رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور اعلام کرد:
کاهش 40درصدی مصرف بنزین در یک هفته/ عوامل کاهشدهنده چه بودند؟
رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور از کاهش 40 درصدی مصرف بنزین در اولین هفته افزایش قیمت حاملهای انرژی خبر داد.
به گزارش ندای ندوشن؛بیژن حاج محمدرضا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش نرخ حاملهای انرژی از جمعه هفته گذشته اظهار کرد: میزان مصرف بنزین در اولین هفته افزایش قیمتها حداقل 40 درصد کاهش یافت و پیشبینی میشود مصرف بنزین تا مدتی رو به کاهش باشد.
وی افزود: از روز جمعه گذشته تاکنون میزان مصرف بنزین از 59 میلیون لیتردر روز به 52 میلیون لیتر در روز سقوط کرد وبه نظر میرسد در روزهای آینده میزان مصرف تا 40 میلیون لیتر در روز کاهش یابد.
به گفته حاجمحمدرضا ،این درحالی است که میزان مصرف بنزین در پنجشنبه گذشته – آخرین روز نرخهای قبلی- به مصرف 97 میلیون لیتر بنزین در روز رسید.
وی افزود: طی هفته اخیر ترافیک مصرفی در جایگاههای سوخت نداشتیم اما تقریبا بعد از ظهر هر روز میزان مصرف اندکی افزایش یافته است.
حاج محمدرضا با بیان اینکه در روز چهارشنبه مراجعات به جایگاههای سوخت روبه کاهش بود، اظهار کرد: در این روزها حتی دو یا سه توقف در جایگاهها هم نداشتیم و مصرفکنندگان به شدت کاهش یافتند.
چه عواملی منجر به کاهش مصرف بنزین شد؟
رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور با اشاره به اینکه عوامل متعددی در کاهش مصرف بنزین در هفته اخیر دخیل هستند، تصریح کرد: شاید یکی از عوامل کاهش مصرف در روزهای اخیر، سوختگیری وسائل نقلیه در سه روز آخر هفته گذشته باشد و شاید دیگر عامل این کاهشها ، ذخیرهسازی سوخت در باک ماشینها و منازل مردم باشد.
وی با بیان اینکه در سه روز آخر مانده به اعلام نرخهای جدید مصرف بنزین افزایش یافت، افزود: برخی مصرفکنندگان نسبت به پر کردن باک وسایل نقلیه خود و ذخیره سازی بنزین در منازل خود اقدام کردند.
حاج محمدرضا بر این باور است: ممکن است نقدینگی در دست مردم برای مصرف بنزین کم باشد چرا که هر وسیله نقلیه به جز سوخت مخارج دیگری همچون روغن،لاستیک و …دارد.
به گفته وی، ممکن است از جمله عوامل کاهش مصرف سوخت و یا وسیله نقلیه شخصی کاهش توان مالی مردم با حجم درآمدهای فعلی باشد .
کمبود نقدینگی بیشترین عامل کاهش مصرف خواهد بود؟
رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور معتقد است: امروزه هزینه گردش یک خودرو از هزینهی یک انسان نیز بیشتر شده است.
به گفته وی ممکن است این کاهش مصرف به نبود نقدینگی در دست مردم نیز مربوط باشد و تحول مصرف بنزین نیز وابسته به اوضاع اقتصادی کشور خواهد بود.
رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور با اشاره به اینکه طی هفته گذشته هیچ مشکلی برای جایگاههای سوخت کشور ایجاد نشده است ، اظهار کرد: در هیچ مقطعی به جز این بار آمادگی برای عرضه سوخت وجود نداشت.
وی افزود: در حال حاضر جایگاههای سوخت کشور آمادگی کامل برای عرضه بنزین به کلیهی دارندگان وسائل نقلیه را دارند و شاید تنها چند جایگاه سوخت تعطیل و یا در دست تعمیر باشند.
حاج محمدرضا تاکید کرد: تعطیلی برخی از جایگاههای سوخت هیچ ربطی به توزیع فرآوردههای نفتی در روزهای اخیر ندارد، چرا که برخی جایگاههای سوخت که در حال حاضر تعطیل شدهاند به دلیل مسائل مالی و از سوی شرکت ملی نفت تعطیل شدهاند.
رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور گفت: در حال حاضر کلیه جایگاههای سوخت کشور آمادگی عرضه بنزین به کلیه 17 میلیون وسائل نقلیه موجود در کشور را دارد.
در حال حاضر بنزین سهمیهای یارانهای با نرخ 700 تومان و بنزین آزاد با نرخ 1000 تومان عرضه میشود.
دیدگاهتان را بنویسید