شماره خبر: 8824 بدون دیدگاه انتشار: 11 شهریور 1393 - 08:46 نسخه چاپي ارسال به دوستان

در این آزمون به خودت امتیاز بده..

در این آزمون به خودت امتیاز بده..

صادقانه به خودت امتیاز بده هر سوال دو امتیاز

ندای ندوشن:مکتب ناب محمدی (ص) بزرگترین و جامع ترین مکتب حیات بخش تشیع است که با پیروی از دستورات الهی و عمل به توصیه های گره گشای کتاب مقدس این مکتب ،سرچشمه های زلال معرفت و سعادت در جویبار زندگی انسان وارسته جاری شده و آرامش ، امنیت و خوبختی را در دو جهان به ارمغان می آورد

در این دنیای پر تلاطم که هر روزش رنگی است و هر راهی از ان به بیراه می رود ، پروردگار متعال ، با فرستادن انبیاء خود چراغ هدایت را بر سر راه بندگانش روشن ساخت ، پس آنان که سعادت را انتخاب کردند ، سیره رفتاری ائمه اطهار را الگوی زندگی خویش قرار دادند وآنانی که هوس های نفسانی و زودگذر را به جاودانی ترجیح دادند ،طوق اسارت و بندگی شیطان را به گردن خویش انداختند و در مسیر ظلمات قدم نهادند

حال سوال اینجاست ما چقدر در راه انتخاب خود در درس “الگو پذیری از ائمه اطهار ” شاگرد نمونه ای بوده ایم ؟ چقدر در زندگی خود سعی کرده ایم رفتارمان را با سیره بزرگان دینی تطابق داده و عمل کنیم ؟

نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) در مواجه با رخدادهای متفاوت زندگی خود چگونه عمل می کرد؟ و ما چگونه ؟

با توجه به حساسیت های مسائل فرهنگی و اقتصادی کشور در قالب عبور از گذرگاه حساس نوجوانی و جوانی، بکار بردن عفت و حیاء در برابر فحشا و بی بندو باری ، ترویج کمک به مستمندان و پرداخت وجوهات شرعی ،برخورد صحیح و شرعی در برابر پیشنهادهای حرام رشوه ،صبرو استقامت و پایداری در برابر تحریم های اقتصادی و زیر بار نرفتن سلطه غربی ها ،احیاء واجب فراموش شده “امر به معروف و نهی از منکر ” ، پرهیز از اسراف و تبذیر ، رعایت حسن خلق مسئولین در مواجه با مردم ، پرهیزاز بی عدالتی ها در بکار گیری نیروهای متخصص و هشدار های دینی در خصوص عدم رعایت حجاب ، در قالب طرح سوال مطرح می شود

صادقانه به خودت امتیاز بده هر سوال دو امتیاز:

1– دوران نوجوانى و جوانى دورانی است همراه با هوس های شهوانی و محمد (ص) این دوران را چگونه گذارند ؟

این دوران برای محمد (ص) همراه با پاكى و راستى بود. او در کردار درستکار بود و با ملایمت و صبر و حوصله با مردم معاشرت می کرد و در تمام حركاتش ‍ ظاهر و آشكار بود

محمد (ص) خود را از ناپاکی هایی که در مکه موج می زد کنار گرفته و دامنش از هر نوع گناه و معصیت پاک و مطهر بود آنچنان که مورد شگفتی همگان شده و آن اندازه درستکار و مورد اعتماد بود كه به (محمّد امين ) مشهور گرديد

حال تو بگو این دوران را چگونه گذراندی ؟

2- عربستان در آن روزگار مركز بت پرستى بود و به فحشا ، كارهاى زشت و مى خوارى و جنگ و ستيز آلوده بود ، “محمد (ص) ” در این وضعیت وخیم بی فرهنگی و اوج منکرات چه می کرد؟

از شگفتيهاى جهان بشريّت است كه با آن همه بى عفتى و بودن زنان و مردان آلوده در آن ديار كه حتى به كارهاى زشت خود افتخار مى كردند و زنان بدكار بر بالاى بام خانه خود بيرق نصب مى نمودند، محمّد (ص ) آن چنان پاك و پاكيزه زيست كه هيچكس – حتى دشمنان – نتوانستند كوچكترين خرده اى بر او بگيرند. كيست كه سيره و رفتار او را از كودكى تا جوانى و از جوانى تا پيرى بخواند و در برابر عظمت و پاكى روحى و جسمى او سر تعظيم فرود نياورد؟!

و امروز در برابر تهاجم فرهنگی و هجوم لذت های شهوانی برامده از جنگ نرم دشمن ، در برابر خواسته های نفسانی خود چه کردیم ؟

3- محمّد امين به دلیل پاکی ، خلوص نیت و امانتداری مورد توجه ثروتمندترین زن عربستان قرار گرفت و بعد از ازدواج با حضرت خدیجه (س) ثروت زیادی را در دست داشت ؟ با این ثروت عظیم چه می کرد؟

حضرت محمد (ص) به جاى اين كه ثروت خديجه را در راه هوس های زودگذرو خوشگذرانی های خود هزینه کند ، جز در راه خير و كمك به مستمندان قدمى بر نمى داشت

اگر از دسته ثروتمندان جامعه هستی ، تا چه میزان در این راه هم قدم پیامبرت شده ای؟

4- مشرکین قریش وقتی دیدند محمد (ص) با آیینش ، تمام منافعشان را به خطر انداخته است و حتی با آزار واذیت هم دست از هدایت خود بر نمی دارد ، به او پیشنهاد رشوه های بزرگی را دادند و محمد در پاسخ به انان چه گفت؟

به خدا قسم هرگاه آفتاب را در دست راست من و ماه را در دست چپ من قرار دهند كه دست از دين خدا و تبليغ آن بردارم حاضر نمى شوم . من در اين راه يا بايد به هدف خود كه گسترش اسلام است برسم يا جانم را در اين راه فدا كنم.

و اما برای راه اندازی کار مسلمان و همچنین نشر فرهنگ محمدی (ص) چه قدر خالصانه برای خدا کار کرده ایم؟

5- حضرت محمد (ص) نیز همانند ما ملت مسلمان ایران در محاصره شدید اقتصادی قرار گرفته بود مشركان قريش براى اين كه پيامبر (ص ( و مسلمانان را در تنگنا قرار دهند عهدنامه اى نوشتند و امضاء كردند كه بر طبق آن بايد قريش ارتباط خود را با محمّد (ص ) و طرفدارانش قطع كنند. با آنها زناشويى و معامله نكنند. در همه پيش آمدها با دشمنان اسلام هم دست شوند. اين عهدنامه را در داخل كعبه آويختند و سوگند خوردند متن آنرا رعايت كنند. ابوطالب حامى پيامبر (ص ) از فرزندان هاشم و مطلب خواست تا در دره اى كه به نام (شعب ابوطالب ) است ساكن شوند و از بت پرستان دور شوند.او برای رهایی مسلمان از تحریم های اقتصادی دشمنان چگونه پای میز مذاکره نشست ؟

مسلمانان در آن جا در زير سايبانها زندگى تازه را آغاز كردند و براى جلوگيرى از حمله ناگهانى آنها برجهاى مراقبتى ساختند. اين محاصره سخت سه سال طول كشيد. تنها در ماههاى حرام (رجب – محرم – ذيقعده – ذيحجه ) پيامبر (ص ) و مسلمانان از (شعب ) براى تبليغ دين و خريد اندكى آذوقه خارج مى شدند ولى كفار – به خصوص ابولهب – اجناس را مى خريدند و يا دستور مى دادند كه آنها را گران كنند تا مسلمانان نتوانند چيزى خريدارى نمايند. گرسنگى و سختى به حد نهايت رسيد. امّا مسلمانان استقامت خود را از دست ندادند. روزى از طريق وحى پيامبر (ص ) خبردار شد كه عهدنامه را موريانه ها خورده اند و جز كلمه (بسمك اللهم ) چيزى باقى نمانده . اين مطلب را ابوطالب در جمع مشركان گفت . وقتى رفتند و تحقيق كردند به صدق گفتار پيامبر پى بردند و دست از محاصره كشيدند. مسلمانان نيز نفس راحت كشيدند… امّا پس از چند ماهى خديجه همسر با وفا و ابوطالب حامى پيغمبر (ص ) دار دنيا را وداع كردند و اين امر بر پيامبر گران آمد. بار ديگر اذيت و آزار مشركان آغاز شد.

و اکنون استقامت ما برای حفظ ارزش های دینی و الهی در برابر تحریم های اقتصادی به اندازه پیروان حضرت محمد (ص) است ؟ آیا بندهای توافق نامه ما همچون محمد (ص) رنگ و بوی خدایی دارد ؟

6- و اما آنچه که امروز حتی نامش را هم دیگر به فراموشی سپرده ایم و یادمان رفته که واجبی است از واجبات الهی و رسالت نبی مکرم اسلام بر پایه این واجب الهی بنا شده است،

حضرت محمد (ص) در خصوص این امر فراموش شده می فرماید: « بئس القوم لا یأمرون بالمعروف و لا ینهون عن المنکر » « آن گروهی که امر به معروف و نهی از منکر نمی کنند بد جمعیتی هستند . » و نیز فرمودند : « مردم همواره در خیر و برکت هستند تا هر زمان که امر به معروف و نهی از منکر کنند و یکدیگر را بر کارهای خیر کمک رسانند . پس هر گاه آنرا به جای نیاوردند برکات از آنان سلب می شود و گروهی بر گروه دیگر مسلط می شوند به طور که برای آنان نه یاوری در زمین باشد و نه در آسمان .

از دسته کدام جمعیت هستی ؟ در احیاء وعمل به این واجب فراموش شده چه امتیازی به خودت می دهی؟اصلا چند نفر تا آخر ایستاده ایم؟

7- بزرگترین آسيب هايی که فرد و جامعه با آن مواجه می شود به دلیل اسراف و زياده روي است و پي آمدهاي منفي آن دامن اقتصاد و اخلاق را در جامعه می گیرد

پیامبراکرم (ص) فرمود : کسی که در زندگی میانه روی را رعایت نماید خداوند او راروزی می دهد و کسی که اسراف و زیاده روی کند او رامحروم می سازد.

با نگاهی به وضعیت زندگی و محل کارت ،فکر می کنی جزء کدام گروه باشی روزی خوران خدا ویا محرومین از برکت الهی ؟

8- مسئول رسالت الهی چه رفتاری با مردم جامعه خود داشت ؟

حضرت رسول به عنوان مسئول رسالت الهی ،جایگاه و مقام ولایی دارد ولیکن با مردم متواضع و سازنده است او حتی در نشستن بین جلسات چنان بود که افراد تازه وارد ناگزیر بودند بپرسند کدام یک از شما محمد (ص) است هیچ وقت به خاطر سمت و جایگاهی که خداوند به او ارزانی داشته خود را برتری نمی داد و همواره می گفت: من بشری هم مثل شما و با مردم عادی همان­گونه معاشرت داشت که با اشراف، هرگز اجازه نمی­داد که به احترامش برخیزند و با همه بی باکی و شهامتی که در برابر دشمن در اثر ایمان از او بروز می­کرد مأمور بود که تواضع و خشوع را شعار خود سازد. اوچنان متواضع بود که با فقیران و مساکین هم غذا می­شد و می­فرمود «اَنَا عَبدُ اَکِلُ کَما یَأکُلُ العَبدُ و اَجلِسُ کَما یَجلِسُ العَبدُ»: من بنده­ام و مانند بندگان می­خورم و می­نشینم.

اگر امروز به پست و یا مقامی رسیده ای ؟ تا چه میزان از رفتار محمد (ص) در برخورد با ارباب رجوع الگو گرفته ای ؟

9-پیامبر عظیم شان اسلام ، در خصوص مشکل بزرگی که امروز به معصلی برای جوانان تبدیل شده و زبان عامه به بند (( پ )) ( پارتی ) شهرت یافته بسیار حساس بود و این عمل را خیانت به اسلام عنوان می کرد

معيارهاى ارزش گذارى که پیامبر به جامعه عرضه كرد این بود که ، تنها راه دست يابى به سمت هاى اجتماعى و قرار گرفتن در مسئوليت هاى دولتی “كاردانى و تقوا ” است. آن حضرت به صراحت از تصدى مشاغل اجتماعى بدون داشتن “صلاحيت ” نهى مى كرد و در اين باره فرمود: هر كس كارگزارى از مسلمانان را به كارى بگمارد در حالى كه مى داند در ميان آنان كسى شايسته تر از او و داناتر از او به كتاب خدا و سنت پيامبرش هست، به خدا و رسولش و تمام مسلمانان خيانت كرده است.

این سوال را باید کسانی به خود نمره قبولی بدهند که همچون پیامبر بدون رعایت بند (( پ )) و صرفاً بر اساس توانایی و شایستگی و تقوای الهی به جذب نیروی خدمتگذار جامعه اسلامی پرداخته اند و در جامعه ما چند نفر ، نمره این سوال را کسب می کنند؟

10- واما پیامبر در خصوص حجابی که رخت بر بست و غیرتی که خاموش شد هم می گوید:

زنان بدحجاب و برهنه اى هستند كه با زرق و برق ، خود را به مردم نشان داده و هوسهاى آنها را به سوى خود جذب مى كنند، موهاى سرشان همچون كوهانهاى شتر سبكسر عربى است .
و فرمود:زنى كه از خانه اش در حالى كه خود را آراسته و بزك كرده و عطر زده (بى آنكه پوشش اسلامى را رعایت كند) خارج گردد، و شوهرش ‍ به این كار راضى باشد.
(گناه آن به قدرى بزرگ است كه ) براى هر گامى كه آن زن در بیرون خانه برمى دارد، خانه اى در دوزخ براى شوهرش ساخته مى شود.(2

آخرین نمره را هم به خودت بده …..

سوالات به پایان رسید اکنون وقت حساب و کتاب است ، آیا نمره ای را کسب کردی که خداو رسولش از تو خشنود و راضی باشند؟

منبع :بشروئیه

اخبار مرتبط :

تقاضای انباشته زمین در ندوشن زمین‌خواری را افزایش داد

ازدواج مایه آرامش یا نگرانی!

تأثیرات شبکه‌های اجتماعی در بین جوانان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربر گرامي؛ قبل از فرستادن ديدگاه، قوانين اين بخش را مطالعه نماييد.