به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ندای ندوشن؛هندوانه کوهی (داغ قارپوزی یا خاویار سبز) با نام علمی کاپرس(capers)و در زبان محلی ندوشن خیار توره که در دشت ها و ارتفاعات ندوشن رشد می کند
هندوانه کوهی گیاهی بوته مانند است و دارای شاخههای چوبی باریک و دراز است که شاخههای کهنسال آن بی برگ ولی شاخههای جوان آن دارای برگهای کوچک، باریک و به درازای 12-4 میلیمتر و منتهی به نوک خار مانند است. این گیاه ریشه بسیار سخت و بلند با پوست کلفت دارد که پس از خشک شدن از مغز چوبی آن جدا می شود. این گیاه ممکن است تا سی سال عمر کند. میوه این گیاه کروی شکل یا بیضی گون است، بدون تار و به رنگ سبز با خطوط موازی سبز و یا زرد کمرنگ است و درون میوه آن قرمز و پر از دانه های کوچک و لزج است.
میوه کال و نرسیده این گیاه که طول آن به 1 تا 2 سانتی متر می رسد برای تهیه ترشی بکار می رود. انواع بزرگتر آن که حداکثر چهار سانتی متر درازا دارد به شکل خام و به عنوان میوه مصرف می شود.دانه ای آن به رنگ سیاه بوده و محتوی شکلی آن قرمز رنگ شبیه هندوانه است.
ویژگیهای دارویی هندوانه کوهی
دکتر علی حمادی پزشک عمومی در این رابطه ذکر کرد:1-عصاره برگ و میوه آن کشنده انگل معده بوده و تعدیل کننده حرارت معده است 2-برای درمان بیماریهای نظیر واریس و طحال نیز بکار می رود. 3-اگر باسرکه و عسل در هم آمیخته شود پادزهری قوی برای بیشتر مسمومیتها بکار برده می شود. 4- این گیاه کبد را تقویت می کند. 5- درد دندان را تسکین می دهد. 5- ریشه آن از بخشهای دیگر مفیدتر و پرخاصیت تر است. 6-برای درمان بواسیر و شستشوی روده ها بکار می رود. 7-بالابردن مقاومت بدن در برابر سرماخورذگی ،خاصیت ضد نفخ ،تحریک و تقوین کننده کبد ،ضدعفونی کننده کلیه ها و مجاری ادراری 8- خاصیت ضد روماتیسمی دارد. 9- جوانه های ناشکفته و مولد گل آن اثر نیرو دهنده داردوبرای بیماری نقرس مفید است.
نحوه درست کردن ترشی هندوانه کوهی(داغ قارپوزی)
ابتدا میوه آن را شسته و دم آن را گرفته و در آب جوشیده و سرد شده بریزید به مدت 5 ال 6 روز و طی این مدت هر روز آب نمک آن را عوض و در یخچال نگهداری کنید. پس از آن هندوانه کوهی را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته و وقتی به جوش آمد آب آن را دور بریزید و مجددا یکبار این کار را تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود. و دقت کنید زیاد نجوشد چون ترشی هندوانه کوهی شما نرم می شود. هندوانه کوهی ها را بعد از جوشیدن روی صافی بریزید تا آبش برود یک ساعتی صبر بکنید و هندوانه کوهی ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید. چنانکه دوست داشتید کمی هم نمک اضافه کنید در آن را محکم کرده و در جای خنک و یا در یخچال نگهداری کنید. بعد از 20 روز الی یکماه ترشی آماده است.
جالب بود
خسته نباشید ممنون به خاطر این مطلب زیبا
خسته نباشید ممنون به خاطر این وبسایت زیبا
خسته نباشید ممنون به خاطر این مطلب زیبا