به تاریخ انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان ساخت: امام خمینی (ره) اولین تدبیرشان از 15خرداد 42 این بود که طلب های جوانی را تشویق و ترغیب کردند برای اینکه پیام کشتار15 خرداد را به همه جا برسانند. سخنرانی های امام در جمع محدودی بیان می شد. اگر تدابیر امام برای ماندگاری 15 خرداد نبود ممکن بود این نهضت مانند نهضت های دیگر به دست تاریخ سپرده شود.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه یکی از رازهای ماندگاری انقلاب اسلامی ایران را پیام رسانی بیان کرد و افزود: جریان انقلاب اسلامی ایران با نوارکاست و برنامه ریزی در همه کشور پخش می شود.

امام جمعه میبد با توجه به اینکه در دنیای جدید رسانه ها، خبرگزاری ها و نشر پیام یک رکن جوامع جدید است عنوان کرد: در طراحی های جهانی و برنامه ریزی کلان جهانی از اولین و مهمترین عناصر؛ سپاه خبرنگاری، خبررسانی، تولید خبر و اطلاعات است.

وی اضافه نمود: یکی از برنامه های بسیار مهم استعمار چه در قالب کهنه و چه استعمار نوین سیطره بر خبرگزاری ها است. سلطه رسانه ای و ظلم و ستم خبرنگاری یک حقی است که در تاریخ استعمار کهنه و نو قابل مطالعه و بررسی است.

رسانه به عنوان یک لشکر  و سپاه بزرگ در دست استعمار است

رئیس جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: الان هم در عهد و عصر انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، امواج بیداری ملت های آسیایی، آفریقایی، جهان سوم و جهان عقب نگه داشته شده، آمریکا و قدرت های استعماری بر بیش از 80 درصد رسانه ها سیطره دارند.

وی با اشاره به اینکه رسانه های عالم در دست استعمارگران است گفت: جریان های تولید خبر و گزارش امروزه در دست آنان است و با نگاه آنان باز تولید می شود و مطابق میل آن ها در جهان گسترش پیدا می کند. یک غول ظالمانه بر جهان رسانه حاکم است. رسانه به عنوان یک لشکر  و سپاه بزرگ در دست استعمار است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی آرمان برزگ انقلاب اسلامی را غلبه بر این استعمار دانست و تاکید کرد: اتحادیه رادیو و تلویزین اسلامی دارای حداقل 200 شبکه رادیویی است که یکی از دبیرخانه های آن هم در ایران است. کار جدیدی است که در عرصه رسانه های جهانی تبلور یافته است. شبکه های ماهواره ای در پرتو گفتمان و بیداری اسلامی تولید پیدا کرده است.

وی عنوان کرد: جریان تازه متولد شده العالم و پرس تی وی، که هم صدا با ملت های مظلوم  بود که اثر و پیشرفت آن نیز کم نبود در جریان تحریم ها سریع مورد تحریم قرار گرفت.

امام جمعه میبد ادامه داد: رسانه ها به معنای عام آن، مکتوب، مجازی، شبکه های گوناگون یک فرصت بزرگ است و این روح انسانی، الهی و انقلابی و گفتمان اسلامی در آن می تواند منعکس شود و جهان را به نور خود روشن کند و یک حضور راهبردی، انقلابی و مردمی و متناسب آنچه در جهان می تواند باشد را نشان دهد.

وی اضافه نمود: در قضایای مقاومت اسلامی در لبنان توسط حزب الله و امواجی که در غزه رخ داد ما نقش رسانه را شاهد هستیم. جاهایی که رسانه قوی نبودند شکست آن امواج را دیدیم.

امام جمعه میبد در محور دیگری از سخنان خود از خبرنگاران خواست نگاه منطقه ای و استانی به قضایا داشته باشند و ادامه داد: اگر می خواهیم جامعه سالم و پیشرو باشیم، باید رسانه های سالم در جامعه نقش ایفا کنند.

وی ادامه داد: رسانه ها حلقه متصل میان مردم و مسئولین و منادی خدماتی که مسئولین انجام داده اند هستند.

امام جمعه میبد رسانه ای پیشرو دانست که بتواند تحلیل درستی از وقایع داشته باشد و قضایای منطقه ای را رصد کرده و راه را برای تعالی آنها نشان دهد.

وی ادامه داد: رسانه باید در هر یک از بخش ها، مدافع مصالح مردم و منادی گفتمان انقلاب اسلامی باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رسانه سالم را رسانه ای دانست که صادق باشد وی مهمترین شاخص یک رسانه پیشرو را صادق بودن عنوان کرد.

وی ادامه داد: انگیزه رسانه از کار رسانه ای، انسانی، تعهد اسلامی و مردمی باشد. انگیزه باید پاک و سالم باشد.

وی اضافه نمود: دانش و فن آوری لازم در حد توان باید در خدمت رسانه قرار گیرد و معارف لازم در کار رسانه ای حضور داشته باشد.

امام جمعه میبد از رسانه خواست صاحب تحلیل، نگرش و نگاه راهبردی باشند و بدانند چه می خواهند بکنند و به کدام سمت می روند. خود را تسلیم امواج نکنند و دارای مبنا باشند.

رئیس جامعه المصطفی از اصحاب رسانه خواست که مسائل مردم را واقعا مهم بداند. رسانه باید منعکس کننده آسیب ها باشد و ازشیوه ای استفاده کند که خود این انعکاس آسیب زا نباشد.

از دیگر توصیه هایی که امام جمعه میبد به اصحاب رسانه کرد این بود که: نقاط قوت فرهنگی را  در جامعه بشناسند و آن ها را تقویت کنند. نقاط قوت را برجسته سازی کنند تا الگوسازی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: آسیب شناسی و برجسته سازی نقاط قوت ناظر بر فرهنگ عمومی است. یکی از کارهای شورای فرهنگ عمومی این است که فرهنگ عمومی جامعه با رسانه و خبرنگار و پیام رسانی باید نقاط ضعف را معالجه و نقاط قوت را برجسته کند.

وی اضافه نمود: اشکالات باید به مسئولین منتقل شود و با روش نقد صحیح و سازنده و درست اطلاع رسانی شود.

امام جمعه میبد همچنین از رسانه ها خواست که کارهای صورت گرفته در جامعه را منعکس کنند و انصاف را در مسائل اجتماعی و سیاسی داشته باشند.

وی همچنین تاکید کرد که خبرنگاران به سوژه های اثرگذار بپردازند و در محور قانون عمل کنند.

در پایان این جلسه رئیس شورای رسانه میبد عنوان کرد: از شورای رسانه انتظار می رود فعالتر باشند. نسبت به آن توقعاتی که داشتم کم کار شده است.

گفتنی است امام جمعه میبد از مسئولین خواست: در ادارت باید به سوی خبرگزاری ها باز باشد و با آنها همکاری لازم انجام شود. اطلاعات درست منعکس شود. مسئولین گوش شنوا درباره انتقال اطلاعات داشته باشند.

لازم به ذکر است که در این جلسه مقرر شد در شش ماه دوم سال دفتر خبری میبد که قرار بود در یکسال گذشته راه اندازی شود به همت فرمانداری میبد پیگیری و به ثمر برسد.

منبع خبر:میبد خبر

SAM_3536 SAM_3537 SAM_3542 SAM_3544 SAM_3545

اخبار مرتبط :

بارندگی زیان هایی به راه روستایی هفتهر بخش ندوشن وارد کرد

نخستین جشنواره بز و محصول لبنی ندوشن برگزار می شود

تکمیل مرکز جامع سلامت ندوشن 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

جاده فولاد – نیوک تعریض می‌شود/اصلاح یکی از مرگبارترین جاده های یزد در گرو تامین اعتبار

تصویر متفاوت یک بانوی هلندی در حسینه قاجاری ندوشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.