شماره خبر: 17836 بدون دیدگاه انتشار: 8 اردیبهشت 1395 - 11:17 نسخه چاپي ارسال به دوستان

کوچ اجباری دامداران از ندوشن

مصائب دامداران ندوشنی/

کوچ اجباری دامداران از ندوشن

دامداران ندوشن روزبه روز بدهکارتر می شوند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای ندوشن؛این درحالی است که برخی دامداران استان از جمله دامداران ندوشن، کوچ کردن به دیگر مناطق را به منتظر ایستادن برای ایجاد تحولی در این حوزه، ترجیح داده‌اند. در سال‌های اخیر مشکل خشکسالی، چنان گریبانگیر کشور به ویژه استان یزد شده است که روز‌به‌روز شاهد افزایش مشکلات ناشی از آن هستیم که گاهی خسارات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته است. در این مواقع، باید برای تبعات خشکسالی‌ها و مسائل و مشکلات ناشی از آن، راهکاری اندیشید تا این مشکلات به مرحله‌ای نرسد که نتوان چاره‌ای برای آن اندیشید و در یک کلام، نشود «نوشداروی پس از مرگ سهراب!».
از گروه‌هایی که از تبعات خشکسالی متضرر شده‌اند، دامداران و مرتع‌داران بخش ندوشن شهرستان میبد هستند که رزق و روزی و معیشت آنها تنها از این راه کسب می‌شود. مشکلات ناشی از خشکسالی تا حدی پیش رفته است که برخی از این افراد بالاجبار برای حفظ دام‌ خود و تأمین آب و علوفه آنها به کوچ کردن به مناطق اطراف همچون گاریزات، هرات و مروست رضایت داده‌اند. این امر علاوه بر مشکلاتی که برای کوچ‌کنندگان در بردارد، به طور مسلم، زیان‌هایی به بخش ندوشن نیز وارد می‌کند چرا که دامداری در ندوشن یکی از منابع اساسی تأمین هزینه خانوارها تلقی می‌شود به ‌طوری که کارگاه‌های صنعتی و جنبی این منطقه بر اساس نیاز دامداران رونق پیدا کرده است.

مرتع داران و دامداران نقدینگی ندارند :
بخشدار ندوشن در گفت‌و‌گو با همشهری با ابراز تأسف از کوچ برخی دامداران و مرتع‌داران این بخش به دلیل خشکسالی اخیر، گفت: مرتع‌داران و دامداران از نقدینگی لازم و کافی بی بهره‌اند و به همین منظور برای حفظ دام‌ها و تأمین آب و علوفه با مشکلاتی مواجه شده‌اند. فرزین خادمی افزود: بر همین اساس برخی از دامداران مجبور به کوچ کردن به مناطق اطراف همچون گاریزات، هرات و مروست شده اند. خادمی همچنین با اشاره به مشکلاتی که گریبانگیر دامداران و مرتع داران ندوشن شده است، گفت: نبود نقدینگی، نه تنها دامداران و مرتع داران را در حفظ دام و تأمین آب و علوفه ناتوان کرده بلکه آنها را در پرداخت اقساط وام و تسهیلاتی که از بانک‌های مختلف اخذ کرده‌اند و نیز در جابه‌جایی وام ها، با مشکلاتی مواجه کرده است. وی ادامه داد: نقدینگی برای تأمین آب و علوفه وجود ندارد و تولیدات شیر و لبنیات نیز کاهش یافته است که به نسبت درآمد حاصل شده از این راه نیز کم می‌شود.
بخشدار ندوشن درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات موجود در این زمینه اذعان کرد: تاکنون بازدیدهایی از مراتع ندوشن صورت گرفته و جلسات متعددی با حضور مدیرکل بحران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، فرماندار میبد و دیگر مسئولان مرتبط برگزار شده تا بتوانند این معضلات را تا جای ممکن برطرف کنند.
وی اضافه کرد: بر همین اساس مصوباتی همچون آبرسانی سیار و تأمین علوفه و جو به تصویب رسیده است که توانسته تاحدودی باری از دوش این دامداران و مرتع‌داران بردارد.
خادمی در ادامه به اضافه شدن دام‌ها در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: دامداران با امید به تر سالی امسال، سال گذشته به حفظ دام‌های خود پرداختند که در این مدت به افزوده شدن تعداد دام‌ها منجر شد. بر همین اساس هزینه نگهداری این تعداد دام افزایش یافته و بنا به خشکسالی موجود، درآمد حاصل از فروش محصولات لبنی به دلیل کاهش آنها، به طور چشمگیری کم شده است.
وی با ارائه راهکارهایی برای کاهش مشکلات این دامداران و مرتع داران گفت: بخش پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی می‌تواند با پشتیبانی بیشتر در زمینه‌های مختلف و خرید دام‌های مازاد، نه‌ تنها هزینه‌های حفظ و نگهداری این دامداران را کاهش دهد بلکه با فروش این دام‌ها برای این مرتع‌داران، درآمدی قابل توجه حاصل شود تا علاوه بر پرداخت اقساط وام‌ها و تسهیلات خود، بتوانند مابقی دام‌ها را حفظ کنند و محصولات خود را افزایش دهند و بر همین اساس بخشی از زیان وارده، جبران خواهد شد. بخشدار ندوشن در قالب پیشنهادی دیگر گفت: از راهکارهای دیگر که می‌تواند در این حوزه، نتیجه‌بخش واقع شود، امکان جابه‌جایی سه ساله وام‌ها از سوی دولت و نیز در نظر گرفتن اعتبارات قابل توجه و بلا عوض برای برطرف‌کردن مشکلات دامداران و مرتع‌داران ندوشن است که امیدواریم با توجه بیشتر مسئولان، این مهم محقق شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میبد نیز در گفت‌و‌گو با همشهری به کوچ دامداران به ورزنه استان اصفهان اشاره کرد و گفت: تعدادی کوچ در چند سال اخیر رخ داده که موردی بوده است و به شکل همیشگی نیست. «صدر پورکوثری» ضمن مقایسه میزان خشکسالی امسال با سال گذشته اظهار کرد: تداوم خشکسالی و نیز رخداد آن در سال‌های متوالی به نوعی بدتر از خشکسالی است؛ چرا که خشکسالی امسال با سال گذشته چندان تفاوتی ندارد ولی تداوم آن خسارات بیشتری برجای گذاشته است. به گفته وی، بر همین اساس اقدامات مناسبی صورت گرفته و نیز پیشنهادات خوبی ارائه شده است. پورکوثری عمده اقدامات انجام شده در این زمینه را تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات و توزیع خوراک یارانه‌ای خواند.
تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات بانکی :
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میبد درخصوص تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات بانکی نیز گفت: بانک‌ها در بحث تمدید تسهیلات، مشکلی ندارند؛ تمدید این تسهیلات به گونه‌ای است که اصل و سود وام‌هایی را که اعطا کرده‌اند مجدداً برای سال بعد تقسیط می‌کنند؛ اما این نوع تمدید، دامدار را بدهکارتر از قبل می‌کند. وی افزود: در همین زمینه، تلاش شده تا با توجه به بند ج و د تبصره ۴، بخشودگی کلی دریافت شود. این مقام مسئول ادامه داد: همه تسهیلات اخذ شده از سوی این دامداران از بانک و با عنوان مرتبط با کشاورزی و دامداری نبوده و برخی غیرکشاورزی است و این موضوع باعث شده تا اقداماتی که برای بخشودگی کلی انجام شده است، مشمول این دست از وام‌ها نشود. هرچند در تلاش هستیم ضمن رایزنی با بانک‌ها، بخشودگی مذکور برای این نوع از وام‌ها نیز اعمال شود که به عنوان نمونه برای خرید ماشین‌آلات دریافت شده است.


منبع:روزنامه همشهری

اخبار مرتبط :

جلسه بررسی وضعیت امهال وام‌های کشاورزان و دامداران شهرستان برگزار شد

کاهش 40 درصدی دام در ندوشن بر اثر خشکسالی /ناتوانی دامداران در باز پرداخت وام ها و بدهی ها

توزیع 24 راس نربز نژاد آلپاین بین دامداران ندوشن

زیست بوم ندوشن در محاصره معادن و خشکسالی

جلسه هماهنگی اصلاح نژاد بز ندوشن برگزار شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.