پایگاه خبری ندای ندوشن:کمتر از یک روز مانده به آغاز ماه محرم الحرام، ماهی که در آن درس ها و حکمت های فراوانی نهفته است و دشمنان اسلام معترفند محافل عزاداری حسینی (ع) بزرگترین اسلحه قدرتمند مسلمانان در برابر نفوذ افکار غرب است و از آغاز قیام سرخ عاشورای حسینی تا هم اکنون، پیروزی خود را بر مسلمانان در صدد خاموش کردن محافل معنوی عزاداری های حسینی دانسته و تلاش خود را انجام داده اند.
ولیکن حرارت ، عشق و علاقه حسینی (ع) همواره در دل های پاک مومنان پایدار و ماندگار است و هر سال بر عزاداران میلیونی سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش افزوده می گردد و این همان “وعده به حق الهی ” است .
محرم ماه برپایی مجالس عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسینی است که مردم را به امور اعتقادی خویش آشنا ساخته ،اهداف ناب محمدی(ص) را پیاده کرده و هیئات مذهبی در راس برگزاری محافل و مجالس حسینی ، فرهنگ مقدس عاشورایی را طبق موارزین و دستورات دینی در جامعه نهادینه می کنند و به عبارتی هدف پایه و اصلی خروش عاشورایان در محرم اشاعه مکتب ناب محمدی ،عملیاتی شدن دستورات دینی ، پیاده سازی واجب مهم دین مبین اسلام “امر به معروف ونهی از منکر ” و همچنین برگزاری آنچه امام حسین (ع) از جانش گذشت ولیکن از عدم ادای آن نگذشت که همان ” نماز اول وقت ” است .
با آغاز ماه محرم ، شور حسینی در دل های مومنان برپا می شود و در کنار آن نیز شعله ای بر جان نااهلان دنیا و دشمنان اسلام می افتد و از هر طریقی، در هر لباسی، از هر ابزاری حتی در لباس دین و به اسم اسلام، عزادارای های حسینی را نشانه گرفته اند تا این اسلحه قدرتمند شیعیان را نابود سازند.
در عصر کنونی که دیگر انفجار، بمب گذاری وترور و کشتار مسلمانان نمی تواند حتی سر سوزنی از حرارت عشق به حسین (ع) و خاندان مطهرش کم کند،شبهه افکنی در قالب نوع و سبک عزاداری ها ،تشویق وترغیب به انجام اعمال خطایی همچون قمه زنی و استفاده از زنجیرهای نیزه دار و … ، ارائه سبک های عزاداری درقالب ریتم های موسقی های حرام، استفاده از کلمات خلاف شرع در عزاداری ها، دورغ پردازی و سوق دادن محتویات عزاداری به سمت حکایات دروغین معاندان اسلام، ایجاد شبکه های به اصطلاح دینی با هدف تخریب جایگاه امامت و ولایت را در تمامی محافل و مراسمات مذهبی بویژه ایام محرم در دستور کار قرار داده اند که در اینجا وظیفه هیئات مذهبی در جهت اشاعه بصیرت افزایی و دشمن شناسی بیش از گذشت افزایش می یابد.
نکته مهم این است که عشق و محبت نسبت به آقا امام حسین (ع) باید آگاهانه و در مسیر درست ودر خور شان این امام همام هدایت شده و اثر سازندگی به دنبال داشته باشد و در غیر این صورت نه تنها این عزاداری ها انسان ساز نبوده بلکه به جای اثر گذاری موجب عقب گرد از انسانیت وبه ویژه پایمال شدن اصول و مبانی اصیل دینی خواهد شد.
معاندین دین مبین اسلام به خوبی می دانند که عزاداری ها در طول تاریخ منشاء روشنگری و رهایی به سوی حقیقت بوده و هست،لذا هیچ گاه نتوانسته اند در اصل این عزاداری ها خللی ایجاد کنند ولیکن تمام همت خود را بکار بسته اند تا اصل “عزاداری حسینی ” و “اهداف واقعی قیام سرخ عاشورا ” از مسیر اصلی خود خارج نمایند.
متاسفانه در برهه ای از زمان، با زیرکی توانستند برخی از شیوه های غلط عزاداری از جمله ورود غنا به عزاداری حسینی، خودزنی، اتلاف وقت و به درازا کشاندن مجالس با هدف جلوگیری از بصیرت افزایی و خاموش کردن مساجد جهت اقامه نماز، بیان حکایات دروغ در نوحه خوانی ها را وارد برخی مجالس کنند ولیکن نقشه شوم آنان هیچ گاه عملیاتی نشد و با هوشیاری، درایت و تبحر مقام معظم رهبری در دشمن شناسی و فتنه های آنان ، دسیسه های شوم معاندین خنثی گردید.
مقام معظم رهبری با تاکید بر پیاده سازی و عملیاتی شدن اهداف قیام عاشورای حسینی بیان فرموده اند: امام حسین را فقط به جنگِ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توضیح مسائل گوناگون در همان منی و عرفات، خطاب به علما، خطاب به نخبگان- حضرت بیانات عجیبی دارد که تو کتابها ثبت و ضبط است- بعد هم در راه به سمت کربلا، هم در خود عرصهی کربلا و میدان کربلا، باید شناخت. ۱۳۸۸/۰۵/۰۵
و در فراز دیگری از بیانات ارزشمند این عالم بزرگ ، فرزانه و یگانه جهان اسلام آمده است : عاشورا پیامها و درسهایی دارد. عاشورا درس میدهد که برای حفظ دین، باید فداکاری کرد. درس میدهد که در راه قرآن، از همه چیز باید گذشت. درس میدهد که در میدان نبرد حق و باطل، کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان، شریف و وضیع و امام و رعیت، با هم در یک صف قرار میگیرند.
ایشان با شناخت ترفندهای دشمن در جهت تخریب جایگاه عزاداری ها به عمل قبیح “قمه زنی ” هم اشاره داشته و با تاکید بر نهی این کار فرموده اند: من حقیقتاً هر چه فکر کردم، دیدم نمیتوانم این مطلب – قمهزدن – را که قطعاً یک خلاف و یک بدعت است، به اطّلاع مردم عزیزمان نرسانم. این کار را نکنند. بنده راضی نیستم. اگر کسی تظاهر به این معنا کند که بخواهد قمه بزند، من قلباً از اوناراضیام.
در خصوص ورود غنا به مراسمات عزاداری نیز بیان داشته اند: من شنیده ام در مواردی از آهنگ های نامناسب استفاده می شود . مثلا فلان خواننده طاغوتی یا غیر طاغوتی شعر عشقی چرندی را با آهنگی خوانده، حالا ما بیاییم در مجلس امام حسین (ع) و برای عشاق امام حسین (ع) آیات والای معرفت را در این آهنگ بریزیم و بنا کنیم آن را خواندن، این خیلی بد است. خودتان آهنگ بسازید. این همه ذوق و این همه هنر وجود دارد. یقیناً در جمع علاقه مندان به این جریان کسانی هستند که می توانند آهنگ های خوب مخصوص مداحی بسازند. آهنگ عزا، آهنگ شادی.
باید اذعان کنیم متاسفانه در دهه های اخیر برخی عزاداری ها از محتوی غنی عاشورا تهی و در این میان گاه خواسته و یا ناخواسته این مجالس با آسیب هایی همراه شده است که نه تنها عزاداری حسینی را از هدف اصلی خود خارج نموده بلگه گاهاً اصل عزاداری نیز زیر سوال برده و شور کاذب عزاداری سبب شده فلسفه عزاداری و سوگواری محرم که هدف آن “آموختن و مرور درس ها و پیام های قیام عاشورا ” است مورد توجه قرار نگیرد،لذا لزوم آسیب شناسی مجالس عزاداری و آسیب زدایی از آنها سبب جلوگیری از رخنه کردن شبهه به مراسمات عزاداری می شود.
بی شک مسئولین هیئات مذهبی با عمل به منویات مقام معظم رهبری در جهت برپایی مراسمی در خور شان سرور و سالار شهیدان در راستای اشاعه اهداف قیام عاشورا ، به نحو شایسته ای مراسمات را برگزار خواهند و با ترویج فرهنگ ، آداب و رسوم صحیح عزاداری ها جلوی رواج برخی آسیب ها در عزاداری را خواهند گرفت.
مقاله : سکینه وثوقی-
دیدگاهتان را بنویسید